21 Mart 2015 Cumartesi

KOCASI SINAV ÇALIŞAN KADININ SÜRÜNME HALLERİ

Kocamın ders çalışma halleri hemen hemen evlendiğimiz günden beri devam etmekte...İlk olarak açık öğretimden işletme bitir, daha sonrada ''mali müşavir olacağım'' hayallerine kapılıp, mali müşavirlik sınavlarına gir... Gerçi burada ''OLMAZZZ!!. Ben istemiyorum senin ders çalışmandan artık bıktım'' diyerek biraz çemkirme eşliğinde itirazlar etsem de. ''Seni mali müşavir garısı yapacağım''(Kemal Sunal filminde ki seni muhtar garısı yapacağım sözü) vaatleri ile beni kandırıp staja başlama sınavına kaydını yaptırdı...

Sonrası benim için korkulu, kabus dolu günlerin başlangıcı başlamış oldu. Sabahları zaten işte olduğu için iki çocuk ile ilgilenip onların sorun ve bakımı ile uğraşırken; birde akşamları -özellikle bu sınav günleri yaklaştıktan sonra ona her ihtiyacım olduğu anlarda ''ders çalışıyorum'' bahanesi ile hiçbir şey ile ilgilenmeyip her şeyi benim üzerime yıkması benim iyiden iyiye ashabımı bozdu...

Ben mutfakta bulaşıklar ile uğraşırken küçük odadan bağırır:
-Anneeeee kırmızı arabamı bulamıyorum!...
 -Oğlum oyuncak sepetine bak oradadır!..
- Yok bulamadım, gel de sen bul.
Hemen babaya seslenirim ''hayatım elim pis, sen oyuncak sepetine bakta ver oyuncağını'' Ben bunu der demez hemen arkasından  ''ders çalışıyorum'' lafını patlatır.

Elini yıka, kurula, git oyuncağı bulup çocuğa ver. Sonra tekrar kaldığın yerden işine devam et. Aradan bir beş dakika geçer ya geçmez, hemen diğeri seslenir:
-Anneeeee ödevime yapmaya yardım eder misin?.
-Oğlum git babana göster o yardım ede dursun ben birazdan gelip bakacağım.
-Annnne babam kendi dersine çalışıyormuş bana yardım etmiyor(!)
Oflaya puflaya işini alel acele yap, git çocuğun ev ödevine yardım et.Gibi....
Bu şekilde ne zaman ona ihtiyacım olsa hemen 'ders çalışıyorum' bahanesi ile yüz yüze geldim.
 Ben bebeler, ev ve okul arasın da kendi başıma sürünürken bizim ki her sınavda kalmasın mı?..

Başlama sınav için, 7 hakkı varmış... Yedi haklı sınavda sen hepsinden kal en son 7. den geç sanki bana garezi varmış gibi. Hayır o değil de o son sınavdan kalınca staja başlama başvurusu iptal edilecekti. Böylece bu mali müşavirlik rüyasına başlamadan, sonlanmış olacaktı. Ama yok, şanssız olan şansım, burada da yaver gitmedi. En son 7. sınavda geçti...

Neyse sonra staj yapma süresi geldiği için rahat nefes aldık. Sabahları yine kendi başıma bebeler ile ilgilensem de akşamları babanın başına savmışlığım çok oldu. :)

Ama bu staj gününde bir sonu olduğu için, bitti... Ve son olarak bitirme sınavları belası yaklaştı... Buyur buradan yak. Nur topu gibi yine kocamın ''ders çalışıyorum'' bahanesi tekrar dünyaya geldi.

Yine bizim ki evden işe gelince akşam yemeği, çay içtikten sonra eline sınav kağıtlarını alıp ders çalışmak ile uğraşmaya başladı. Tabi benim de çocuklar arasında kalıp onlar ile uğraşma, debelenme günlerim geldi çattı.

Yine ne zaman ihtiyacımız var, o zaman koca ''ders çalışıyor''modunda...
Artık onun ders çalışmasından biz, bebeler ile birlikte bıktık. Sınav gününü dört gözle beklemeye, geri geri saymaya başladık. 3 hafta kaldı, iki hafta kaldı, 5 gün kaldı..... ve bir gün kaldı. O günü sanki bayram gününe bir gün kalmışta ertesi gün bayrammış modun da sevinçle, o günü kutladık. Ve sınav günü geldi çattı.
Bugün tamı tamına 4 sınava ardı ardına girecekti. O sabah erkenden sınava girmeye gitti. Bizde çocuklar ile birlikte uyuyamayıp evde sınav saatlerini stresle bekledik. Her sınav arasında bizi aramasını dört gözle gözümüz telefonda onu bekledik. Telefon her çalışında telefonun başına hepimiz üşüşüp sonucu dinledik.. Sınavdan her çıkışında güzel bir haber versin de kocanın (babanın) ders çalışmasından kurtulalım diye bekledik.Hatta dualar ettik.

En sonunda akşam eve geldiğinde 4 sınavın düşündüğü gibi iyi geçmediğini belki en az 2 'sinden kalabileceğini öğrenince; bebeler ile birlikte resmen yıkıldık...

Yarın 3 sınavı daha var. Bu sınavlarda da ne kadarını geçerse bizim için kar. Tabi bizim temennimiz hepsini geçmesi ama fazla ümitlenmek istemiyorum. Ben ne zaman bir şeye ümitlenir isem, o iş hüsranla bittiği için. Bununda hüsranla bitmesinden çok korkuyorum.

Hatta yarın ki sınav için, şeytan diyor ki; ''sınav yapılan yere bebeleri de al git. O kampüsün önünde eylem yap, olmadı kendini yak'' diyor. O değil en sonunda şeytana uyacağım o olacak... ;)

ders çalışan kocanın arkasında sürünen kadın
her fırsatta sınav çalışan adam bu sınavı kazanmayacakta kim kazanacak alla sen ya!...

Her başarılı erkeğin arakasında başarılı bir kadın vardır tezini ben bugünden itibaren sonlandırıp. her başarılı erkeğin arakasında sürünen bir kadın vardır olarak değiştirmek istiyorum.

Hoşça kalın.

6 yorum:

  1. tatlim yinede sanslisin azimli bir kocan var, sonucta eninde sonunda bitecek bu sinavlar ve meyvesini hakkiyla yiyeceksin sende insallah, darisi tüm evli kadinlarin basina :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şanslı olduğumu zaten biliyorum. Halen aşık olduğum vede en önemlisi bana aşık olan bir adam olması zaten benim en büyük şansım :) Ben bu yazımı biraz espirektüel olsun diye yazmıştım sanırım anlaşılmadı.

      Sil
  2. Merhaba, 30 undan ssonra üniversite bitirip kpss ye çalışan biri olarak ben de Son 5 senem ders çalışmakla geçti hala da devam ediyor. Sizin için çok zor eminim fakat insanın kendine ve sevdiklerine ayıracağı zamanı ders çalışmakla geçirmesi ve ders çalışmadığında yaşadığı vicdan azabı inanın herşeyden daha sinir bozucu. Bi de bu açıdan bakın derim. Desteği artırarak devam yani 😀

    YanıtlaSil
  3. Her başarılı erkeğin arkasında bir hanım vardır. E bu da size yeter...Sevil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) bizde o şekilde idare etmeye çalışıyoruz zaten Sevilciğim..

      Sil