19 Aralık 2019 Perşembe

YETİŞKİN ÇOCUKLAR KİTAP YORUMU

Yazar: Doğan Cüceoğlu

Sayfa Sayısı: 252

Yayın Evi: Remzi Kitabevi

YETİŞKİN ÇOCUKLAR KİTAP YORUMU

Bedenen gelişmiş ama duygusal olgunluğa erişememiş insanların anlatıldığı Doğan Cüceloğlu kitabı. "aile ortamı ve çocuk yetiştirme üzerine yakup bey'le söyleşiler" alt başlığından da anlaşılacağı üzere, söyleşilerden oluşuyor. "bu kitap, aslında bildiğimiz, fakat üzerinde düşünme gereğini pek duymadığımız bir öyküyü anlatıyor. bu öykünün kahramanlarını tanıdıkça çocukluğunuzu, ailenizi, çevrenizdeki insanları, en önemlisi de kendinizi daha iyi anlayacaksınız." deniyor.
Bende bu söze imzamı atarım kesinlikle doğru. Bu kitabı anne ve baba olan her ebeveyn okumalı. Bu kitap sayesinde kendimizdeki eksiklikleri fark ediyoruz. Hatta fark etmek ile kalmayıp, bu eksikliğin neden kaynaklandığını dahi anlıyoruz. Aslında kitap hakkında yazı yazmak yerine altını çizdiğim ve çok etkilendiğim paragrafları buraya yazayımda sizde kitap hakkında bilgiyi. Kitabın paragraflarından anlayın. Çünkü bu kitabı en iyi anlatan cümleler bence yine kitabın içinde yer alan cümlelerdir...

İnsanın çocukluğu sağlıklı ise ve geliştiren bir aile içinde koşulsuz sevgi içinde
büyümüşse, yaşamın en zor koşulları altında bile akıl sağlığını korur ve mutlu olabilir.
Eğer çocukluğunda koşullu sevgi ile büyümüş ve utanca boğulmuşsa,
ilerde en iyi koşullar altında bile mutlu olamayacaktır." (Sayfa 97)
 Mutlu yetişen çocuklar, olayların çoğunda mutlu olunacak bir yön bulurlar. Mutsuz yetişen insanlar ise, olayların çoğunda mutsuz olunacak bir yön bulurlar. Onları mutlu edecek olayların sayısı yok denecek kadar azdır. (sayfa 93)
Yakup Bey, "Sağlıklı ilişkide çatışma olur," diye söze başladı ve gülerek "Eşler arasında çatışma olmayan sağlıklı aile yoktur,"diyerek sözünü bitirdi.(Sayfa 193)
Yanı sözün özü: Bütün anne ve babaların hatta öğretmenlerin, anne-baba adaylarının okuması gereken muhteşem bir kitap . Bir başucu kitabı çok faydalı ve her şey çok doğru anlatılmış...



Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım