7 Eylül 2018 Cuma

Kendi Aracınızla Yurt Dışına Çıkmak Artık Çok Daha Kolay!

Kendi Aracınızla Yurt Dışına Çıkmak Artık Çok Daha Kolay!
                 Kendi Aracınızla Yurt Dışına Çıkmak Artık Çok Daha Kolay!

Kendi aracınızla yolculuk yapmak gibisi yok! Dilediğinizde mola verirsiniz, canınızın çektiği gibi yemek yersiniz. Gittiğiniz yeri bir turist değil, gerçek bir gezgin gibi keşfedersiniz.
Üstelik aracınızla yurt dışına çıkmak için yapmanız gereken işlemler de her geçen gün biraz daha kolaylaşıyor. Bugünlerde, yeni tip bir çipli ehliyete sahipseniz, Yeşil Kart Poliçenizi yaptırarak sınırı kolayca geçebilirsiniz. Üstelik artık bunu yaptırmak için bir yere gitmeniz, belgelerin peşinde koşmanız da gerekmiyor.

Anadolu Sigorta, Türkiye’de ilk defa Yeşil Kart poliçesini online olarak alma imkanı sunuyor. www.anadolusigorta.com.tr adresini ziyaret edip, plakanızı ve TC kimlik numaranızı girerek işlemi onayladığınız takdirde poliçeniz kapınıza kadar geliyor. Size de seyahat rotanızı çizmek kalıyor.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

6 Eylül 2018 Perşembe

ALYANSIN TARİHÇESİ VE KAMPANYALI ALYANS MODELLERİ

Neden alyans takıyoruz hiç düşündünüz mü? Asırlardır süren yüzük takma geleneği nereden geliyor?


ALYANSIN TARİHÇESİ VE KAMPANYALI ALYANS MODELLERİ

Evlilik yüzüğüne dair ortaya atılan iki adet varsayım varmış. Bu varsayımları gelin hep birlikte öğrenelim;

1. Teori İp Teorisi

Eski dönemlerde erkekler sevdikleri kadınların el ve ayaklarını bağlayıp onları gözleme alırlarmış, erkek gözlemlediği kadının sevgi ve sadakatından emin olmaya başlayınca önce ayaklarını çözer ardından bu durum devam ederse ellerini çözermiş. Erkek kadına tamamen inanırsa ellerinden çözdüğü ipi parmağına bağlarmış. Bu bağ onların aşklarının ve sadakatlerinin bir simgesi olurmuş. İp zamanla kendini değerli metallere bırakmış ve alyanslar gümüş alyanslar ve altın alyanslar olarak günümüze kadar gelmiş.

2. Teori Sonsuzluk Teorisi

Bu teori yüzün halka şeklinde olmasından yola çıkıyor. Bildiğiniz gibi yüzükler parmağımıza da olması için halka şeklinde üretiliyor ve halkada sonsuz bir döngüyü simgeliyor. Yüzüğün tarihinin milattan önce 2000lere kadar dayandığını düşünülüyor.
Eski dönemlerde mısırda çeşitli bitkiler ile bu sonsuzluk döngüsü sağlanıp parmaklarda hayat bulurken, antik Romada demir ile devam etmiş.
Birde tabi yüzük parmağı meselesi var, hemen hemen her mediniyette alyans, şuan kullandığımız yüzük parmağına yani elin dördüncü parmağına takılarak kullanılır, bu uygulamadaki inanış ise bu parmaktan geçen bir damarın direk kalbe ulaştığına inanılması.

Alyansın tarihçesini öğrendiğimize göre artık alışverişe devam edebilirsiniz, sizin ve sevdikleriniz için sonsuzluğu nişanesi en güzel altın alyans modelleri altınbaş internet sitesinde var.



Son derece modern olan alyanslardan kadın ve erkek için aynı modeli tercih edebileceğiniz gibi. Birbirini kombinleyen şekillerde tasarım modelleri de tercih edebilirsiniz.



Üstelik ücretleri de piyasaya göre uygun. Zaten şuanda sitede de bu modeller kampanyalı alyanslar olarak yer alıyor. Sitedeki tüm modeller ayrı ayrı şekilde güzel. Harika tasarım modeller. Bu modelleri gördükçe acaba bizde, hazır kampanyalı ürün varken alyanslarımızı değiştirsek mi? diye düşünüyorum.


Evlenecek, evlilik teklif edecek kişiler yada evli ama alyanslarını değiştirmek isteyen kişilere altınbaş sitesine bir göz atmasını öneririm...
Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım