28 Aralık 2018 Cuma

En Uygun Televizyon Fiyatlarına Nasıl Ulaşabileceğinizi Biliyor musunuz?

Günümüzde internetten alışveriş, toplam alışveriş yüzdesinin büyük bir bölümünü kapsıyor. Çevrimiçi alışverişe eskisi kadar ön yargıyla yaklaşmayan ve zamanla alışkanlıklarını değiştiren insanlar, satın almak istedikleri çoğu ürünün en azından internet fiyatlarına göz atıyor. Çünkü yerel dükkan ve işletmelere göre masrafları oldukça düşük tutabilen internet şirketleri, ürünleri çok daha ucuz fiyatlardan müşterileriyle buluşturabiliyor. İnsanlar da aynı ürünlere daha az para ödeyerek sahip olabildikleri için internetten alışverişin payı her geçen gün daha da artıyor.

 En Uygun Televizyon Fiyatlarına Nasıl Ulaşabileceğinizi Biliyor musunuz?

Hal böyle olunca gittikçe internetteki ilan ve bilgi sayısı da inanılmaz derecede artıyor. Bunların arasında art niyetli olan ve absürt fiyatlandırmalara maruz kalmış birçok ürünle karşılaşmak mümkün olabiliyor. Tabii ki kimse almak istediği ürüne fazladan para ödemek istemeyeceği için internet fiyat araştırması büyük önem taşıyor. Fakat yüzlerce, hatta bazen binlerce ilan arasından en uygun fiyatlı olanı bulmak işkenceye dönüşebiliyor. En avantajlı fiyatla karşılaşana kadar geçen zaman, aradaki fiyat farkıyla karşılaştırıldığında terazide daha ağır geliyor. Bu durumda insanlar yine fazla para ödemekten kaçınamıyor ve yapmak istedikleri tasarrufu gerçekleştiremiyorlar.


İşte bu noktada sizi tanıştıracağım harika bir servis var. Televizyon satın almak için uğradığım onlarca site arasında fiyat araştırması yaparken en uygun fiyatlı ürünü bulmak için saatler harcadım. Bunun daha kolay bir yolu olup olmadığını araştırdığımda karşıma çıkan akakce.com’a resmen hayran kaldım diyebilirim. Almak istediğim LG televizyon modelini en uygun fiyatıyla Akakçe’de bulup kolay bir şekilde siparişimi verdim. Ürettiği televizyon modelleriyle kendine hayran bırakan LG’nin 49SK7900PLA isimli 4K televizyonuna Akakçe sayesinde en uygun fiyatıyla kısa sürede ulaşabildim.

Merkezi Güney Kore’de bulunan teknoloji firması LG, ürettiği bütün cihazlarda olduğu gibi televizyon modelleriyle de büyük bir kitleye hitap ediyor. Performans ve kaliteden ödün vermeden ürettiği cihazlarıyla piyasada kendine oldukça geniş ve sağlam bir yer edinerek her bütçeye ve her ihtiyaca uygun televizyon seçeneklerini alıcılarına sunuyor. Üstün teknolojiler ve güçlü teknik özelliklerle üretilmiş bütün televizyonlarında uygun fiyat politikası uygulayan LG’nin televizyonları bütün bu özellikleriyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Satın aldığım televizyonu etkileyici görüntü ve ses özelliklerinden dolayı tercih ettim.

Eğer yakın zamanda bir televizyon satın almayı düşünüyorsanız Akakçe’de bulabileceğiniz en ucuz LG televizyon fiyatları ile dilediğiniz ürüne daha uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz. Onlarca modelin özelliklerine, kullanıcı yorumlarına ve fiyat karşılaştırmalarına kolay bir şekilde göz atabilirsiniz. Aradığınız bir model varsa kolay filtreleme özelliklerini kullanarak ihtiyacınız olan ürünü hızlı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

20 Aralık 2018 Perşembe

HAYAT KİTAP YORUMU

Yazar: Ayşe Kulin

Sayfa Sayısı: 337

Yayın Evi: Everest

Ayşe Kulin HAYAT KİTAP YORUMU

İlk Füreya kitabı ile tanıdığım Türk yazar Ayşe Kulin'in 2. okuduğum kitabı Hayat'ın yorumunu bugün sizlerle paylaşmaya geldim. Öncelikle bu kitap; yazarımızın hayatını anlatan otobiyografi olan 2 seri halinde...  'Hayat' serisi ilk doğduğu andan 22 yaşına kadar olan dönemi anlatıyor. 'Hüzün' kitabında ise 22 yaşından 40 yaşına kadar olan dönemi yazıyor, herhalde. Ben 'hüzün' ü henüz okumadım. Ancak kitabın kapağında 'dürbünümde kırk sene' yazdığı için öyle tahmin ettim.

Evet biz, benim zevkle okuyup bitirdiğim 'hayat' kitabına gelelim... Ayşe Kulin bu kitabına doğmasıyla başlıyor. Çocukluğunu, gençliğini, okuduğu okullarını ve okul maceralarını, evliliğini, çocuklarını, hayal kırıklıklarını anlatmış. Hatta hayatını anlatırken Ülkede olup bitenleri de bahsetmiş. Demokrat Parti'nin seçimleri kazanması ve Ülkeyi yönetmesini, 6-7 Eylül olayları, 1960 darbesi ve bu dönemlerde yaşanan sıkıntılara da yer vermiş...

Ayşe Kulin'in hayattaki mücadele dönemlerinde tek bir destekçisi oluyor, sorgusuz sualsiz yanında olan, onu karşılıksız, çıkarsız seven tek bir insan. Babası. Kendisi de bunu kitabında şöyle ifade ediyor: "Ben hayatta en çok babamı sevdim".


"Suat teyzem, beni beşiğimden usulca alıp bir yabancının kucağına verdiğinde sımsıkı yumulu gözlerimden birini açtım, yaşadığı sürece bana hep sevgiyle bakacak olan bir çift mavi gözü gördüm ve ister inanın ister inanmayın, beni bağrına basıp burnunu boynuma gömen kişinin babam olduğunu o an anladım.O, benim kokumu tıpkı bir hayvanın yavrusunu koklaması gibi yüreğine sindirerek içine çekerken ben de onun boynunda güneşin ve dağ kekiğinin kokusunu aldım.Bir kedi gibi guruldayarak memnuniyet sesleri çıkardım. Göz göze geldiğimiz an ise aramızda çok güçlü bir bağın oluştuğunu, onun beni hayatım boyunca her türlü kötülükten koruyacağını hissettim. Hatta bir gün hırsızlar beni çalmaya kalkışacak olurlarsa, yüzlerce çocuk arasında babmın beni kokumdan tanıyabileceğine içtenlikle inanarak gözlerimi yeniden sımsıkı yumdum ve kollarında huzurlu bir uykuya daldım. Mavi bir uykuya! Maviye düşkünlüğüm bundan mı kaynaklandı acaba? Hep mavi giymek istedim çocukken.Odama mavili perdeler astırdım, kitaplarımı defterlerimi mavi kağıtlarla kapladım."


Yukarıda da yazdığım gibi kitap 2 seri halinde oluşuyor. İlk seri olan 'Hayat' kitabının sonunda kötü giden evliğinden onu babası gelip, 2 çocuğu ve onu alıp götürüyor....

Kitap burada bitiyor....

Son olarak kitaptan hoşuma giden bir kaç alıntıya yer vermek istiyorum.
"Yüksek sesle konuşmanın ayıp, gönül kırmanın günah olduğuna inanan insanların arasında büyüdüğüm için olmalı, kavga etmek yerine, kavga sebebinin yükünü çekmeye hazırdım." "Dünyanın en çirkin, en ilkel köşesi bile olsa büyüdüğü yer hep sevgiyle hatırlanacaktır, ömrünün sonuna kadar."

''Tuhaf bir Ülkeydi benim memleketim. Birilerin başı mutlaka dertte oluyordu. Memleketin tüm insanlarının dertsiz tasasız yaşayabilecekleri bir günün güneşi henüz doğmamıştı bu topraklarda!'' 

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

11 Aralık 2018 Salı

HAVUÇ RÜYASI TARİFİ

Merhabalar arkadaşlar; bugün sizlere manav tezgahlarında bolca bulabileceğiniz -üstelik uygun ücretli- havuçlardan yapılan bir havuçlu tatlı. Daha doğrusu pasta tarifi vereceğim. Turuncu görüntüsü ile bal kabağı ile yapılmış hissi uyandıran tadına bakınca ise portakallı bir tatlı diye tahminler yürütülecek havuç rüyası pastamız. Havuçtan yapıldığını söylenmediği takdirde kesinlikle havuçla yapıldığı anlaşılmayan bir pasta çeşidi....

HAVUÇ RÜYASI TARİFİ



Havuç Rüyası İçin Malzemeler

  • 7-8 tane orta boy havuç
  • Haşlamak için 5 su bardağı su
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su(nişastayı inceltmek için)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limonun suyu

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi


Havuç Rüyası Nasıl yapılır?

İlk olarak havuçları soyup, iki üç parçaya bölelim ve suda yumuşayana kadar haşlayalım.
Ilıdıktan sonra suyuyla beraber robottan geçirelim püre haline getirelim.

Havuç Rüyası Nasıl yapılır?


Bir tencereye alalım. Üzerine su ile incelttiğimiz nişastayı dökelim. Toz şeker, limon suyu ve kabuğu rendesini de ekleyelim. Ve son olarak vanilyayı da koyalım.
Ocakta koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Uygun bir borcama önce bir sıra bisküvi dizelim. Üzerine ince bir şekilde muhallebi döküp yayalım.
Tekrar bisküvi dizelim. Yine muhallebi ile kaplayalım. Bu şekilde 4-5 sıra yapalım. En üstüne havuçlu muhallebiden döküp üzerini düzeltelim.

Havuç Rüyası Nasıl yapılır?


Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldıralım. 1-2 saat güzelce donup kıvam aldıktan sonra dilimleyip servis tabağına alalım.
Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Hindistan cevizi bu pastaya çok yakışıyor, afiyet olsun...

Havuç Rüyası Nasıl yapılır?

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

6 Aralık 2018 Perşembe

KOLİ KUTUSUNDAN OYUNCAK FİL YAPIMI

Merhabalar arkadaşlar bugün sizlere çocuklar ile birlikte -daha doğrusu Efe ile birlikte- yaptığımız oyuncak fili paylaşmaya geldim. Biz Efe ile yaparken çok eğlendik. Oynarken ise ailecek eğlendik. En altta paylaştığım videoda gördüğünüz üzere... ;)

KOLİ KUTUSUNDAN OYUNCAK FİL YAPIMI


Yapımı çok basit. Sadece biraz resim yeteneği gerekli; fili çizmek için. Şimdi düşündüm de yeteneğe de gerek yok. İnternetten bir fil çıktısı aldınız mı oldu da bitti. Geriye atık malzemeleri bulup, yapıştır. İsterseniz kafa karışıklığı vermemek için yapımını en baştan kademe kademe yazayım...

Oyuncak Fil İçin Gerekli Malzemeler

  • Beyaz resim yaprağı
  • Koli kutusu
  • 1 tane kağıt bardak
  • Ve bir tane çocuk çorabı
  • Akrilik boya (sulu boyada olur)
  • Yapıştırıcı
  • Makas ve falçata

Oyuncak Fil Yapılışı

İlk olarak örnek bir fil resmini internetten bulup ona bakarak istediğiniz boyutta bir fil çizin. Tabi çizmek ile uğraşmak istemezseniz yukarıda da yazdığım gibi internetten çıktısını da alabilirsiniz.
Sonrada o fili istediğiniz renk ile boyayın biz filimizi Efe'nin isteği üzerine mavi renk ile boyadık. Siz istediğiniz bir renk ile boyayın.

KOLİ KUTUSUNDAN OYUNCAK FİL YAPIMI


Sonrada Çizip, boyadığınız fili bir makas ile etrafından ağzının içini de falçata ile kesin. Burun kısmını çocuğunuzun kolu girecek şekilde falçata ile kesin. Sonrada ağzının içini de falçata ile kesip, çıkarın. Sonrada koli kutusuna yapıştırıp. Yine tekrardan kenarlarını, burun ve ağzını kesin. En son burun kısmına yukarıdaki kolajda da gördüğünüz gibi taban kısmını kesip atıp, filin burnunun arkasından geçirin. Önüne de çocuk çorabını geçirip, fili tamamlamış olduk. Ben fili tek başına ayakta durabilsin diye arkasına koli kutusundan u şeklinde dayanak yaptım. Çocuklar daha doğrusu hepimiz çok eğlendik. Hatta bazen telefondan fil sesi açıp, sanki gerçek filmiş gibi sesler çıkartarak filimizi yedirdik. Tabi bizim fil çok obur olduğu için evde ne varsa yedi bitirdi... 🙈🙉🙊





 Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım