18 Mart 2015 Çarşamba

BAYAT EKMEKLİ SUCUK KÖFTESİ

Bayat ekmek tariflerime bir yenisini daha bugün eklemek istiyorum. Bu tarifte yine arşivimde bekleyen tariflerden biri olan bayat ekmekli sucuk köftesi. Bu tarifi farklı bir tariften kendi damak tadım vede eklemelerim ile -tamamen değişik bir tarif uygulayarak- yaptım. O sebepten bir bakıma bu tarif benim tarifim. :)

Bu şekilde kendi tariflerimi yapıp güzel sonuçlar ile karşılaşınca çok mutlu oluyorum :D Yaklaşık 12 yaşlarında mecburiyetten mutfağa girdim. O yıllarda evet isteksiz, sırf mecbur olduğum için mutfakta idim. Ama zamanla elim iyice yatkınlaşıp her yemeğim büyük bir keyifle yenmesi sonucu yemek yapmak benim için bir mecburiyetten çıkıp bir hobi\ terapi gibi gelmeye başladı...

Ufaktan da olsa yemek yapmaya başlama hikayemden sonra, isterseniz bu bayatlamış bir ekmeğiniz ile sucuğun buluşu ile lezzetli köftelere dönüşen sucuklu bayat ekmek köftesi tarifine geçelim.



Bayat Ekmekli Sucuk Köftesi Malzemeleri:

  • yarım kangal sucuk
  • 50 gram tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • biraz maydanoz
  • 2 yumurta
  • nane

Bayat Ekmekli Sucuk Köftesi Hazırlanışı;


Öncelik olarak sucukları rendeleyin. Daha sonra bayat ekmek ile birlikte diğer gerekli olan tüm malzemeleri yoğurma kabına koyup bir güzel yoğurun.

Yoğurma işlemlerinizi bitirdikten sonra. Köfte harcınız-dan küçük parçalar koparıp istediğiniz şekli verin. Ben normal köfte şekli olan hafif oval şekiller verdim. Siz isterseniz yuvarlak ya da yassı olacak şekilde farklı şekillerde verebilirsiniz.

Tüm köfte harcınıza şekiller verdikten sonra 190 derece önceden ısıtılmış fırınınızda pişirin. Tabi isterseniz de ocakta bir tavaya yağ koyarak kızar-tadabilirsiniz. Ben - içinde zaten sucuk var-, daha fazla ağır olmasın diyerek düşündüğüm için fırında pişirdim. Ama tavada kızartmakta aklımda bir dahasına o şekilde tavada kızartıp deneyeceğim. Bakalım hangi türlüsü daha lezzetli olacak. Facebook sayfamda sonucu paylaşırım. Takipte kalın..

Hoşça kalın...

2 yorum: