27 Şubat 2019 Çarşamba

LİMONLU LOKUM TARİFİ

Mis gibi kokulu, boyasız, doğal bir limonlu lokum tarifim var. Bu lokumları gönül rahatlığı ile kendiniz hatta çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Gerçi enfes görüntüsü sayesinde evinize gelen misafirlerinize türk kahvesinin yanında ikram edebilirsiniz. Hatta onlara kendinizin yaptığınızı söyleyerek, imrendirebilirsiniz... 😋

LİMONLU LOKUM TARİFİ



Limonlu Lokum Malzemeleri

  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı limon suyu(posası süzülmüş)
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • Mercimek kadar limon tuzu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Limonlu Lokum Nasıl Yapılır?


Şeker, su ve limon tuzunu çelik tencerede kaynatın.Daha sonra ayrı bir kapta nişasta ve limon suyunu topaklanma kalmayıncaya kadar karıştırın.Ocaktaki kaynayan karışıma yavaş yavaş ekleyip aynı anda hızlıca çelik çırpıcıyla çırpın. Göz göz kaynamaya başlayınca ateşi kısık ve orta ayar arasına getirin ve sürekli çırparak bir 30 dk kadar pişirin.Zaten piştikçe koyulaşıp şeffaflaşıyor. Ocağı kapattıktan sonra zerdeçalı ekleyip güzelce yedirin.Küçük boy kabı çok az yağlayın (yağlamazsanız lokum yapışıp kalır) Lokumu sıcakken hemen döküp soğumaya bırakıyoruz.

LİMONLU LOKUM TARİFİ


Soğuyunca üzerine nişasta döküp, istediğimiz ölçüde kesip bol bol nişastalayın. Keserken dikkat edin çok çabuk yapışıyor.O yüzden bıçağı da nişastaya bularsanız daha rahat kesebilirsiniz. Nişasta yerine sakın pudra şekeri denemeyin ama hindistan cevizi deneyebilirsiniz.

LİMONLU LOKUM TARİFİ

Bu limonlu lokumu keşfettikten sonra kahvemin yanına dışarıdan alınmış hazır lokumlar ile içmek istemiyorum. Resmen bağımlılık yapıyor. ;)
Limonlu lokumdan başka lokum tarifi isterseniz de sizlere daha önceden verdiğim narlı lokum tarifini verebilirim.

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun....

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

18 Şubat 2019 Pazartesi

2019 SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Bir 14 Şubat klasiğini daha geride bıraktık. Biz yine bu yılda diğer özel günlerde yaptığımız gibi günün anlam ve öneminine uygun bir pasta ve yemekler hazırlayıp, güzel bir masa kurup kutladık. Ki zaten sevgi neydi? Sevgi kredi kartıyla taksitle yapılan pahalı hediye almak değildi kesinlikle. Peki ya neydi? Sevgi emek demekti. Sevdiğin kişi için emek sarf edip, onu mutlu etmek demekti.

2019 SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Pastayı bu sefer kalp şeklinde değil, yuvarlak üzerlerinde minik kalpler var şeklinde yaptım.  En son üstüne birde hediye paketi kurdelesi şekli yaptım. Bu arada o kalp ve kurdele şekillerini krepten yaptım. Hazır pastayı tarif etmişken bu seneki sevgililer günü menüsünü de yazayım.

Sevgililer günü menüsü

  • Karnı yarık
  • Şehriyeli pirinç pilav
  • Mevsim salatası
  • Bonibomlu kırmızı renkli kurabiye
  • Kartopları
  • Ve muzlu yaş pasta

Biz bu tarz günleri genellikle çocuklar ile birlikte kutladığımız için onlarda benim hazırlıklarımdan yaklaşan bir gün olduğunu anlıyor ve sorular sorarak hangi günün yaklaştığını anlıyorlar. ;)
Hem zaten sevgililer günü sevdiğin kişiler ile yapılan kutlama günü değil mi? Eşim ve benim için sevginin bir başka anlamı da; çocuklar...

2019 SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMASI


Bizim bu tarz kutlamalarımız sayesinde onlarda hediye vermek için pahalı hediyeler alınmasının gerek olmadığını onun yerine küçük bir parça hediye, resim yada kalpli kağıda yazılmış bir notun kafi olacağını öğrendiler. Ve bu şekilde mutlu olunabileceğini biliyorlar. Çünkü mutluluğun sırrı; daha çok olanı istemekte değil. Daha az olanın tadını çıkarmakta saklıdır.


2019 SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMASI



Çocuklar her zaman gülen ve mutlu anne baba sever. Rabbim herkesin yuvasına huzur ve mutluluk versin.
Daha nice uzun günleri bu şekilde seninle el ele ve diz dize geçirebilmek dileğiyle....


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

13 Şubat 2019 Çarşamba

ÇAYLAK KİTAP YORUMU

Yazar: Edgar Wallace

Çeviri: İhsan Hız

Sayfa Sayısı: 320

Baskı Yılı: 2014

Yayın Evi: Altınpost Yayıncılık

ÇAYLAK KİTAP YORUMU


Edgar Wallace'nin Çaylak adlı kitabı oldukça sürükleyici bir polisiye roman. Ben bu kitabı 10 günde okudum. Normalde bu kadar hızlı kitap okumam pek mümkün olmuyor; malum çocuklardan fırsat bulmakta biraz zorlanıyorum. Ama bu kitabı okumaya başlayınca acaba Decadon adlı iş adamının katili kim? Bu tehdit mektubunu yazan mavi mürekkepli ve yeşil mürekkepli olanlar kim? İşe yeni alınan Leslie mi? Yoksa yeğeni olan Tanner mi? Gibi aklımda sorular dolaşmaya başlayınca okumamı biraz hızlandırıp, her fırsatta okumaya başladım. Ve benim için oldukça kısa bir süre sayılan 10 günde tüm kitabı bitirdim. 😍😉
 İsterseniz sizlere kitap hakkında biraz bilgi vereyim...

Çaylak Kitabının Konusu

Leslie adında bir kadın Decadon adlı zengin bir adamın yanında işe başlar. Bu adama bir gün yeşil mürekkep ile yazılmış bir mektup gelir. Decadon yeğeni Tanner ile beraber yaşamaktadır. Tehdite pabuç bırakmayan Decadon, kilitli bir odada ölü bulunur. Cinayeti Scotland Yard müfettişi Terry ve Amerika'dan gelen arkadaşı Jiggs soruşturmaktadır. Sonrasında zengin insanlara bazısına yeşil bazısına mavi mürekkepli mektuplar gelir. Londra'da iki ayrı çete vardır ve bunlar Kerky ile Tanner'a bağlıdır. Bir ara işbirliği yaparlar ancak sonrasında yine bozuşurlar. Terry ve Tanner, Leslie'den hoşlanmaktadır ve Jiggs'in tek derdi de bu arka arkaya işlenen cinayetleri engellemektir.

Keyifle ve soluksuz okunan bir roman. Zaten yazarı Edgar wallece bir İngiliz yazar. Ancak bir cok eserleri uyarlanmış ve filme çekilmiş. Alman televizyonlarında yayınlanmıştır. Almanlar tarafından sevilen bir polisiye yazarı.
Kitapta küçük bir bukle alıntı yapıp bu postumu da sonlandırmak istiyorum.

Tetley: Hayat, birdiğerini kovalayan bir sürü sorgu ve sorulardan ibarettir diyerek, yağlı bıyıklarını büktü ve sırıttı.
Terry: Çok tuhaf konuşuyorsunuz dedi. Fakat doğrusu, bu zamanda, birazda gülmek fena olmuyor.


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

11 Şubat 2019 Pazartesi

Anneler Çocuk Kitaplarını Artık İnternetten Alıyor

Bilinçli anneler çocukları için her şeyin en iyisini istiyor. Sadece çocukların kullandıkları kıyafetler ya da oynadıkları oyuncaklar değil aynı zamanda onları okudukları hikaye kitaplarını dahi büyük bir özenle seçiyorlar. Annelerin artık çocuk kitaplarını internetten satın almaya başladığını biliyor musunuz? Çünkü kitapçılarda aradıkları geniş seçenek yelpazesini bulamıyorlar. Sınırlı sayıda kitap arasından seçim yapmak zorunda kalmak yerine tercihlerini daha fazla seçeneğin bulunduğu sanal ağdan yana kullanıyorlar.

Anneler Çocuk Kitaplarını Artık İnternetten Alıyor

Aslında online olarak çocuk kitaplarını satın almak beraberinde pek çok avantajı da getiriyor. Örneğin tüm ürünlerde olduğu gibi kitap çeşitlerinde de internette çok daha uygun fiyatlar bulmak mümkün olabiliyor. Bununla birlikte daha geniş bir seçenek yelpazesi arasından tercih yapmak annelerin öncelikle beklentisi oluyor. Çocuklarının ilgi alanlarına çok iyi bilen anneler onların dikkatini çekebilecek hatta merak uyandırabilecek kitapları kolaylıkla bulabiliyor.


Çocuk Kitapları En Çok Bu Siteden Alınıyor!

Tüm bu avantajlar bir arada değerlendirildiğinde elbette internetten çocuk kitabı alışverişi daha cazip bir hal alıyor. Peki, bilinçli annelerin alışveriş tercihleri neler? Çocukları için hangi sitelerden kitap temin etmeyi tercih ediyorlar? Son dönemde özellikle bir adresin daha fazla ön plana çıktığını belirtebiliriz. Hemen buradan da ulaşabileceğiniz Sihirli Yolculuk adlı site ailelerden tam not alan onlarca farklı hikaye kitabını kullanıma sunuyor.

Sitenin bu denli popülerlik kazanmasının nedeni kişiye özel hikaye kitapları da hazırlıyor olmasıdır. Özellikle çocuklarına kitapları sevdirmek de zorlanan anneler kişiye özel olarak hazırlanan bu eserleri Sihirli Yolculuk ismini taşıyan siteden kolaylıkla temin edebiliyor. Kişiselleştirilmiş çocuk kitapları çocuğunuzun ismini taşıyan bir karakterin başından geçen maceraları anlatabiliyor. Farklı bir hikaye ile çocuğunuzu bir maceranın içine çekebiliyor.

Kişiye özel çocuk kitaplarının aslında önemli bir ihtiyacı karşıladığına da değinmek lazım. Çocuklara kitapları sevdirmenin yanı sıra anlatılan hikayenin içerisinde kendilerini bulmaları hikaye dinlemeyi sevmelerini de sağlıyor. Aynı zamanda hayatları boyunca sağlayabilecekleri harika bir hatıraya da dönüşebiliyor. Bu nedenle annelerin öncelikle seçimi bu yönde oluyor. Siz de siteye tıklayarak ne tür eserlerin bulunduğunu ya da kişiye özel çocuk kitaplarını inceleyebilirsiniz.


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

8 Şubat 2019 Cuma

ISPANAKLI PORSİYON PASTA TARİFİ

Hazır manav tezgahlarında bulabilmek mümkünken ıspanağı bol bol tüketelim. Çünkü ıspanak bildiğiniz üzere çok faydalı. Şimdi sizlere burada tekrardan ıspanağın faydalarını yazmak ile uğraşmayacağım. (Daha önceden yazmıştım. )
Ispanaklı kek bir dönem çok modaydı. Hemen hemene her anne en az bir kere yapıp çocuklarına yedirmiştir. Üstelik ıspanaktan yapıldığını söylemezsen kesinlikle hiç kimse anlamıyor. Görüntü olarak sanki antep fıstıklı bir pastaymış gibi iştah açıcı gözüküyor. 😋😋

Ispanaklı Porsiyon Pasta Nasıl Yapılır?

Ben bu pastadan ara ara halen yaparım. Üstelik bu şekilde porsiyonlu şekilde yapınca gözede hitap ettiği için gelen misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. Hatta çocukların doğum günlerinde yapıp sadece kendi çocuğunuza değil. Doğum gününe gelen tüm çocuklara yedirebilirsiniz. :) Ben Emir'in arkadaşları ile kutladığı doğum gününde de ıspanaklı porsiyon pastadan yapmıştım. Çocuklar Emir'e : ''Annen bu sandviç pastanın tarifini bizim annemize de verir mi?'' demişler. (Bu arada çocuklar benim bu pastaya sandviç pasta diyorlar. O bilgide burada dursun. İsterseniz siz adını o şekilde de verebilirsiniz.😊😉)

Ispanaklı Porsiyon Pasta Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 demet çiğ ıspanak
  • Un
  • 1 Paket Krem şanti

Ispanaklı Porsiyon Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurtaları şekerle çırpın, önce sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra kuru malzemeleri kendi aralarında karıştırıp eleyerek ekleyin. Ispanağı rondodan geçirip ekleyin.  En son kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip, bir güzel karıştırıp, yağlı tepsiye güzelce yayın ve fırına verin.

Krem santiyi paketin üzerinde yazan ölçü miktarı kadar süt ile birlikte mikserle kıvamı koyulaşana kadar çırpın. Sonrada buzdolabına koyun. 

İlk sıcaklığı çıkan keki su bardağı ile keserek porsiyon haline getirin. Sonrada krem şantiyi sıkma torbasına koyun.Yuvarlak porsiyonluk halindeki kekinizi ilk bir dairesini alın, üzerine çok az süt gezdirip yumuşatabilirsiniz. Sonrada krema torbasındaki krem şantiyi üstüne sıkıp, bir tanede daha yuvarlak ıspanaklı kekten alıp üzerine koyun. Bu şekilde hazırladığınız tüm yuvarlakları bitirin. En son üstüne kalan krem şantiden sıkıp, pasta süsü ile süsleyin... 

Ispanaklı Porsiyon Pasta Nasıl Yapılır?
Sonrada çaylarınızın yanında ikram edin. Kötü tarafı tek parça ile kesinlikle kalınmıyor. Hemen peşinden bir tane daha istenilen lezzetli bir porsiyonlu ıspanaklı pasta oluyor. 

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

4 Şubat 2019 Pazartesi

DANTEL KAR TANESİ MODELİNİN YAPILIŞI (TESPİH SÜSÜ)

Merhabalar arkadaşlar. Bugün sizlere dantel ip ile kar tanesi nasıl örülür? Paylaşacağım. Geçen yıl kara hasret kalmıştık! Çok şükür bu yıl yurdumun her yerinde bol bol yağdı. Çoluk çocuk hepimiz kara doyduk. Eee o zaman birde dantelden kar örelim de evimizin bir yerinde yada kış ayında doğan çocukların doğum günü konseptlerinde kullanabilirsiniz. Hatta çeyiz hazırlığında olan genç kızlarımız çeyizlerinde dahi kullanabilir. Örülüşü çok basit ama görüntüsü çok hoş olan bu modeli bence sizlerde en az örnek çıkarmak için dahi olsa bir tane örün.

Dantelden kar tanesi nasıl yapılır?
Ben bu kar tanelerini bende manevi hatırı olan bir tespihimin ucuna süs olarak kullandım. Böylece her tespih çektiğimde elimde olsun istedim. Sizler bu küçük motifleri isterseniz bir objeyi süsler, isterseniz de çocuk hatta kendi kıyafetlerinizde aksesuar yada değişiklik yapmak için kullanabilirsiniz. Gibi hayal gücünüzü kullanarak farklı farklı yerlerde kullanmak mümkün.

Dantelden Kar Tanesi İçin Gerekli Malzemeler

  • Dantel ipi
  • Makas
  • Tığ
  • Küçük inci boncuk (isteğe bağlı)

Dantelden Kar Tanesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak dantel ipinin tığ ile 6 zincir çekip halka oluşturun. Sonra o halkaların içine 3 zincir çekip 2 li tırabzan ile 20 tane yapın.

Şimdi sıra 3. tura geçiyoruz.5 zincir çekip başını dolamadan sık iğne olarak 3. tırabzanın hemen tepesine batın. Sonra yine 5 zincir çekip yine 3. tırabzanın tam tepesine batın. Bu şekilde 6 tane yuva oluşturun.

4. Turda 3 zincir çekip 2 li tırabzan ile  yaptığınız yuvaların birinin içine 5 tane 2 li tırabzan doldurun. Sonra 3 zincir çekip, yine 2 li 5 tane tırabzan yapın. Sonra 2 zincir çekip, 2 li tırabzanların hemen sonuna sık iğne yapın. Sonra yine 2 zincir çekip diğer yuvanın içini yine aynı şekilde 2 li 5 tırabzan sonra 3 zincir yine bir 2 li 5 tırabzan sonra yine 2 zincir çekip tırabzanların sonuna sık iğne sonra diğer yuvaya geç. Bu şekilde 6 yuvayı da doldurun.

5. turda ise 4-5 zincir elinizin ayarına göre zincirleri ayarlayabilirsiniz. 5 er tane yaptığınız 2 li tırabzanların tam ortasındaki oyuğa sık iğne olarak batın. 4 zincir çekin yine sık iğne olarak batın. Sonra 4 zincir çekip, yine aynı yuvaya sık iğne olarak batın. Sonrada 6 zincir çekin yine sık iğne olarak batın. Sonra yine 4 er zincir çekerek yine 2 kez batın. Zaten fotoğraflara bakınca ne demek istediğim daha net anlayabilirsiniz. Bu kısmı isterseniz küçük inciler ekleyip kar tanelerinizi daha şık yapabilirsiniz. Ben 6 zincirli kısım olan tam ortaya bir tane inci koydum. Bu şekilde yine bu turu tamamlayın. Sonrada ipinin bir makas yardımı ile kesip, ilk kar tanesinin örmüş olacaksınız.

Dantelden kar tanesi nasıl yapılır?

Yapacak olanlar takıldıkları bir yer olursa bana sorabilir? Ayrıca benim bu modelim internette olan modellerden biraz farklı. Yani bu kar tanesi Blogcu Sultan yorumlu kar tanesi modeli olduğu için yapınca benimle paylaşırsanız bende seve seve modellerinizi sosyal ağlarımda paylaşırım...


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım