11 Mart 2015 Çarşamba

ERKEK ÇOCUĞU ANNESİ OLMANIN GÜZEL YANLARI

Herne kadar her hamile olduğumda birlikte süslenip püslenip gezebileceğim, mutfaklara girip onula birlikte pastalar, kurabiyeler, kekler yapıp yeni yeni tarifler deneyebileceğim. Benim bir kopyam olan bir kız çocuğu hayal etsem de iki tane erkek çocuğum oldu. :D

Erkek çocuğu annesi olmak sanki çok zormuş gibi gözükse de aslında çok güzel tarafları var. Ben bugün sizlere 8 senelik erkek çocuğu annesi olmanın da verdiği tecrübe ile aklıma gelen erkek çocuğu annesi olmanın güzel taraflarını yazdım. Buyurun hep birlikte bakalım....

  • Erkek çocuğu ile annenin arasında gizli bir bağ vardır. O bağ öyle bir bağdır ki hiçbir kız çocuğu ile annenin arasında olamayacak tarzda bir bağdır.

  • Belki de ilk defa bir erkeğin ilk aşkı olacaksınız. Size aşık küçük bir adam olacak veyahut ta benim gibi iki tane küçük adam. Eşim zaten kuzularımı gördükçe ''benim rakiplerim çok güçlü ben bunları yenemem'' der :)

  • Belki birlikte pastalar, börekler, tatlılar yapamıyoruz. (Gerçi onu da deniyorum. özellikle kurabiye yaparken ellerine kalıp verip kalıptan çıkarmalarını istiyorum. Ama maalesef ki bu konuda pek yetenekli oldukları söylenemez.) Ama benim yaptığım her yemek ve tatlıyı büyük bir iştahla yiyen, daha sonrada sana ''anneciğim ellerine kollarına sağlık. Çok lezzetli olmuş. iyi ki sen benim annemsin'' diyerek senin ruhunu okşarlar.
  • Küçük adamlar sayesinde artık müzik anlayışın da değişip. Oyun havaları dinlemeye başlarsın. Hatta onlarla birlikte ritim dahi tutmaya başlarsın. Bu sayede sabah sporu yapmana gerek kalmadan sabah sporu yapmış kadar enerji harcarsın.

  • Boğazında gıcık olduğunda hemen onu fark etip. Mutfağa koşup minik elleri ile sürahiden bardağa su koyup size getiren bir küçük prensiniz var demektir.
  • Artık hayatımda eşimden başka sevebileceğim başka bir erkek yok derken. Hayatınıza giren küçük adamlar size verdiği değer vede ilgi sayesinde sizi göklere çıkarır. Böylece artık hayatınızda erkek olarak bir değil 3 tane erkek girmiş olur. Bu da demek oluyor ki her saat başı birinden olmasa, diğerinden iltifatlar duymak demektir. :)

  • Kravat, papyon gibi şeyler örüp, dikip çocuğunuza takabilirsiniz. Böylece eşinize giydiremediğiniz her şeyi küçük adama giydirebilirsiniz. Çünkü siz ona ne giydirirseniz giydirin kesinlikle itiraz etmez.Sizin giydirdiğiniz her kıyafetleri giyerler.
  • Siz yeni bir kıyafet yada farklı bir şey giydiğinizde de ilk fark eden o olur. Eşinizden önce fark edip size ''anne çok güzel olmuşsun. Sana bu kıyafet çok yakışmış tıbki bir prensese bezemişsin' Der. Sonra da hemen babasına '' Baba bak annem ne giymiş? Sence de çok güzel olmamış mı?'' Diyerek babasının gözüne sokar. Bu sayede sizin yeni giydiğiniz kıyafeti, eşinizin de fark etmeme gibi bir durumu olmaz. ;)

  • Oğlunuz sayesinde hayvanlar alemini çok iyi bilir, hatta hayvanlar hakkında tez yazabilecek kadar bilgiye sahip olur. Her gün onunla birlikte belgesel izlerken daha önceden hiç görmediğiniz adını dahi duymadığınız hayvanları öğrenebilirsiniz. Tabi zamanla da bu şekilde o hayvanlar evinize kadar gelebilirler. :D
  • Oğlunuz sayesinde artık maç izlemek yada oynamak eskisi kadar çok sinir bozucu gelmez. Hatta onunla birlikte maçlar oynar ama sürekli yenilen taraf siz olabilirsiniz. :)
  • Evin maskotu ve şaklabanı olurlar. Yaptığınız pasta kreması gibi şeylerin tencere dibini yalayan devamlı bir küçük gurmeniz vardır. Bu sayede kremanızın lezzeti nasıl olduğu hakkında ondan bilgi aldığınız gibi. Tencerenizin dibinde kalan kremalar boşa da gitmemiş olur. :)

Erkek çocuğu annesi olmanın güzel ve tatlı yanlarını aklıma geldiği kadar sizler ile paylaştım. Benim atladığım ama sizlerin aklına gelenler olursa benimle ve okurlarımız ile yorum kısmından paylaşabilirsiniz. 

Hoşça kalın.

4 yorum:

  1. Anne olmak dünyanin en güzel şeyi sanırım :)
    Blog keşif etkinliğinden buldum seni, bana da beklerim http://biraltibirsifir.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynen öyle :) çok teşekkür ederim bloğuma hoş geldin, tamam şimdi geliyorum.

      Sil