31 Mart 2012 Cumartesi

YAŞ PASTALAR ^ - ^

Yarın nisan ayına giriyoruz, bu yüzden beni bir telaş sardı. Çünkü canlar nisanda tam 3 tane kişinin doğum günü var o yüzden benim için önemli aylardan biridir.:))

Ben normalde yaş pastayı dışarıdan sipariş verirdim ama bu sefer farklı olsun istiyorum. Kendim yapmak istiyorum bakalım becerebilecek miyim. Daha önceleri pandispanya keki ile klasik yaş pasta yapmışlığım var ama hani şu şeker hamuru ile yapılanlardan daha önceleri hiç yapmadım. O yüzden bu seferde şeker hamuru ile denemek istiyorum.

Bende netten şimdiden araştırmaya başladım bakalım o şekilde değişik, tasarım nasıl pastalar var diye ama inan ben izlerken yoruldum. Öyle güzel vede meşakkatli pasta modelleri var ki resmen ağzım bir karış açık kaldı:))  beğendiğim modellerin resimlerini koydum ki sizlerde bakın ve bana fikir verin bunlardan nasıl yapabilirim yada bu pastalardan tarif veren bildiğiniz güvenli web sitesi varsa adresini bana verirseniz sevinirim.

Tam oğlum Emirlik bu pasta bayıldım

 Buda olabilir özellikle son günlerde onda bir şimşek takıntısı var  hani şu arabalar filmi varya onu 10 defa izlemiştir belki :))



Buda güzel ama bu daha çok yılbaşını anımsattığı için bunu eleyebilirim 








Gördüğünüz gibi hepsi de birbirinden güzel özellikle oğlum Emir'in kini bunların birinden yapmak istiyorum.





Hoşça kalın.

30 Mart 2012 Cuma

ÇAYIN CİLDİMİZE VEDE VÜCUDUMUZA FAYDALARI


Bu yıl o kadar çok ağır bir kış ayı geçirdik ki bu kış ayında havanın soğukluğu, vitamin eksikliği, stres ve çevre kirliliği gibi etkenler vücudumuzu çok yıprattı.
Bahara girdiğimiz bu günlerde, kuru ve kırışıklığı olmayan canlı bir ciltle girmek istiyorsanız bu konuda çay size yardımcı olabilir.
Çay, Eski Çin de bundan 4 bin yıl önce  ilaç olarak kullanılıyormuş. Günümüzde de bilim adamları yeşil çayın vücudumuzun üzerindeki yararların onaylıyorlar.


ÇAYIN VÜCUDUMUZ İÇİN FAYDALARI:

-Çayda bulunan tein,kan damarlarını genişletip dolaşımın hızlanmasına neden oluyorlar
-Çay terleyici vede idrar söktürücü özelliği ile böbrekleri uyarır
-Kalp ve mideyi güçlendirir
-Kolesterol düzeyinin yükselmesini engeller

Gördüğünüz gibi çay vücudumuz için önemli faydaları var. Peki cildimiz için bir faydası var mı? elbette var Şimdi de cildimize faydalarına bakalım.


CİLDİMİZE FAYDALARI:

Çaylı Tonik:1 tatlı kaşığı çaya 50 gram kaynar suyu ekleyip demleyin ve soğutun sonrasında ise pamukla yüzünüze ve boynunuza uygulayın
Çayın Yumuşatıcı Etkisi:Çaya maden suyu ekleyip demleyin daha sonrasında ise sabah akşam losyon olarak kullanın
Güzel Bir Cilt Rengi İçin:Yeşil çayı demleyip sonra bu su ile yüzünüzü yıkayın
Göz Altı Torbaları Ve Morluklara Karşı:Kullanılmış çay poşetlerini buzdolabında birkaç dakika bekletip daha sonra göz altlarına koyun
Kırışıklıklara Karşı:Yüzünüze sıcak çayla kompleksler uygulayıp temiz havlu ile kapatın 15-20 dakika bekletin
Yorgun Gözler İçin:Yeşil çayı demleyip soğutun daha sonra ise pamuğa batırıp göz kapaklarınızın üzerine koyun 15-20 dakika bekletin
Yaşlanmış Ciltler İçin Çaylı Maske:1 çorba kaşığı una yoğurt kıvamına gelerek sıcak çay ekleyin yumurta sarını ilave edin daha sonra bu maskeyi yüzünüze sürün 20 dakika bekletip ılık su ile yıkayın

SAÇLAR İÇİN FAYDALARI:

-Güçlü Saç Dökülmesine Karşı:Bir hafta boyunca saç derisine iyice demlenmiş çay suyu ile silin
-Kepeğe Karşı:Saçlarınıza eşit ölçüde hint yağı vede çay suyunu ekleyip maske olarak kullanın 2-3 saat saçlarınızda bekletip yıkayın bu işlemi haftada iki defa tekrarlayın.

HAYIRLI CUMALAR...


Hoşça kalın.


29 Mart 2012 Perşembe

HAYATIM BİR DİZİ SUNAR

Merhabalar, ilk olarak size oğlum hakkında son gelişmeyi söyleyeyim. Oğlum pediatriden burun akıntısı vede öksürüğü olduğu için onay alamadı 10 gün sonraya bıraktılar. Hastalığı iyileşsin öyle onay verelim dediler bizde eve geldik herşey de bir hayır var derlerya bizde bu zaman içerisinde başka yere de gösteririz oğlumuzu bekli bu şekilde daha hayırlıdır diyerekten içimiz biraz serinledi.

Bugün öğlen teyze kızı Mine bana bir mesaj göndermiş onu okuyunca yüzüm bir an gülümsedi. Bence çok doğru bir yazı özellikle son zamanlarda tüm insanlar kendilerini dizilere öyle bir şekilde kaptırmış ki resmen hayatlarını dizilere göre yönlendiriyorlar. 2 ay öncesine kadar bu olay bizim aile içinde geçerli idi ama en son iki ay önce aldığımız karara göre akşamları televizyon seyretmeyi evde yasakladık. O yüzden dizileri hayatımızdan çıkardık bence iyide yaptık:) ben halimizden gayet memnunum.


HAYATIM BİR DİZİ gururla sunar...
merhaba hanımefendi adınız nedir?
-CANAN
Nerelisiniz?
-ADANALI
Hangi sokakta oturuyorsunuz?
-ARKA SOKAKLAR
Soyunuz hangi döneme dayanıyor?
-LALE DEVRİ
Nasıl bir aileye sahipsiniz?
-GENİŞ AİLE ye
Yaşadığınız yüzyıl nasıl bir yüzyıl?
-MUHTEŞEM YÜZYIL
Sizce aileyi ne bozar?
-KÜÇÜK KADINLAR
Eşinizin adı ne?
-BEHZAT C.
Yeni bebeğiniz olmuş adını ne koydunuz?
-ADINI FERİHA KOYDUM
Nereden alişveriş yaparsınız?
-KOMEDİ DÜKKANI
Sizce zaman nasıl geçiyor?
-ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ
Son olarak ne söylemek istersiniz?
-UNUTMA BENİ...



Hoşça kalın.


28 Mart 2012 Çarşamba

Kuzucuğumun başına gelen derdi


Efe, benim küçük oğlum henüz daha 3 yaşında olan kuzucuğum. Ama ne yazık ki şuanda öyle büyük bir derdi var ki yaşından büyük derdi.

Derdi ne mi? Eşimin ailesinden gelen bir göz problemi var. Bizde bundan dolayı hemi de oğlumun televizyona çok yakın bakmasından şüphelenerek yavrumun gözlerini ölçtürmek için. Gazi hastanesinden randevu alarak gittik.

İlk başlarda başımıza ne geleceğinden habersiz. havanında güzel olmasından yaralanarak gezinerek hastaneye gittik. Göz bölümü 13. katta olduğu için 13. kata çıktık hatta doktoru beklerken camdan resimde çektim Ankara resmen ayaklar altında gibi gözüküyordu.





Doktor geldi veee sıra oğluma geldi. Biz muayenehane girdik, önce oğlumun gözlerini göz ölçüm aleti ile ölçtüler numarası 10 numara çıkınca
 -bu numara çocuk için çok büyük bir hata olabilir diyerekten bize bir damla verip bunu her 10 dakikada bir damlatın yarım saat sonra gelin yine bir daha ölçelim dediler.

Biz damlayı aldık çıktık önce iyi kötü iki gözüne de 3 er damla damlattık. Kuzucuğum öyle bir ağladı ki çığlık çığlıya bizde korktuk ne oldu diye, sonrasında hemşehriden öğrendik ki meğersem o damla gözü yakıyormuş. Tabi doğal olaraktan diğerlerini yaptırmak için, gözlerini açmadı biz zorla onları da damlatıp bekledik yarım saat sonra tekrar gözünü ölçmek için doktorun yanına gittik. Kuzucuğum öyle çok korkmuş ki damladan bu sefer hiç bakmadı göz ölçüm aletine, biraz uğraştık filan yook bakmıyor sadece bas bas bağırıyor.
Doktoru baktı ki olmayacak dedi ki:
-Çocuğun göz numarası çok büyük çıktı. Üstelik ailede de varmış o sebepten dolayı göz kanallarının arkasına da bakmak lazım onun için çocuğu uyutarak ameliyathanede maske ile bakmamız lazım diyerek elimize bir sürü evraklar verip bu tahlillerin hepsini yapın dedi.

Biz neye uğradığımızı henüz kendimiz dahi anlayamadan oğlumun o küçücük kollarından kan aldılar. Yavrumun korkusu vede hırçınlığı iyice arttı. üstelik uykusu da gelince kalp grafiğini vede röntgenini çektirmedi. Bende kuzucuğumu kollarımda sallayarak uyuttum. Uyur halde kalp grafiğini vede röntgenini çektirdik

Allah'ım o nasıl birseydi öyle kuzucuğum uyuyordu o şekilde vücuduna bir sürü kablolar takarak bir makineden kalp grafiğini çıkardılar.

Zavallı kuzum öyle yorgun vede harap olmuştu ki vücudunda o kabloların takıldığında uyanmadı bile. Sadece uykusunda sayıklıyordu.
-ıııı anne eve gidelim, ıııı anne acıyoor diyeerek
besbelli uykusunda yaşadığı olayların etkisinden halen çıkamamış kabus görüyordu.

Resmen orada öldüm öldüm dirildim. Allah'ım bu nasıl bir şeydi o küçücük omuzlarında öyle bir yük vardı ki yavrum bunu taşıyabilecek miydi? üstesinden gelebilecek miydi?

Üstelik onun o acısına karşı ben bir şey yapamıyordum. Acılarına merhem olamıyordum. Sadece uzaktan bakıp ağlamaktan başka bir şey yapamıyordum elimden hiçbir şey gelmiyordu.

Perşembe günüde Pediatriden randevu aldık oradan da tahliller yaptırıp onay almamız lazımmış.

Kuzucuğum şimdi ise her şeyden habersiz oyuncakları ile oynuyor. Allah rızası için kuzucuğuma dua edin de hayırlısı ile kazasız belasız bu derdinden kurtulabilsin....


Hoşça kalın.

26 Mart 2012 Pazartesi

MUSALLAT2 LANET FİLMİ

Son zamanlarda izlediğim Türk yapımı olan en iyi korku filmi idi. Film o kadar sürükleyici vede korku efektleri var ki  bir ara kendimi öyle kaptırmışım ki oturduğum koltuğu sımsıkı tutmuş halde buldum. :))

Musallat 1 i izlemedim ama izleyen arkadaşlardan o kadar çok övmüşlerdi ki bu film bende merak konusu olmuştu  Ama maalesef bir türlü izlemek kısmet olmamıştı.

Bir ara film sitelerinde en çok izlenen filmlere bakarken orada musallat 2 laneti gördüm. Ben genelde bir filmi izlemeden önce o film hakkındaki yorumlara bir bakarım genellikle sevilmiş mi yoksa sevilmemiş mi film diyerekten işte bu sebepten dolayı yorumları okudum. Genelleme olarak film hakkında güzel cümleler yazmışlar. Bende o sebepten dolayı filmi indirdim bir ara belki izleriz diyerekten.


Bizim film izleme günlerimiz genelde cumartesi akşamı olur ama maalesef  geçen cumartesi evimize misafir geldiği için izlememiştik. Pazar günü sabah çocukları dışarı çıkardığımız için yorulmuş kuzucuklarım, akşam erkenden yattılar. Eeee o zaman bize doğal olarak korku filmi izleme fırsatı çıktı bende fırsattan istifade indirdiğim musallat 2 laneti açtım.

Filmin konusu hakkında özet verecek olursak, Elif adında bir ressam kız var.Film o kız çerçevesinde onun hayatı hakkından olayları anlatıyor.  O ressamın ailesi olarak bildiği kişilerin gerçekte ailesi olmadığını öğreniyor. Gerçek ailesinin ise çocukları hiç olmuyormuş ama bir büyücüye giderek bir büyü ile çocuk sahibi olduklarını ama bu seferde o cinlerin o bebeği istediğini vermediği zamanda önce büyücüye sonrasında ise kendi ailesine musallat olarak onları öldürmüş. Kız bu olayı çözmeye çalışıyor ama çözülmeyecek bir olay olduğu için Elife bir daha gören olmamış.


Resimler ise, film içinde sahnelerden en çok etkilendiğim karelerin resmi o bağıran kız Elifin kız arkadaşı Elifin yakında olduğu için ona da musallat olarak, Eliften uzaklaştırmaya çalışıyorlar.

İnanır mısınız şimdi bu yazıları yazarken dahi, filmi hatırladığım için ellerim titriyor resmen. Düşünü artık filmden nasıl etkilendiysem halen etkisinden çıkamamışım. Korku vede gerilim sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. İzleyin pişman olmayacaksınız...


Hoşça kalın.

25 Mart 2012 Pazar

KOT BİLEKLİK

Merhabalar hanımlar, bugün sizinle birlikte kendimizin, eşimizin yada çocuğumuzun eski veyahut küçük gelmiş olan pantolonundan bir bileklik yapacağız.  Yapımı basit, malzemesi az  sonuç olaraktan çook sık bir bilekliğe sahip olmuş olacağız. Eeee o zaman ne duruyorsunuz hadi buyurun kollarınızı sıvayın bileklik yapalıımm!!.









Hoşça kalın.




24 Mart 2012 Cumartesi

DEKORATİF KİTAPLIKLAR

Kitap okumak, kelime dağarcığımızı çoğaltmak,daha akıcı konuşabilmek, daha kültürlü olabilmek, daha geniş düşünebilmek için çoook önemlidir.

Kitapları, bende çocuklardan fırsat buldukça okurum. Roman, polisiye, kişisel gelişimler, dini kitaplar fark etmez genellikle her tür kitabı okumayı severim. Şuaralar, kitaplarım onlar için ayırdığım komidine sığmıyorlar :((  bana bir kitaplık şart oldu bende fikir maksatla netten dekoratif ahşap kitaplıkları araştırırken öyle enteresan kitaplıklar çıktı ki karşıma 'yok artık bu kadarda olmaz ' dedim. Dedim demesine ama demek ki oluyormuş...:))

Şimdi de size o bulduğum modellerden sevdiğim vede hoşuma gidenleri sizlere göstermek istiyorum.
Buyrun şimdi kitaplıklara birlikte bakmaya :))

bu kitaplık aklıma yattı benim mutfağım, amerikan mutfak tarzında o kısma hoş olabilir


buda hoş, görüntü olarak ama benim eve olmaz


bu fikre de bayıldım baş ucu kitaplar için çok güzel olur bence


bilgisayar masasının bu şekilde olması eve ayrı bir hava katar hemide kitapların güzel bir yeri olmuş olur


çoook değişik fikir


aslında böyle bir kitaplık hep hayalimdedir ama benim evim küçük bana olmaz ama ileride büyük bir evim olursa bir odasını bu şekilde kitaplık yapmayı çok isterim 


evin bir duvarına fena olmaz hani



 evi dubleks olanlar için bence güzel bir fikir, merdiven altı kitaplık


bu fikirde çok enteresan bulduğum fikirlerden, dış kapının iç tarafının kitaplık olması ne kadar yaratıcı düşüncelere sahip insanlar var böyleee...


veeeeeeee son olarak da duvara yazı şekilde bir kitaplık bence göze hitap ediyor.

Arkadaşlar benim beğendiğim hoşuma gidenler bunlar nasıl sizce de güzel tasarımlar değil mi?  Siz hangisini beğendiniz? :))


   hayırlı hafta sonları...^ . ^ 

23 Mart 2012 Cuma

DANTEL AVİZEYE NE DERSİNİZ...

Merhabalar arkadaşlar, hemen hemen hepimizin çeyizinde dantellerimiz vardır. Çoğumuz o dantelleri kullanmıyor öylece sandıkta bekliyordur, eee madem annelerimiz veyahut bizler kendimiz o kadar emek geçip birbirinden değerli dantellleri ördük bir işe yarasın demi ama işte tamda o niyetle yapılmış bir tasarım buldum size :)) bakalım dantellerimizden ne yapabilirmişiz vede nasıl yapılırmış öğrenmek için buyrun resimlere bakalım.










MARULUN FAYDALARI VEDE MASKESİ



Özellikle akşam yemeklerinde salata olarak tüketilmesi tavsiye edilen marulun, bir sürü faydası olduğunu biliyor muydunuz? Bir çoğumuzun hayatında, mutfağında önemli bir yeri var, genellikle kullanıyoruz ama ne işe yaradığını bize ne faydası olduğunu çoğumuz bilmiyoruz. Bende o yüzden kullandığımız bu marulun aslında bize büyük bir faydası olduğunu bilgilendirmek maksadı ile bu postumu hazırladım. Umarım beğenirsiniz:)  Sözü fazla uzatmadan şimdi de marulun faylarına geçelim.








Marulun Faydaları

-Gün içerisinde yaşanan stresi önlemede etkili
-Uykusuzluğu gideriyor
-Kalp hastalıkları içinde tavsiye ediliyor
-Kabızlığı önlüyor
-Hazmı kolaylaştırmada yardımcı oluyor
-Kandaki şeker miktarını düşürüp kanı temizliyor
-Erkeklerde aşırı cinsel isteğin azaltılmasında kullanılır
-Basur memelerinde faydalıdır. 
-Bol idrar söktürür.
-Romatizma tedavisinde de yararları görülen bitki, karaciğer ve dalaktaki şişkinlikleri indirir. 
-Göğsü yumuşatır. Böbrek iltihaplarında iyidir.
-Anne sütünü arttır
-Öksürüğü keser


 Marul suyu, ergenlik sivilcelerini giderir, yüze tazelik ve güzellik verir. Lapası, kan çıbanı, apse ve yanıklarda kullanılır. 
Marul maskesi olarak ise, kuru cildi olanların cildini nemlendirmek vede pürüzsüzlük sağlamak maksadı ile yapılır. 5-6 yaprak marul yaprağını kaynar suya koyup 2 dakika kaynatın daha sonrasında ise temiz yüzünüze vede boynunuza yaprakları koyarak 20 dakika bekleyin, sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayıp havlu ile tampon yapın.

Hayırlı cumalar hepinize arkadaşlar...


22 Mart 2012 Perşembe

DÜĞMELERLE YAPILAN BARDAK ALTLIĞINA NE DERSİNİZ?

Hayırlı akşamlar, arkadaşlar size bugün düğmelerden yapılan çok şık bir bardak altının yapımını öğreten bir post hazırladım. Bence bunun biraz büyüğünü yaparak,düğmelerini vede iplerinin rengini  yemek takımınına uygun bir renkte yaptığın zaman amerikan servis olaraktan kullanılabilir. Gerekli malzemeler düğme, ip ve iğne ben facebookta gördüm çok beğendim bakalım siz beğenecek misiniz. Herneyse sözü fazla uzatmayayım buyrun yapılışını öğrenmeye....:)

TASARIM, DIY, değerlendirmeler, değişim, eskiyi değerlendir, ev dekarosyanu, el emeği, SERVİS, sunum,


TASARIM, DIY, değerlendirmeler, değişim, eskiyi değerlendir, ev dekarosyanu, el emeği, SERVİS, sunum,

TASARIM, DIY, değerlendirmeler, değişim, eskiyi değerlendir, ev dekarosyanu, el emeği, SERVİS, sunum,


TASARIM, DIY, değerlendirmeler, değişim, eskiyi değerlendir, ev dekarosyanu, el emeği, SERVİS, sunum,


TASARIM, DIY, değerlendirmeler, değişim, eskiyi değerlendir, ev dekarosyanu, el emeği, SERVİS, sunum,


TASARIM, DIY, değerlendirmeler, değişim, eskiyi değerlendir, ev dekarosyanu, el emeği, SERVİS, sunum,


TASARIM, DIY, değerlendirmeler, değişim, eskiyi değerlendir, ev dekarosyanu, el emeği, SERVİS, sunum,


TASARIM, DIY, değerlendirmeler, değişim, eskiyi değerlendir, ev dekarosyanu, el emeği, SERVİS, sunum,