26 Temmuz 2018 Perşembe

ELMALI KURABİYE TARİFİ

Merhabalar arkadaşlar;
Gün sofralarının, doğum günlerinin vazgeçilmezi olan; büyük küçük herkesin çok sevdiği en eski kurabiye çeşidi olan elmalı kurabiye tarifimi sizler ile paylaşmaya geldim...
Bu tarif her seferinde harika oluyor. Benim defalarca yaptığım bir tarif. O yüzden bence bu tarifi kesin deneyin.

ELMALI KURABİYE TARİFİ

Elmalı Kurabiye Malzemeleri

  • 3 su bardağı un
  • 250 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 şeker kaşığı kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri


İç malzemesi;
  • 3 elma orta boy elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küçük boy çay bardağı şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı )


Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak Elmaları soyup, rendeleyin. Şeker ve tarçın ekleyip bir tava içinde devamlı karıştırarak elmalar suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
Soğuyunca içine cevizde ekleyebilirsiniz.

Şimdi sıra hamurunda; yoğurma kabına hamur malzemelerini -un hariç- koyun. Sonrada elinizle tüm karışımı karıştırdıktan sonra unu azar azar eleyerek ilave edip yoğurun. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur olması gerekiyor. Sonrada hamuru 3 parçaya bölün. Elmalı kurabiyelerim daha küçük olsun derseniz 4 hatta 5 parçaya da bölebilirsiniz...

ELMALI KURABİYE TARİFİ

Her bezenin altını ve üstünü unlayıp, bir merdane yardımı ile açın. Yarım santimetre kalınlığında olsun. Sonra açtığınız o hamuru önce dörde, sonrada her bir parçayı iki ye bölün. Toplamda 8 üçgen oluyor böylece.

Geniş kısımlarını soğuyan elmalı harçtan koyup, sigara böreği sarar gibi sarın. Tüm hamura aynı işlemi uygulayarak elmalı kurabiyeleri yaptıktan sonra sıra pişirmeye geldi. İlk olarak fırın tepsisinin içine pişirme kağıdı serin. Sonrada hazırladığınız elmalı kurabiyeleri tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 dereceli bir fırında 25 dakika kadar pişirin. Altı hafif kızarması lazım. Ilıyınca da üzerine pudra şekeri serpin.

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

17 Temmuz 2018 Salı

PATATESLİ KEK TARİFİ

Merhabalar arkadaşlar, biz millet olarak büyük küçük herkesin patatese ne kadar çok düşkün olduğumuzu biliyorsunuz. İçinde patates olan her yemeği büyük bir iştahla yeriz. Peki bu sefer patates ile bir kek yapmaya ne dersiniz? Üstelik lezzetli olduğu kadar doyurucu da olan patatesli kek yapmak ister misiniz?
 Bu kekten daha önceden hiç yaptınız mı? Yapmadıysanız çok şey kaybetmişsiniz demek. Çünkü bu kek sabah kahvaltısına, beş çayına, ani gelen misafirlere, çocuklara hatta bu yaz aylarında akşam yemeği yerine dahi geçebilecek harika bir tarif.
PATATESLİ KEK TARİFİ

Demli çayın yanında, dostlarla sohbetlerinizi şenlendirecek, damağınızda yer edecek olan yumuşacık patatesli kek tarifimi bence denemeyen kalmasın!

Patatesli Kek Malzemeler

  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 1 adet soğan 
  • 3 adet patates 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 2 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • Susam

Patatesli Kek Nasıl Yapılır?

İlk önce patatesleri yıkayıp küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Sonrada bol suda yıkayıp, süzmeye bırakın. Daha sonra soğanı ve maydanozları da küçük küçük doğrayıp hazır edin.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle çırpıp üzerine yoğurt, sıvı yağ, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Doğramış olduğumuz patates, soğan ve maydanozu ekleyip tekrar karıştırın.
En son kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.
Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip, hazırladığınız patatesli kek harcını dökün.
Ve son olarak 180°fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yaklaşık yarım saat sonra servis edin. İsteyen içine dereotuda koyabilir.

PATATESLİ KEK TARİFİ
,
Hemen şimdi beş çayı için bu tarifi yapın bence. Börek tadında; tuzlu bir kek tarifi olan patatesli kek yiyenlerin damaklarını şenlendirip, hemen tarif istetiyor. benden söylemesi...
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!
Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

11 Temmuz 2018 Çarşamba

13. YIL EVLİLİK YIL DÖNÜMÜZ

Yeryüzündeki en büyük mutluluk huzurlu bir evlikliktir. Çünkü huzurlu bir evliliğin olursa onun meyveleri olan evlatlarında huzurlu ve sevgi yüklü oluyor. Çok şükür ki Rabbim benim karşıma ruh eşimi çıkardı. Rabbim herkesin karşısına yanında huzurlu ve güvende hissedebileceği kişilerle evlenmeyi nasip etsin.

Biz 13 yılı bugün devirdik. Dile kolay koskocaman 13 YIL! Bu 13 yılda her gün güllük gülistanlık mı geçti dersiniz? Kesinlikle öyle değil.
Oğuz Atay'ın bir sözü vardır. Çok hoşuma gider: ''Her insanın yaşadığı en az iki hayatı vardır. Biri bildiğimiz vitrinlik, diğeri bilmediğimiz derinlik...''
Bence çok doğru bir söz. Herkesin hayatında güneş doğduğu gibi yağmurlar hatta karlarda yağar. Önemli olan öyle günlerde birbirinize destek olup en az enkazla çıkabilmeyi başarabilmek. Böyle zor günleri birlikte birbirinize destek olarak çıkabiliyorsanız ne ala; Ama yok çıkamıyorsanız o evlilik maalesefki uzun vadeli olmuyor.

Biz bundan 13 yıl önce 10.07.2005 yılında evlendik.
13 yıl neler yaşadık, neler....
Bazen kızıp isyanlar ettik, bazen hüngür hüngür ağladık, Bazende karnımız ağrıyana kadar katıla katıla güldük. Ama her şeyi birlikte yaptık. Tıp ki ekmeğimizi paylaşır gibi sevgimizi, üzüntümüzü öfkemizi de paylaştık. Bence uzun vadeli evliklik için kilit noktada bu PAYLAŞMAK!


Kocişkom günleri karıştırıp, ayın 9'unda beni arayıp: ''Aşkım akşama yemek yapma dışarıda yiyelim.'' dedi.
Ben önce şaşırıp: Neden, niçin diye sorunca ''Evlik yıl dönümüz ya çocuklar ile birlikte güzel bir akşam geçirelim'' dedi.
Bugün ayın 9. u olduğunu söyleyince. Şaşırıp: ''Yaa öyle mi? Ben bugün 10 u sanıyorum. Olsun. 9 u olsun. İlla 10 unda mı kutlama yapacağız. Bizde 9 unda yaparız dedi.'',

Bende ona hak verdim. Ve hep birlikte evimize en yakın bir lokantaya gidip, akşam yemeğimizi yedik.
Çocuklar çok mutlu oldu. Ben çoook mutlu oldum. Doğal olarak kocişkomda bizim mutluluğumuz ile mutlu olduğu için oda çok mutlu oldu. Rabbim mutluluğumuzu daim etsin. (amin)

Yаşаmımız boyuncа güneş hep önünüzde olsun ki gölgeler аrdımızdа kаlsın. Seni çok seviyorum bir tаnem. Her günümüz birbirimizi dаhа çok severek ve birbirimize dаhа çok bаğlаnаrаk geçsin. Hаyаt boyu mutlu ve huzurlu yаşаyаlım. Yuvаmızdаn sevgi eksik olmаsın…


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

2 Temmuz 2018 Pazartesi

DENEBUNU HAZİRAN AYI KUTU İÇERİĞİ VE KUTU DEĞERLENDİRMESİ

Temmuz ayının ilk pazartesinden herkese selamlar!
Bugün sizlere denebunu.com sitesinden aldığım 2. kutumun içeriğini ve kutu ile yaptığım değerlendirmeyi paylaşacağım.

DENEBUNU HAZİRAN AYI KUTU İÇERİĞİ VE KUTU DEĞERLENDİRMESİ

Denebunu Haziran Kutusu İçeriği

  • Knor deneme boy çeşni paketi
  • Prima kilot bez paketi 4 adet
  • Le Petit Marsellais Akdeniz Çileği Duş Jeli 10ml
  • Univita Kozmetik Argan Yağlı Krem 4ml
Yukarıdaki ürünlerden 2 tanesi kutuda yoktu. Sanırım bir hata oldu. knorr çeşni paketi ve prima vardı. Ancak duş jeli ve argan yağlı krem paketin içinden çıkmadı. Normalde bana bu ay gelmesi gerekenler yukarıda yazıldığı gibiydi halbuki... 😩

Denebunu Kutusunu Nasıl Değerlendirdim?

Haziran ayı denebunu kutusu; rengarenk zikzak desenli bir kutu idi. Ben bu kutuyu şubat ayı kutusunda yaptığım gibi kitap ayraç yaparak değerlendirdim. İlk 3 kitap ayracını kutuyu dikdörtgen -kitap ayracı- şeklinde kesip, alt kısmına püskül takarak yaptım. Diğer 3 kitap ayracını ise kutunun arka kısmına aşağıda da gördüğünüz gibi uyuyan sevimli kedicikli kitap ayraçlarından yaptım. 😊

DENEBUNU HAZİRAN AYI KUTU İÇERİĞİ VE KUTU DEĞERLENDİRMESİ

Kartondan Yapılan Kedi Kitap Ayracı nasıl Yapılır?

Kutunun arka tarafı sade beyaz renkli idi. O kısma hemen en basitinden nette gördüğüm bir kedi figürünü çizdim. Sonrada gözleri, ağzı, burnu kulakları hatta patilerini dahi çizip, renklendirdim. En son olarak kulaklarının fazlalıklarını bir makas yardımı ile kestim. Sonrada falçata ile ön bacaklarını vede patilerini kesip, kedili kitap ayracını yapmış oldum.

DENEBUNU HAZİRAN AYI KUTU İÇERİĞİ VE KUTU DEĞERLENDİRMESİ

Çocuklar en çok kedili kitap ayracını çok sevip, hemen kullanmak istediler. Bence çok sevimli oldular. Yapımı çok basit olan bu kitap ayraçlarından bence sizlerde kitap okumayı çok seven çocuklara yapıp, hediye edin.  

DENEBUNU HAZİRAN AYI KUTU İÇERİĞİ VE KUTU DEĞERLENDİRMESİ

Bu tarz değerlendirme fikirleri daha gelecek. Çünkü bu aralar beynimde bir sürü fikir dolanmakta. Hangi birini faaliyete geçirip, yapacağım konusunda çoğu zaman kararsız kalıyorum. 🙈


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım