31 Ocak 2017 Salı

Zinde Uyanmanın En Güzel Yolu

Zinde güzel bir güne başlamanın yolu, kesintisiz ve kaliteli bir uyku uyumaktan geçiyor. Peki kaliteli bir uyku uyumak için ne gerekli? İlk olarak rahat bir kafa, huzurlu bir vicdan gerekli. Tabi bunlar yanında kaliteli bir yastık ve yorganda gerekli. Vicdanın huzurlu ve kafan rahatsa uyursun, gerisi teferruat diye düşünmeyin. İnananın uyunmuyor. Tecrübeye tabi...



İsterseniz daha anlaşılır anlatayım. Bir kere kalın yün bir yorganda uymak demek uyurken her sağa sola dönmen de uyanmak demek. Çünkü bu yorganlar üzerinde ağır ve kalıp gibi olduğu için, sağa sola dönmeni zorlaştırıyor. Hadi döndün diyelim. Bu seferde üzerinden düşüyor. Al sana uykunun kesilmesine en büyük etken. Yatak üzerindeki hareketlerden asla etkilenmeyen. Kırışmayan ve toplanmayan bir yorgan gerekli...

Peki bende elyaf yorganda yatarım deme, sakın! Elyaf ince yorganlarda gece bir yerlerinin üşümesine sebep olduğu için, uykun yine kesiliyor. Eeee o zaman ne yapmam gerekli diye sorarsanız?
Size nazichane tavsiyem...
Gebe bir blogger olduğum için zaten uyku düzenim bu aralar hallaç pamuğu gibi olduğunu devamlı yazmam sonucu öğrendiniz. Zar zor uyuduğum saatleri de yorgan yüzünden uykumun kesilmesini istemedim. Bende hemen en sağlıklı ve organik malzemelerle üretilen yorgan çeşitlerini araştırdım. Ve karşıma yatsan yorgan çeşitleri çıktı.

Bir kere malzemeleri organik ve kaliteli. İster yaz, ister kış yorganı olsun. Yorganınız hava alıyor olması çok güzel. Üstelik ölçü birimleri sizin istediğiniz şekilde bulmanız mümkün. Bence bu iki seçenek bile harika! Üstelik bir sürü yorgan seçeneği var. Kaz tüylüsünden, elyafına. Pamuklusundan, yünlüsüne. Organik pamuklusundan bambusuna kadar bir sürü seçeneğini var. Siz alerjiniz ve yorgan anlayışınıza göre; size en uygun olduğunu düşündüğünüz yorganı çok kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.

Ben organik kaz tüylü yorgandan hemen sipariş verdim. Böylece gece ne donacağım, nede sucuk gibi terleyeceğim. Gece terlemelerin önüne geçerek, her sabah kirlilik hissi ile uyanmayacağım, yaşasın!

Tabi bu yorganlardan sadece kendim için değil. Çocuklar içinde birer tane sipariş vermek istiyorum. Çünkü neşeli ve güzel bir güne başlamak. Bizim kadar hatta daha fazla çocuklarında hakkı. Yanlış mıyım?


26 Ocak 2017 Perşembe

Şişle Yapılan Örgü Bebek Tulumu Modeli

Merhabalar sevgili okurlar yine bir örgü modelini paylaşmak için karşınıza geçtim. Çünkü bildiğiniz üzere bu ara en büyük takıntım örgü örme...
O yüzden taslaklarım da sizlerle paylaşılmayı bekleyen daha bir sürü model var. Hepsini tek tek paylaşacağım. Beklemede kalın...


Şişle Yapılan Örgü Bebek Tulumu Modeli

 Bu seferki modelin ismi örgü bebek tulumu modeli. Bu model şişle örülüyor. İp renk seçimini ve tulumun süslemesini siz kendi hayal gücünüze göre süsleyebilirsiniz. Ben kırmızı çiçekler yapıp, tam ortasına da beyaz düğme dikip, süsledim.



 Şişle Yapılan Bebek Tulumu Nasıl Örülür?

Gerekli olan malzemeler 2 yumak siyah ip, yarım yumak kırmızı ip, düğme ve 3,5 numara şiş gerekli.

Bu modeli ön ve arka olmak üzere iki parça halinde örülüyor. Örgüye paçalardan başlanılıyor.

 Şişle Yapılan Bebek Tulumu Nasıl Örülür?

Paça yapımı:
  • İlk olarak paçanın birini yapmak için 30 ilmek atın. Sonrada arttırmadan 6 sıra haraşo örün. Daha sonra her sırada 1 er sıra arttırarak 35 ilmek olana kadar örün. Sonra o paçayı bir kanar da bekletin. 
  • Diğer paçayı da aynen ilk paça da yaptığınız gibi 30 ilmek ile başlayıp, 35 ilmeğe kadar her sırada 1 er ilmek arttırarak örün. 
  • Şimdi iki paçayı birleştirme zamanı ilk paçayı alıp, bir 4 ilmek atıp, daha sonra diğer paçayı örün. Böylece iki paça da bir şişte birleşmiş olacak. Daha sonrada hiçbir şekilde attırma ve azaltma yapmadan 60 sıra kadar örüyoruz. Boyutunu siz çocuğun boyuna göre ayarlayın. Ben evde olan bir çocuk zıbınını baz olarak boyut ayarladım.

 Şişle Yapılan Bebek Tulumu Nasıl Örülür?

Koltuk altı ayarlama ve kesme:
  • İstediğiniz boyda ördükten sonra koltuk altını kesmek için 10 sıra haraşo örün. Aradaki düzü ör. En son 10 ilmeği de haraşo örün. 4 sıra bu şekilde örmeye devam edin.
  • 4 sıra ördükten sonra 4 ilmek kesip, 6 ilmek haraşo sonra düz örgü. En son yine 6 ilmek haraşo ve sonda kalan 4 ilmeği yine kesin. Bu şekilde iki kenardan da 4 er ilmek keserek koltuk altını kesmiş olacağız.
  • Şimdi de yukarıdaki fotoğraf karesinde de gördüğünüz üzere aradaki düz ilmekleri eksiltme işlemlerini yapıyoruz. Bunu içinde her haraşodan sonra karşılıklı olarak iki kenardan da 1 er ilmek kesiyoruz. Yani eksiltiyoruz. 
  • Bu şekilde de 20 sıra düz ilmek kalana kadar her sırada karşılıklı olarak eksiltmeye devam ediyoruz. 

 Şişle Yapılan Bebek Tulumu Nasıl Örülür?
  • En son bitirmeye yakın her tarafını yine haraşo örerek 6 sıra örün ve bitirin. Ön kısmında askıları yapmadan hemen bitirin. Arka kısmını da aynı şekilde yapın. Tek fark olarak bitirmeden önce kenarlardaki son 6 ilmek haraşoları uzatıp, askı örün.
 Şişle Yapılan Bebek Tulumu Nasıl Örülür?

  • Yukarıda anlattığım gibi arka kısmını örmek içinde önce paçalardan başlayarak aynı şekilde örün. Tek fark arka kısmını bitirmeden önce askılarını da yapıp, öyle bitirin. Sonrada ön ve arka kısmı tersten üst üste gelecek şekilde dikin.
  • Sonrada istediğiniz şekilde cepler ve çiçeklerle süsleyin. Ben ön tarafın iki kenarına cep örüp, üstlerine de kırmızıdan birer çiçek yapıp diktim. Askı kısımlarını da aynı şekilde sade düğme dikmek yerine altına kırmızı çiçek örüp, sonra üste düğme diktim. Askıları da takıp, çıkarmak için zincir çekerek ilik yaptım. En alt paça kısımlarını ise çıtçıt diktim. Böylece bez değişimi yaparken tüm örgü tulumu çıkarmaya gerek kalmadan çıt çıtları aşarak değişim yapabiliriz.

Şişle Yapılan Örgü Bebek Tulumu Modeli

Veeee bir örgü modeli anlatımın daha sonuna geldik. Umarım yazdıklarım ve yüklediğim fotoğraflara bakarak sizde örebilirsiniz. Yada size ilham kaynağı olabilirim. Takıldığınız bir yer olursa bana yorum olarak sorun. En kısa zamanda sorularınızı cevaplarım. Bana yazılan mail ve soruları n mümkün mertebe hepsini yanıtlıyorum, bilginize....


24 Ocak 2017 Salı

Fırında Sütlaç Tarifi

Selamun aleykum arkadaşlar, bugün sizlere yine taslağım da bekleyen bir tarifimi paylaşacağım.
Bu sefer paylaşacağım tarif bir sütlaç tarifi sütlaç konusunda kendimi ne kadar çok geliştirdiğimi ve hatta farklı lezzetlerde sütlaçlar yaptığımı daha önceki yayınlarda tarifleri ile birlikte tek tek paylaşmıştım. Linklerini aşağıya bırakacağım. İsterseniz o tariflerden birini uygulayın. Ama illaki yapın. Çünkü hemen hemen hiç bir çocuk sütlaca 'hayır' diyemez. 😋

Fırında Sütlaç Tarifi

 Fırında sütlaç denilince genellikle sütlacın üzerinin kızarması için üzerine yumurta sarısı eklendiği düşünülür ve o şekilde yumurta sarısı eklenir. Ancak yumurta kokusunu herkes pek sevmez. Bizde sevmeyiz... O yüzden size vereceğim bu tarifte öyle yumurtalı bir tarif değil.
Yumurtasız da yukarıdaki fotoğraf karesinde de gördüğünüz gibi kızarıyor. Nasıl mı? Eee o zaman takılın peşime fırında sütlaç yapalım... 😉

Fırında Sütlaç Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

İlk olarak pirinçlerin üzerinde ki nişastanın gitmesi için pirinçleri bir güzel yıkayın. Sonrada pirinçlerin üzerine su ekleyip, pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

Pirinçler yumuşadıktan sonra bir kapta şeker, nişasta, vanilya ve sütü bir kaba koyup, çırpın. Daha sonrada suyu çekilip, yumuşayan pirinçlerin üzerine hazırladığınız sütlü nişastalı karışımı yavaş yavaş ekleyin. Sonrada kaynayana kadar karıştırın. 

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Kaynamaya başlayan sütlacın hemen altını kapatıp, ısıya dayanıklı fırın kaplarına; pirinç ve sütü eşit şekilde gelecek şekilde paylaştırın. Tencerede pişerken sıvı kıvamda olan sütlaç sakın sizi korkutmasın. Fırına girince koyulaşıp, tam kıvamında olur.

Kaseleri fırın tepsisi yada bir borcama yerleştirin. Sonrada tepsinin en az 3\1 i kadar soğuk su koyun (suyun soğuk olması önemli sıcak su olursa sütlacınız hamurlaşır ve sertleşir.)

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının üst ayara alın ve tepsiyi de üst rafa koyun. Sütlaçlarınızın üzeri hafif yanıp, kızara kadar bekletin. Sütlaçların üzeri istediğiniz şekli alınca fırından dikkatli şekilde çıkarın. Çünkü tepside ki su çalkalanıp sütlaçların üzerine gelmesin.

Sütlaçlar soğuduktan sonra isterseniz buzdolabına kaldırıp, biraz dinlendirin. Böylece kovamı iyice oturmuş, lezzetli mi lezzetli fırında sütlaçlara sahip olmuş olursunuz. Sonrada afiyetle yiyin....

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!





20 Ocak 2017 Cuma

2016-2017 yarı yıl karnesi ve duygularım

Canım kuzularım yine karnelerine kavuştular!... 😃
Bu dönemde de ev ödevleri, proje ödevleri ve performans ödevleri ile boğuşan kuzularım nihayet tüm emeklerinin karşılıklarını güzel bir karne ile aldılar.

2016-2017 yarı yıl karnesi ve duygularım

Evet bu dönemde çok çalıştılar, çok emek verdiler, çok yoruldular bunun karşılığında bir hediye almayı hak ettiler. Bence en güzel hediyeyi de takdir belgesi ve güzel karneler ile almış oldular.
Lakin alışagelmiş karne hediyesi (küçükte olsa) almak lazım. Çünkü bu hediye onlara ödülden ziyade küçük çaplı bir hediye olmalı ki... İyi notları sırf  bizlerden ödül almak için alıyor olmasınlar. Ben bu konuda elimden geldiğince hassas davranıp, çocuklara yarı yıl ödülü olarak aldıkları karneler onlara en güzel ödül olduğunu, bizim aldıklarımız ise onlar için alınmış küçük bir hediye olduğunu sık sık dile getiririm.

2016-2017 yarı yıl karnesi ve duygularım

Emir bu sene 5. sınıf. Yani orta okul 1. sınıf öğrencisi olduğu için ilk aylar biraz afalladı. Hatta öğretmeni ile birlikte çuvallayacak diye korkmuştuk. Çok şükür ki bizim ve öğretmenlerinin desteği ile orta okula da alıştı. Ve yine 90 küsur not ortalaması ile takdir belgesini aldı....

Efe bu yıl 2. sınıf olduğu için aynı öğretmen ve aynı arkadaşları ile birlikte dönemine devam ettiği için hiç zorlanmadan bu dönemi bitirdi. Onun için ekstra olarak bu yıl İngilizce desi eklendiği için farklı bir öğretmen olarak İngilizce öğretmeni derslerine girdi. Efe ana sınıfından da alışmış olduğu İngilizce dersine çok kolay uyum sağlayıp, bir sürü kelime, sayılar ve renkleri çok iyi öğrendi. Sınıfında bazı arkadaşları İngilizce derisinden zorlanırken o çok kolay şekilde o ders saatlerini atlattı. Bunun karşılığında da hepsi 5 (çok iyi) olan bir karneyi alarak oda en güzel ödülünü aldı...

Ben ise bu dönem hamilelik sebebi ile zaman zaman isyan bayraklarını kaldırsam da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Çok şükür ki azda olsa yapmışım ki kuzularımın başarısı ile gururlandım. Buda benim için en büyük ödül oldu.

Şimdi 15 gün boyunca bol bol dinlenip, eğleneceği ve zaman zaman gezip, oynayacağımız bir gün bizi bekliyor.  Allah sağlık-sıhhat ve huzuru üzerimizden eksik etmesin, cümlemiz ile birlikte... (amin)


17 Ocak 2017 Salı

Nescafe White Choco Mocha İle #EviniCafeyeÇevir

Merhabalar sevgili okurlar fikrimühim senenin ilk kampanyasını #EviniCafeyeÇevir hashtagı ile nescafe white choco mocha ürünü denememiz için gönderdi. Soğuk kış günlerinde dışarı çıkamayıp, evinde hapis olan kişiler içinde çok güzel bir kampanya bence.

Özellikle uzun kış akşamlarında kahve en güzel içecek alternatifi olduğu için bu kampanyayı görünce, heyecanlandım ve hemen dahil oldum. Paketin gelmesini dört gözle beklerken; kargocunun kapımızın zilini çalması ile ürüne kavuşmam bir oldu. Paket elime geçince hemen açtım. Paketin içinde bez bir torba onun içinde de yine fikrimühimden gelen bir adet mektup, #EviniCafeyeÇevir yazılı bir broş ve 12 adet nescafe white choco mocha vardı.

Nescafe White Choco Mocha İle #EviniCafeyeÇevir

En son keyfi köpürt kampanyasında yaşadığım, köpük hayal kırıklığından sonra ''acaba bu ürün nasıl?'' diye merak edip, önce bizzat kendim deneyip, görmek istedim.
Bir tanesini açıp, kupama boşalttım. Isıtıcıda hazırladığım sıcak suyuda üzerine döktükten sonra hemen eve vanilyamsı bir koku yayıldı. Köpüğü ise düşündüğümden fazla idi. Kaşık ile karıştırıp, hemen bir yudum alınca ağzıma azda olsa beyaz çikolata tadı geldi. Ancak daha yoğun şeker ve vanilya tadı gelmesi doğrusu pek hoşuma gitmedi. Bu durum sanırım benim şekersiz kahve içiyor olmamdan kaynaklanıyor olsa gerek...

Nescafe White Choco Mocha İle #EviniCafeyeÇevir

Akşam iş dönüşü eve gelen eşime de denetip, onunda fikrini almak istedim. O içince çok sevdi. Çünkü o bol sütlü ve vanilyalı kahveleri daha çok sevdiği için onun damak tadına çok hitap etti. Ürün elimize ulaştığı andan beri her akşam 1 fincan içiyor. Bundan sonra sanırım kendime nescafenin 2 si 1 aradasını alırken; ona da nescafe white choco mocha alacağım.

Diğer denettiğim arkadaşlardan da kimisi çok beğenirken, kimiside 'içmesem de olur' dedi. 'Yani öyle ağıza alınmayacak kadar kötü bir tadı yok. Ama çok bayıldığım bir lezzeti de yok' diye yorum yaptılar...

Bu yorumlardan da anlayacağımız üzere yumuşak içimli bir kahve olduğu için sütlü ve şekerli kahve sevenlerin gönlümü fethederken; daha yoğun kahve aromalı kahve sevenlerin damak tadına pek hitap etmedi.

14 Ocak 2017 Cumartesi

Tokideki Sesin 6 Aylık Hamilelik Günlüğü

Selamlar arkadaşlar gebelik günlüğüme 6. ay ile devam etmek istiyorum. Aslında 6 ay denemeyelim de 6,5 aylık diyelim. Çünkü şuanda karşınızda tamı tamına 26 haftalık bir gebe bulunmakta!...
Kaç zamandır 'bugün yazayım, yok yarın yazayım' diye erteleyip duruyorum. Nihayet bugün şeytanın bacağını kırdım. Aslında itiraf etmeliyim ki bu ertelemedeki en büyük etkenlerden biri şeker yüklemesi için gittiğim kontrolde bebeğin cinsiyetinin kesin belli olması ve size söylememdi. Ancak bizim ufaklık yine bacaklarını açmamakta ısrar etti. Ve net bir şey öğrenemeden, eve döndüm. 😡

Tokideki Sesin 6 Aylık Hamilelik Günlüğü

Şeker yüklemesi nasıl yapılır?

Gebeler 6. ayında şeker yüklemesi yaptırıyorlar. Şeker yüklemesini kimileri zararlı 'yaptırma' diyor. Ben diğer 2 hamileliklerimde yaptırmamıştım. Aslında yaptırmadım demeyelim de doktorum da illa yapılacak dememişti. 'İster yaptır, ister yaptırma' diye önüme seçenek sunmuş; bende yaptırmamıştım... Ancak bu hamileliğimde diğer hamileliklerim de olmayan aksilikler ve sorunlar ile cebelleştiğim için, şeker yüklemesini de yaptırdım. Ki zaten 20 li yaşlarda hamile kalan kişiler yaptırmaya-bilir; ama 30 yaşını geçip, hamile kalanlar ise yaptırması gerekiyormuş.

Şeker yüklemesi için giderken; aç karnına olmanız gerekli. İlk doktor kontrolünden geçip, idrar testi ve tam kan testi yaptırıyorsun. Daha sonrada ecza haneden 50 gram glikoz alıp geliyorsun. (Sıvı limonlu 50 gram glikoz 5 TL) Sonrada o glikozu içip, 1 saat zaman geçtikten sonrada tekrar 1 tüp kan veriyorsun. Şeker yüklemesi denilen şey bundan ibaretmiş. Yaptırıp, öğrendim...
Yalnız o glikoz her ne kadar limon aromalı olsa da içmek bir ölüm. İlk eczaneden alınca ''hııı bu limonata gibi bir şeye benziyor. Ben bunu çok kolay içerim ki...'' diye düşünmüştüm. Ancak öyle şekerli ve yoğun bir tat ki içerken mideniz bulanıyor. Birde hasta hanenin kendine has kokusu da eklenince içmek bir ölüm. Bende dışarıda -5 derece soğuk olmasına rağmen dışarı çıkıp içtim. Yalnız o glikozu içerken şekerin enerjisi o soğuk havada hiç üşütmedi. Doğrusu buda şaşılacak bir durum. 👻

Kilo almamdaki son durum

Çok şükür ki kilo almakta yavaşladım. En son yazdığım 5 aylık (21 haftalık) hamilelik günlüğümde 69 u gördüğümü yazmıştım. Şuandaki kilom ise 70. Evet sadece 1 kilo almışım. Ohhh be nihayet tokideki ses kendini buldu. İşte ben buyum!... 😆

Günlerim nasıl geçiyor?

Örmeye yine son surat devam etmekteyim. Bir ara tüm ördüklerimi toplu olarak paylaşmayı düşünüyorum. Bakalım gebelik boyunca ne kadar örmüş ve neler örmüşüm hep birlikte görürüz.

Karnım artık kendini göstermeye başladı. Dışarıdan gören kişiler hemen hamile olduğumu anlıyor. Sanki bisiklet tekerini şişiren hava tulumbası ile biri karnımı şişirmiş gibi hissediyorum. Yatarken de kesintisiz uyku artık haram olmaya başladı. Günde 2-3 kez uyanıp yatma pozisyonunumu değiştiriyorum. Karnıma sürdüğüm kayısı çekirdeği yağının faydası olsa gerek karnımda halen kaşıntı yok.

Psikolojim ise borsa piyasası gibi sürekli bir iniyor bir çıkıyor. Hatta etrafta gören kişiler 3. hamileliğimi ve uzun bir aradan sonra hamile olduğumu görünce 'iyi cesaret doğrusu, ben cesaret edemezdim' demelerinde hemen moralimin bozulmasına neden oluyor. Buradan o kişilere sesleniyorum. ''LÜTFEN HER AKLINIZA GELENİ HAMİLELERE SÖYLEMEYİM. BİRAZDA İÇİNİZE ATIN'' olma mı?

Bu arada tanıdığım iki hamile arkadaşın bebeği karnında ölmüş ve bir arkadaşta makatı olmayan ve soluk borusu yırtık olan bir bebeği oldu. Birde kalbinde 2 tane yırtık varmış 😢😢 Bunları da duyunca iyice endişelendim. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermezmiş. Rabbim bizi evladımızla sınamasın. Kaldıramayacağımız yükü bizim gibi aciz kullarının boynuna yüklemesin... (amin)


11 Ocak 2017 Çarşamba

Tunus İşi Örgü Yelek Modeli Anlatımlı


Merhabalar sevgili okurlar. Bugün sizlere bu aralar en büyük hobim olan örgü işinden. Yeni bir model yapımını, dilimin döndüğünce, kelimelerimin yettiğince resimli olarak anlatacağım. Umarım başarabilirim...

Tunus İşi Örgü Yelek Modeli Anlatımlı


Yukarıdaki fotoğraf karesinde de gördüğünüz üzere bu model tek şiş ile örülen tunus işi yelek modeli...

Tunus İşi Yelek Nasıl Örülür?

İlk olarak bir tane damaklı tek şişiniz vede iki tane istediğiniz renk ip olmalı. Markası ve türü önemli değil. Seçim tamamen size kalmış. Ben bordo ve krem renklerini kullandım.

Tunus işi yeleğin üzerindeki modelin ismini ben kurtçuk modeli olarak biliyorum. Başka bir ismi varsa; bilen yorumlarda bildirirse sevinirim...

Yelek arka ve iki yan taraflar olmak üzere 3 parçadan örülüyor. Ben size yan tarafın örülüşü ile birlikte anlatacağım. Hadi bakalım: Bismillahirrahmanirrahim!




Tunus İşi Yelek Nasıl Örülür?

İlk olarak  bordo rengi alıp bir kenar için gerekli 30 zincir çekin. Daha sonrada 7 sıra düz tunus işi olarak bordo rengi örün. 7 sıra ördükten sonra renk değiştirin. Ben krem renge geçtim. İlk olarak 8 ilmek krem renk örün.8. İlmekten sonra kurtçukları yapmak için 8. ilmeği takip ederek alta doğru tek tek 8. sıradaki ilmeğin altındaki ilmekleri almaya başlayın.


Tunus İşi Yelek Nasıl Örülür?
Alt sıradaki tüm ilmekleri en son sıraya kadar tek tek alın. Toplamda 7 sıra vardı unutmayın.

Tunus İşi Yelek Nasıl Örülür?
Alt alta 8. sıradaki tüm ilmekleri aldıktan sonra; yine normal tunus işi örer gibi teker teker tüm ilmekleri çekin. Yukarıdaki fotoğraf karesinde gözüküyor.

Tunus İşi Yelek Nasıl Örülür?
Yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz üzere ilk kurtçuğu-muz oluştu. Şimdi tekrar 8 sıra yine beyaz ilmek alın.

Tunus İşi Yelek Nasıl Örülür?
Sonra yine alta doğru 8. sıradaki ilmeğin hepsini önce tek tek alın. Sonrada sırası ile tek tek çekerek örün. Bu şekilde tüm ilmekleri bitirin.

Tunus İşi Yelek Nasıl Örülür?
Tüm sırayı bitirdikten sonra yukarıdaki fotoğrafta da gözüktüğü gibi her ilmeği teker teker çekin.

Tunus İşi Yelek Nasıl Örülür?
İlmekleri yukarıda da gördüğünüz gibi teker teker her sıra iple çekiliyor.

Tunus İşi Yelek Nasıl Örülür?
Tüm ilmekleri çektikten sonra tekrar her ilmeğin üzerinden ilmek alın. Bu sefer bir değişiklik yapmanıza gerek yok. Dümdüz krem rengi ile ilmekleri alın. Sonrada yine teker teker çekin. Bu şekilde 7 sırada krem rengi örün.

Tunus İşi Yelek Nasıl Örülür?
7 sıra krem rengi ördükten sonra şimdi de bordo renk ile krem renkte yaptığınız gibi her 8 ilmekten sonra alta doğru sırayı takip ederek kurtçukları yapın. Yalnız bu sefer krem kurtçukların tam ortasına yapın ki kurtçuklarınız tüm yeleğe dağılmış şekilde gözüksün.

Tunus İşi Örgü Yelek Modeli Anlatımlı
Modelin yapılışını elimden geldiğince anlattım. Anlattığım model ile klasik yelek parçalarında olduğu gibi kol ve yaka kısmını keserek toplamda 1 parça arka ve 2 parça yan taraflar olmak üzere 3 parça örün.


Sonrada ister tığ, isterseniz de iğne ile parçaları birleştirin. En son kenarlarına da bir çitlek yapın. Daha sonrada 2 tane ponpon yapıp zincirle birleştirip, dikin. Yaka ve kol kesimi biliyorsunuzdur diye nasıl yapıldığını burada paylaşmadım. Ancak bilmeyen kişiler varsa bana ulaşsın. O zaman birde yaka ve kol kesimini anlatan resimli bir post hazırlar, paylaşırım.

Tunus İşi Örgü Yelek Modeli Anlatımlı

En son örgünüzü bitirdikten sonra bir çay demleyip, yanına da kurabiye koyup, kendinizi şımartın. Çünkü siz bu şaheser tunus işi yeleği örerek bunu fazlasıyla hak ettiniz. 😄

9 Ocak 2017 Pazartesi

12. Yıl Nişanlanma Yıl Dönümü

Hayatımın en değerli parçası olan kocişkom ile bir yılı daha devirdik. 8 Ocak bizim nişanlanma yıl dönümümüzdü...  

Havanın kar yağışlı olması ve benimde hamiş olmamdan dolayı evimize çok yakın bir restorana karı-koca gidip, küçük çaplı bir kutlama yaptık. Nede olsa küçük yada büyük her şey bir macera olabilir. Doğru insan ile paylaşılırsa...

12-yil-nisanlanma-yil-donumu-kutlamasi


Gözlerin gözlerimde, ellerin ellerimde, aşkın içimde ve ruhun bedenimde olduğu sürece seni çok sevmeye devam edeceğim canım kocişkom...Benim için çok özel vede güzel dakikaların geçtiği biran oldu. Bugünü de tıpki diğer güzel günler gibi unutulmayacak günler torbasına koydum. Hiç çıkmamak üzere...
Yaşattığın ve yaşatacağın tüm mutluluklar için binlerce teşekkürler aşkım, her şeyim biricik kocacığım.

Evet biz nişanlanalı 12 yıl oldu. Ancak Ne bereketli şeymiş sana olan sevgim ki hiç bitmiyor. Seni çok seviyorum kocacığım. Yıllar geçse de aşkımız ilk günkü gibi... Ne mutlu bize!...

6 Ocak 2017 Cuma

Sivil Darbe Kitap Yorumu

Yazar: Ataol Behramoğlu

Sayfa Sayısı: 252

Baskı Yılı: 2009

Yayın Evi: Cumhuriyet Kitapları

Sivil Darbe Kitap Yorumu

Hayırlı Cumalar arkadaşlar. Bugün sizlere tamamını okuyamadığım bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Aslında normalde bir kitabı yarım bırakmayı hiç sevmem. Ancak bu kitabı okudukça gerildiğimi hissettim. O yüzden yarıda kesmek zorunda kaldım.

Farklı görüş ve düşüncedeki yazarların kitap ve makalelerini de okurum. Çünkü böylece belkide bizim göremediğimiz bir olayı onlar sayesinde görür. Ve ne kadar yanlış düşündüğümü ve yargıladığıma karar verirdim. O yüzden Cumhuriyet gazetesi yazarı olan Ataol Behramoğlu'nun Cumhuriyet gazetesin de yayınlandığı makalelerden derlediği bir kitap olan sivil darbe kitabı ilgimi çekti. Ve alıp okumaya başladım.

Ülkemizde askeri darbe ve çeşitli il ve ilçelerde aralık verilmeden sürekli patlatılan canlı bombalar yüzünden ölen milyonlarca insanları da okudukça ve izledikçe: ''Acaba güzel Ülkemin bu şekilde iyice karışmasında sorunlu olanlar kimler? Birde farklı bir yazarın kaleminden düşüncelerini okuyayım'' diye kitabı okumaya başladım.

Kitapta yer alan bir paragrafı buraya yazayım da sizlerde yazarın asıl saldırı silahlarını haksıza karşı olmak yerine dine karşı olduğunu kendiniz anlayın...

Pazar söyleşileri yazısında 

'' AKP'lilerin her alanda dinsel bir kimliğe büründürme girişimlerinin sonu gelmiyor.'' paragraf ile başlayıp. Temizlik araçların üzerinde yazan 'temizlik imandan gelir' sözüne bir sürü atıfta bulunmuş.

Hatta bir paragrafında da dini arkasına saklanıp, her yaptığınızı dinle bağdaşlaşmayı bırakın'' yazmış Bu cümlede aslında haksızda sayılmaz. Ancak nasıl hükümet her yaptığını dinle iyi\kötü örtüştürmeye çalışıyorsa; muhalefet partide her olayı Atatürk'ün üzerinden yürütüyor... 

İllaki her partiyi sevecek yada sevmeyecek değilsin. Ancak bir tarafın kötü tarafını görüp, acımasızca ona saldırırken; kendi tarafından em-pati duyduğun partideki kişilerin kötü tarafını da görüp, onun hakkında da olumsuz eleştiri yapabiliyor olman gerekli. Çünkü gazetecilik ve yazarlık bunu gerektirir.

Aslında bu kitabı okurken aklıma çok şey gelmiş ve 'bunu da yazmalıyım' diye içimden geçirmiştim. Ancak o sırada not almadığım için çoğu şeyi unutmuşum. O yüzden daha fazla uzatmak istemiyorum. Benim duygu ve düşüncelerim ile tamamen çatışan bir kitap olduğu için ben yarıda kesip, bıraktım. Belki bunda, bu kitabı hamilelik dönemimde okuduğum içinde olaylara biraz daha duygusal baktığım içinde olabilir. Normal bir dönemde okusaydım. Belki bu kadar gerilip, sinir olmazdım. Bilemiyorum...

3 Ocak 2017 Salı

EFE'NİN 8 YAŞ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI (Örümcek Adam Temalı)

Merhabalar sevgili okurlar;
Bugün benim ak kuzumun doğum günü yazısını paylaşmak için karşınıza geçtim. Bu yıl diğer yıllara nazaran biraz daha zor bir hazırlık süreci geçirdim. Malum karnım iyice ortaya çıktığı için hazırlıklarda eğilip, kalkmakta biraz zorlandım.😐 Ama aşağıdaki karede de gördüğünüz üzere onun o yüzündeki gülümseme tüm yorgunluğumu unutmama yetti. Onun gülümsemesi ve mutluluğu için yorulmaya değer...

spiderman  temalı bir doğum günü

Efe doğum günlerinde bu tarz karakterlere girmeyi çok seviyor. Daha bir doğum günü biter bitmez. Hemen ertesi sene ne olacağını düşünüp, kararlaştırıp; benden istekte bulunuyor. 😄
Geçen seneki küçük asker temasından sonra: ''anne 8 yaş doğum günümde de spaydırmen olmak istiyorum'' demişti. Onun istekleri benim için; bir emir olduğundan bende nacizhane, elimden geldiği kadar küçük spiderman  temalı bir doğum günü hazırladım.

Örümcek Adam Temalı

Öyle büyük şatafatlı bir doğum günü yerine, içten ve samimi bir doğum günü oldu. Maksat çocuklar sevinsin. Eeee onlarda çok mutlu oldu! O zaman tam yerinde ve kararında olmuş diye bizde sevindik.
Pasta ve bannerleri yine benim el emeğim ile hazırlanıp, tek tek boyandı. İkramlıklar ise tamamen Efe'nin sevdiği yiyeceklerden oluşmakta idi... Un kurabiyesi, tarçınlı kurabiye, elmalı kurabiye, tuzlu çubuklar, küçük simitler, peynirli ve patatesli börekler ve çikolatalı top kekler vardı. Ve birde tabi gecenin yıldızı örümcek adam figürlü yaş pasta...

spiderman  temalı bir doğum günü


Bizim için eğlenceli ve güzel bir doğum günü daha hatıralarımızda ve fotoğraf karelerimizde anı olarak kaldı. İnşallah ilerleyen yıllarda bu fotoğraf karemize minik bir bebek daha eşlik eder. Böylece mutlu küçük ailemize bir kişi daha eklenerek çoğalmış oluruz.
Hııı bu arada 8 yaş; Oğluma huzur, sağlık ve mutluluk getir. Olur mu???