28 Mayıs 2019 Salı

TAM KIVAMINDA KOLAY TİRİLİÇE TARİFİ

Son zamanların en çok tercih edilen lezzetleri arasında yer alan bu enfes tatlı tüm dünyada popülerlik kazanmış durumda. Yumuşak keki, karamel sosu ve muhteşem görüntüsü ile 7'den 70'e herkesin sevdiği bu tatlıyı artık evde yapmak da son derece kolay. İşte tarif!

Orijinal Trileçe Tarifi

Bu hafif ve lezzetli tatlıyı daha önce denemediyseniz, şimdi tam sırası. Lezzeti tutturamam diye düşünmeyin bu kolay tarife uyduğunuz sürece sonuç garanti! (Orjinal tarifinde keçi sütü manda sütü ve inek sütü birlikte kullanılıyor. Bulursanız daha lezzetli olur. Ama yok bulamaz iseniz de dert değil. Benim tarifimi birebir uygularsanız lezzetinden bir şey kaybetmiyor.)

TAM KIVAMINDA KOLAY TİRİLİÇE TARİFİ

Tiriliçe Malzemeleri

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 g sıvı krema


Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • Ve hazır karamel sos kullandım. Siz isterseniz karamel sosunuda kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Tiriliçe Nasıl yapılır?

Kek için öncelikle şeker ve yumurtaları yaklaşık bir beş dakika kadar çırpalım. (iyice çırpmazsak yoğun yumurta kokusu olur)

Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpalım. Yağlı kağıt serili orta boy bir tepsiye hamuru iyice yayıp önceden ısıtılmış 180 derecede keki pişirip soğumaya bırakalım.
Bu arada keki ıslatmak için sosumuzu hazırlayalım. Süt, sıvı krema ve şekeri çırpma kabına alıp köpürene kadar çırpalım ve kek soğuyana kadar buz dolabında bekletelim.
Soğuyan keki yağlı kağıttan ayırıp tepsiye ters yönüyle koyalım.
Bir çatal yardımıyla delikler açalım ve sosun hepsini eşit bir şekilde kekin üzerine dökelim.
1 paket krem şantiyi paketin üzerimde yazdığı gibi hazırlayalım.

TAM KIVAMINDA KOLAY TİRİLİÇE TARİFİ

Krem şantiyi üzerine sürelim. Karamel sosu da üzerine gezdirelim kürdanla şekil verelim. Dolapta dinlendirdikten sonra soğuk soğuk servis edelim. Afiyet olsun:)

Balkanlardan gelen bu lezzetten bir dilim yemek kesinlikle sizi kesmiyor. Kalori olarak ağır ancak yerken çok hafif gelen tatlıdan bir kez yiyen hemen peşinden kısa sürede bir kez daha yemek isteyecektir. Çünkü tiriliçe insanda bağımlılık yapıyor! ;)

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

17 Mayıs 2019 Cuma

BAŞARIYA GÜLÜMSE KİTAP YORUMU

Yazar: Sıtkı Aslanhan

Sayfa Sayısı: 260

Yayın Evi: Çınaraltı

BAŞARIYA GÜLÜMSE KİTAP YORUMU


Merhabalar sevgili okurlar bugün sizlere aylar önce okuduğum; ancak bir türlü buraya yazmaya fırsatımın olmadığı bir kitabı paylaşmaya geldim. Sıtkı Aslanhan'ın ''Başarıya Gülümse kitabı'' 

Başarıya gülümse kitabında; başarılı olmak için tavsiyeler veren ve sizi motive eden bir kişisel gelişim kitabı. Sohbet tarzında yazılmış olan bu kitap birkaç başlık altında bize başarıya nasıl ulaşacağımızı anlatıyor. Kitabın özdeyiş, şiir ve ayetlerle süslenmiş olması kitabı zenginleştirmiş. Bir kişisel gelişim kitabı olmasına rağmen okurken sizi sıkmadan anlatmak istediklerini samimi bir dille anlatıyor.


“ İnsan bedenini bir başka varlığın bedeninden ayıran en önemli özellik, içimizdeki ruhtur.
Herkesin bedeni öldüğünde çürüyor.
Bizi de toprağın altına koyduklarında biz de birkaç ay içerisinde çürüyüp gideceğiz.
Eğer bizim bedenimiz bir anlam ifade ediyor olsaydı bedenimizin çürümemesi lazımdı.
İnsanı diğer canlılardan ayırt eden en önemli özellik, içinde var olan ruh...
İçindeki ruh beslenmeyince, dışarıdaki görüntü de çöküntü halinde oluyor.
Üç-beş gün yemek yemediğiniz zaman;
halsizlik, yürüyememezlik, kollar, baş,gövde, her şey bitmiş vaziyette bir görüntü sergilersiniz.
İşte içimizdeki ruhumuzu da ideallerle, hayallerle, amaçlarla, gayelerle, uğruna ölümü göze alabilecek kadar büyük ideallerle beslemezsek bir süre sonra ruhumuzun öldüğünü hissederiz. İçimizdeki ruh öldüğü zaman, belki de sayıları milyonlarla ifade edebilecek kadar çok olan yaşayan ölülere döneriz. Varlığıyla yokluğu, yaşamadıysa ölmesi arasında hiçbir fark olmayan insanlara döneriz.”


Diyor kitabında Sıtkı Aslanhan.

Haykırmak istediğim tüm cümlelerin özeti mahiyetinde bu satırlar...

Hedefi olanları özellikle sınav psikolojisinde olan her insana bir çok konuda oldukça güdümleyecek bir eser, Başarıya Gülümse.

Bu alanda okuduğum en iyi eserlerden biri.

İnsana pozitif enerji veren ve zihninde barındırdığı hayalleri tozlanmaya terk edilmiş raflardan indirme cesaretini kendinde bulamayanlara arkasından sıcak ve samimi bir elin dokunuşuyla ‘ben burdayım, seninleyim, sana destek olmaya geldim. Kimsenin sana giydirmeye çalıştığı kılıfa bürünme, sakın korkma sen başaracaksın, yeter ki iste ve çabala, çabaladığın hiçbir şeyin boşuna gitmediğini denemeden göremezsin’ cümleleriyle insanı önce kendine getiren daha sonra itekleyen bir dost gibi geldi yüreğime...

Ne iyi geldin.

Bu hayatta en güzel şeylerden biri de, birilerin ruhuna ilaç olmak değil mi?

Eflatun’un da dediği gibi;

‘Gövdeyi öldürenden çok, ruhu öldürenden korkun. Ölümlerin en korkuncu ruhun ölümüdür.’


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

2 Mayıs 2019 Perşembe

EMİR'İN 13 YAŞ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Emir bu senede doğum gününü tıp ki diğer senedeki doğum günü gibi arkadaşları ile kutlamak istedi. Ben yine pasta ve çocukların sevdiklerinden oluşan yiyecekleri hazırlayıp, bir doğum günü tertipledim.

13 YAŞ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Benim il göz ağrım bu sefer öyle süper kahramanlar olmak istemedi. Onun yerine kendi olmak istedi. Pastanın üstüne ise 'ilk göz ağrım' yazısını yazmamı o istedi. Büyüdükçe istekleri ve tercihleri oluyor. Eskiden olsa idi konsepti benim belirlediğim seçenekler içinden birini seçer. Sonrada gerisine karışmazdı. Şimdi ise her konuda fikrini söyleyip, nasıl bir doğum günü olmasını isteğini tek tek dile getirdi.


13 YAŞ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Her seneki kutlamalardaki fotoğraflarda biraz daha boyu benim boyuma yaklaşıyor. Benim asi prensim, ilk göz ağrım iyiden iyiye kocaman olmaya başladı. Şimdi bu satırları yazarken düşündümde 20 li yaşlarını görüp, o yıllardaki doğum günlerindeki yazılarını nasıl yazarım ki? Bu yaşlarda iyiden iyiye duygusala bağlamaya başladıysam oğluşumun 20 li yaşlarındaki halimi düşünemiyorum. Herhalde iyiden iyiye sulu gözlü olurum herhalde. Neyse Allah o günleride göstermeyi nasip etsinde ben bu şekilde sevinçten ağlamaya razıyım.

13 YAŞ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Benim bu dünyadaki tek servetim olan evlatlarım, 3 ü bir arada . Allah nazarlardan korusun. Onların karşısına hep iyi insanlar çıkarsın. (amin)
Neyse ben daha fazla duygusala bağlamadan diğer doğum günleri postlarında yaptığım gibi doğum günü menüsünüde yazayım!

13 Yaş Doğum Günü Menüsü

  • Yaprak sarması
  • Mantar kurabiye
  • Elmalı kurabiye
  • Cocostar kurabiye
  • Patates salatası
  • Poğça
  • Sigara böreği
  • Mısır patlatması
  • Ve yine kendi yaptığım yaş pasta
13 YAŞ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Dilerim yeni yaşında mutlulukların en güzelini yaşar, başarı merdivenlerini rahatlıkla tırmanırsın ve dilerim yüzün hep güler, neşeni hiç yitirmezsin. Canim oglum İyi ki doğdun. 🎂

13 YAŞ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Oğluma önce mumu üfletip, daha sonra yiyecekleri tüm çocuklara ikram ettikten sonra babası ile ben onları evde yalnız bırakıp gittip, böylece gerçekten de kendi aralarında istedikleri gibi bir kutlama olmuş oldu. Aslında bir çocuğu mutlu etmek işte bu kadar kolay. 5-10 balon bir pasta ve sevdiği arkadaşları yanında olsun. "Annecim çok teşekkür ederim, çok güzel bir doğum günüydü" diye diye geceyi bitirdik... Ertesi gün sabah okula gitmeden öce yine aynı şekilde bana teşekkür edip, boynuma sarılıp öyle gitti...

Bu arada mum üflenirken halini videoya çekmiştik. Onuda youtene kanalıma yükledim. Buradan izleyebilirsiniz. Bu arada arkadaşlar aşk olsun aranızda halen kanalıma abone olmayan çok kişi var. :(



Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım