13 Mayıs 2016 Cuma

Mayıs Ayının Blogları

Hayırlı Cumalar arkadaşlar; haftanın bloğu yazısını biraz ihmal ettiğim için, bende bundan sonra her ay 3 arkadaşımızı bloğumda konuk etmeye karar verdim. İsmine de ayın bloğu diyeceğim. Benim gibi vakit konusunda sıkıntı yaşayanlar bence bu şekilde yapsınlar, daha kolay olur. ;)

Bu hafta 3 blogger arkadaşımızı bloğumda misafir etmek istiyorum. Bu ay seçtiğim bloggerler de kendi dallarında çok iyi olan 3 blogger. Bu bloggerlerden biri anne blogger, diğerleri ise dikiş ve kitap bloğu olan 3 arkadaşımız. İsterseniz hiç vakit kaybetmeden ilk bloggerimiz ile başlayalım...

tokideki ses

Anne kaleminden, bloğunun isminden de anlaşılacağı üzere bir anne-çocuk bloggeri... Headerinde ''anneliğin çıkmaz sokaklarında yolunu ararken'' diye bir yazı var. Sanırım bu yazı anneliği en iyi anlatan cümlelerden biri. Annelikte bazı durumlarda hakikaten de tam bir çıkmaz sokak gibi arada sıkışıp kalmışlık hissine kapıldığın anlar çok oluyor.

Anne kaleminden arkadaşımızın da tıp ki benim gibi iki çocuğu var. Hatta büyük çocuğu, Emir ile aynı yaşlarda olduğu için, kızı ile ilgili yazılar çok dikkatimi çekiyor. Bu yaşlar tam bir asilik, her şeyin en iyisini ben bilirimlik durumu söz konusu olduğu için, bazı durumlarda beni çileden çıkardığı anlarda; aynı yaşlarda çocuğu olan, başka bir bloggerde aynı durumların kendi çocuklarında da olduğunu söylemesi; insana biraz olsun rahatlatıyor. Ki zaten blog yazmanın en güzel getirilerinden biri bu dünyada yalnız olmadığı bilmek....

Anne kalemindeki yazarımızda Ankara da yaşayan ve çalışan bir anne. Zaten onun aynı zamanda çalışarak çocuğunu idare etmesine de hayranım. Ben sadece ev ve çocuklar ile ilgilenirken dahi, bazen yetemediğimi düşünürken. O aynı zamanda çalışıp, çocukları ile ilgilenmesi bence takdir edilecek bir durum.
Yeni blogger yüzü ile de cıvıl cıvıl olan bloğunda hiç sıkılmadan saatler geçirebilirsiniz...

Bloğu
Facebook
Google


tokideki ses

Dikiş nakış iğne oyası adında bir bloğu olan arkadaş ise bir hobi bloğu. Ben bu arkadaşın özellikle dikiş postlarını kıskanarak takip ediyorum :) Gerçekten de öyle güzel şeyler dikiyor ki; kıskanmamak elde değil. Canım benim birde tatlı kızı var ki tam ısırmalık. Normalde çocukları ısırarak seven biri değilimdir. Ama o kızın yanaklarını gördükçe içimden o yanakları ısırmak geçiyor. ;)
Bebek yuvası olarak adlandırdığı bebek yatağı dikişlerine bayılıyorum. Hatta bir ara kız yeğenim için dikmeye niyetlendim. Ama daha sonrasından cesaret edemeyip, vazgeçtim.

Aslında bu arkadaşın bloğuna gidince iğne oyasından, örgüye ve dikişe kadar bir sürü güzellikler var. İnsan hangisine bakıp, hangisini kıskanacağını şaşırıyor. Ve onun yaptıklarını gördükçe; 'bunlar hobi ise, ya benim yaptıklarım ne?' diyerek kendi yaptıklarını beğenmiyor. :)

Sizlerde şöyle güzel güzel hobi işleri yapıp bloğunda paylaşan kişiler olsada bizde izleyip, gözlerimiz bayram etse diyorsanız hemen bir koşu bu bloğa gidin.



tokideki ses


Kitap sevinci adında bloğu olan; blogger arkadaş ise bloğunun isminde de anlayacağınız üzere bir kitap bloggeri... Bloğunda okuduğu kitapları kaleme alıyor. Üstelik kitap okuma hallerini öyle güzel kombine edip, resim çekiyor ki; bazen o çektiği kitap kombin fotoğraflarına uzun uzun bakmışlığım vardır. ;)

Üstelik okuyup, yorumladığı kitapları öyle güzel anlatıyor ki. İnsan bazen o kitabı okumuş kadar bilgilenirken, bazende acaba x kişi ne olacak? diye merak edip, hemen o kitabı okumak istiyor. Ben özellikle kitap sevinci arkadaşının bloğuna girince, içime hemen kitap okuma isteği doluyor. Bence hiç kitap okumayan insan dahi onun çektiği güzel kitap karelerini vede cümlelerini görünce içine kitap okuma sevgisi gelir. Bundan eminim... ;)

Kitap yorumları yanında film yorumları da var. O film yorumları da okumaya değer, değerli ve güzel yorumlar. Kısacası, siz hemen kitap sevincinin bloğuna gidip, onun yazdığı sözcüklerde kaybolun. Böylece bir çok kitap hakkında bilginiz olur. Ve kelime dar ağacınız genişler... ;)

Bloğu
Google
İnstagram


Hoşça kalın.


13 yorum:

  1. ay canım yaaa! ne diyeceğimi bilemiyorum inan ki! nasıl güzel sözler öyle! duygulandım ve çok mutlu oldum!:) çok çok teşekkür ederim, böyle düşünmene gerçekten çok sevindim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim sen bize güzel güzel kitap yorumlarını yazmaya devam et. O bana yeter :)
      Öptüm...

      Sil
  2. Ay çok teşekkür ederim :)) Nasıl mutlu ettin beni :)))))) Aynı şekilde Ankara' da iki çocuklu bir blogger olarak ben de seni yakından takip ediyorum :)) Biz bizi anlarız nasılsa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet aynen öyle canım. Ne demişler damdan düşenin halini damdan düşen anlar.

      Sil
  3. BU arada diğer bahsettiğin blogları da hemen ziyaret ettim, ikisi de harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyledirler. Ziyaret etmene ayrıca mutlu oldum canım. Teşekkürler :)

      Sil
  4. Vakitsizler için alternatif oldu ha :)
    Hep Deryadan çıkıyor bunlar ;D
    Güzel bloglar cnm, eline sağlık :)
    Öpüp kaçıyorum...

    YanıtlaSil
  5. Canım benim senin gibi güzel dikişler dikip ve iğne oyaları örüp bizlerle paylaşan. Kendi halinde bir bloggeri ben asıl bloğumda konuk etmekten onur duyarım. :D

    YanıtlaSil
  6. Emeğinize sağlık tıklıyorum hemen :)

    YanıtlaSil
  7. vaovv yeni bloglar tanıyacağız desene sayende ayrıca site iyi oldu böyle ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler. Evet yeni ve alanında en iyi arkadaşlar bunlar. Tanımıyorsan, kesin bir göz at canım.

      Sil