20 Mayıs 2016 Cuma

İhanet Noktası Kitap Yorumu

Yazar: Dan Brown

Çeviri: Sezen Soner

Sayfa Sayısı: 511

Baskı Yılı: 2005

Yayın Evi: Altın kitaplar

İhanet Noktası Kitap Yorumu

Dan Brown'ın kitaplarını okumak beni heyecanlandırıyor. En son okuduğum dijital kale ve davincinin şifresi kitaplarından sonra biraz ara verdim. Ne de olsa fazla Dan Brown tozu, bünyeye zarar verir diye düşünmüştüm. Doğru düşünmüşüm. Araya faklı yazar ve kitaplar girdikten sonra okuyunca; Dan Brown'ın kalemini tekrar hatırlamak gerekti. Ki buda kitap okurken, yine aynı şekilde heyecan ve merak duygularını hissetmemi sağladı.

Genellikle Dan Brown gibi bilim kurgu yazan yazarlar, kitabın giriş bölümünde okuyucuyu konuya ısıtmak için bilgiler verirler. Ama Dan Brown hiç öyle bilgi vermek ile uğraşmadan hemen ilk sayfalarda seni olayın içine atıyor. Önce bir afallıyorsun ''Neler oluyor, Kim hain, kim değil'' diye sorular kafanda dolanıyor. Kitabın ortasında olayları az buçuk tahmin ettiğin için biraz sıkıyor. Oda bazı karakterlere gereğinden fazla yer vermesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Daha ki kitabın son sayfalarına gelene kadar. Son sayfalarında tüm kafanızda kurduğunuz düşüncenin tepe taklak olduğunu asıl hainin; yine diğer kitaplarında da olduğu gibi burnumuzun dibinde, hiç kendisinden şüphe hissi uyandırmayan karakterin olduğu ortaya çıkıyor. Buda gerçekten de harika bir şey...

İhanet Noktası Kitabının İçeriği;

Klasik Amerika filmleri gibi uzayda yaşam olup, olmadığını anlatıyor. İtibarını kaybetmek üzere olan NASA'nın çok ilginç bir keşif yapmasıyla olaylar başlar. Bu keşif hem NASA'yı hem de başkanı, yaklaşan seçimlerden kurtaracaktır.

Bulunan şeyi araştırmak üzere bir kaç sivil bilim adamı da kutup bölgesine keşfi onaylamak için çağrılır. Bu çağrılan sivil kişiler arasında; Beyaz Saray gizli haber alma  görevli ve başkanın en güçlü rakibinin kızı olan Rachel Sexton'da vardır.  İlk başlarda uzayda yaşamın olduğu deliller ile ortada iken; aslında işin aslının bambaşka olduğu ortaya çıkar. Ancak bu işin aslının ortaya çıkmasını istemeyen esrarengiz bir kişi. Kurduğu ekip ile işin aslını çözen kişileri ortadan kaldırmak için saldırılar düzenler. Bu saldırıda kimler ölür? İşin aslı ortaya çıkar mı? Bu işte başkanında parmağı var mı? Gibi bir sürü sorunun cevabını bu kitapta bulacaksınız.

Kitap bence ismi ile özdeşmiş, gerçek bir ihanet noktası kitabı. Kitabı okurken, adeta bir aksiyon dizisi izliyormuş hissine kapılacaksınız. Zaman zaman heyecanlanırken, zaman zaman da olaylar çok yavaş ilerliyor diye kızacaksınız. Ancak hiç bir zaman kitabı yarım bırakmayı düşünemeyecek. Sonunda ne olduğunu merak ederek kitabı okuyacaksınız.

Monoton hayatınıza heyecan katmak isterseniz bu kitabı bence kesin okuyun!...

Hoşça kalın.

11 yorum:

  1. Tavsiyen için teşekkürler canım. İlkler arasına yazıldı

    YanıtlaSil
  2. Dan Brown bir tanedir!
    Güzel anlatmışsın tarzını eline sağlık :)
    Ben hep çıktıkça okudum, mecburi ara vermiştim ama zordur beklemek..
    Melekler ve Şeytanlar mı var şimdi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler dağınığım :)
      Cennet ve cehennemi merak ediyorum. Ama melekler ve şeytanlarda olabilir bakalım. İlk karşıma hangi kitabı çıkacak. :)
      Sen hepsini okudun mu canım?

      Sil
    2. Bir tek Cehennem'i okumadım canım.
      Hamileliğime denk geldi, 6,5 ay migrenden kafamı kaldıramadığımdan... Sonrası malum.
      Onun dışında bütün kitaplarını çıkar çıkmaz okudum! :) O zamanlar vakit vardı tabi ki okumaya ;)
      Bayılırım!
      Cehennem'de çok eser geçiyor ve İstanbul'da. Filmi de geliyor, film hazırlığı için onu okursun belki ;)
      Ama ben çevirisini beğenmedim.
      Fırsatım olduğunda okuyacağım inşallah ;)

      Sil
    3. Bu aralar pek okuyamıyorum. Daha elimdeki kitapları bitiremedim. Onları bitirince, inşallah diğer kitaplarını da okurum. Yazıda da dediğim gibi ara vermek bana çok iyi geliyor. :)

      Sil
  3. bir ara çok okuyordum dan brown :) epeydir okumuyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence arada tekrar şans verip, okumadığın kitaplarını oku. Ara verip, okuduktan sonra daha eğlenceli oluyor. ;)

      Sil
  4. Çok teşekkürler canım :) O zaman sana da iyi okumalar...

    YanıtlaSil
  5. tüm kitaplarını okudum brown'un, bir tek kayıp sembol'u beğenmemiştim, sonunu daha farklı bağlamasını beklediğimden hoşuma gitmemişti o da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kayıp sembolü okumadım. Ama onuda okumak isterim :)

      Sil