9 Mayıs 2016 Pazartesi

Anneler Günü Hediyesi ve Yemeği

Anneler gününe olan düşmanlığımı; bana sevdiren kuzucuklarım ve kocişkom sayesinde yine çok güzel geçti. Özellikle son 3 yıldan beri çocuklarımın kendi çaplarında, bana sürprizler yapmak için zaman ve emek harcamaları bana en büyük hediye oluyor.

Anneler Günü Hediyesi ve Yemeği

Bu senede Efe'm okulda bir anneler günü şiiri ezberlemiş ve resimler yapıp, boyamış.
Emir bu sene şiir ve resim yerine, artık büyüdüğünü kanıtlar gibi bir tane kırmızı karanfil almış. Ohhh mis gibi kokan karanfili kokladıkça bir başka mutlu oldum.

İlk senelerde, eşim anneler günü kutlamak için bir plan hazırlarken; ben genellikle o plana dahil olmak istemezdim. Ki zaten anlayışlı kocişkomda; beni anlar, ısrar etmezdi.

Yukarıda da yazdığım üzere son 3 yıldır anneler gününe olan düşmanlığım geçti. Ancak yinede benim anneler gününü kutlayacağım bir annem olmadığı için içimde bir burukluk halen var. Takdiri ilahi ne yaparsın :(

Anneler Günü Hediyesi ve Yemeği


Eşim bu sene ailenin annelerini yemeğe götürmeyi planlamış. Tabi benim yine son saate kadar haberim yoktu. Onun için yine sosyal medyalarda çarşaf çarşaf paylaşılan, sürpriz bir kahvaltı olmadığı için biraz hayal kırıklığı yaşadım. Ama neyse sürpriz bir akşam yemeği ile hayal kırıklığım geçmiş oldu. ;)

Her şey bir yana, hayatımın renkleri olan kuzucuklarım yine her zamanki gibi ara ara gelip: ''Anneeemm, anneler günün kutlu olsun! Sen olmasan biz ne yapardık!'' diyerek boynuma sarılıp, öpücükler yağdırması bana en iyi gelendi. Canlarım benim, asıl siz iyi ki benim kuzularımsınız. İyi ki benim akıllı, uslu yavrularımsınız. Asıl ben, siz olmasanız ne yapardım!

Hoşça kalın.


6 yorum:

  1. ne güzel Allah eksikliklerini göstermesin bende annesiz olan yavruları düşündüğüm için çok fazla sevmiyorum anneler günü kutlamalarını biliyorum ki o gün ki paylaşımlar bazılarının çok feci canını yakıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah anasız yavrulara sabırlar versin. Ne zor bir durumdur en iyi anlayan kişilerden biri benim :(
      İnşallah onlarda bir gün benim gibi kendi çocukları olunca o anne eksikliğini, çocuklarına verdikleri anne şefkati ile giderirler.

      Sil
  2. Senin anneler günü hediyeleri de benimkine benziyor :)) Ne mutlu ama en kıymetli olanlar bunlar oluyor zaten :))

    YanıtlaSil
  3. Allah rahmet eylesin canım, mekanı cennet olsun annenin:(
    Allah çocuklarınla, eşinle sağlıklı, mutlu uzun yıllar nasip etsin inşallah:)
    benimkiler de yatana kadar kutladılar anneler günümü:) küçüğüm daha 2,5 yaşında, o tam idrak edemedi durumu tabi, bütün gün iyi ki doğdun anneeeee diye şarkılar söyledi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIM. ALLAH RAZI OLSUN.
      Ahh kuzum o doğum günü sanmış. :) Ne şeker. Allah bağışlasın yavrunu.

      Sil