25 Aralık 2015 Cuma

Haşhaşlı Revani Tarifi

Hayırlı Cumalar arkadaşlar....

Bugün sizlere Şerbetli ve çok lezzetli bir tatlı tarif olan Haşhaşlı revani tarifini vereceğim. Bu tatlı özellikle davet sofralarınızda -tatlı olarak- yer alırsa; lezzeti kadar görüntüsü ile de misafirlerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Benden söylemesi ;)

Haşhaşlı Revani Tarifi



İsterseniz hemen tarife geçelim de bu hafta sonu evinize gelecek olan misafirinizin için hemen yapın. Bu arada kış geceleri uzun olduğu için; sakin 'şimdi bu tatlının kalorisini kim eritecek?' diye düşünmeyin. Nede olsa yatana kadar siz o kaloriyi çoktan eritirsiniz.

Haşhaşlı revani malzemeleri

  • 3 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı haşhaş,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı sıvı yağı,
  • 1,5 su bardağı un,
  • 2 paket vanilin,
  • 1 paket kabartma tozu.

Haşhaşlı revani  şerbeti

  • 2,5 su bardağı toz şeker,
  • 3 su bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,

Haşhaşlı revani nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri, tarifi yapmadan 1 saat kadar önce hazırlayıp, oda sıcaklığında bekletin. 
 İlk olarak şerbetini hazırlayıp, bir kenarda soğutun. Çünkü burada bir başka püf nokta ise şerbetin soğuk, kekin sıcak olması gerekiyor.

Haşhaşlı revani nasıl yapılır?

Şerbet için; su ve şekeri derin bir tencereye koyup, kaynatın.  Bir beş dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip, bir iki karıştırın sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.

Şerbet bir kenarda soğurken sizde oda sıcaklığında bekleyen yumurta ve şekeri bir mikser yardımı ile çırpın. Sonrada süt ve sıvı yağını da ekleyip, çırpmaya devam edin. En sonunda katı malzemeler olan irmik, un ve haşhaşı da ekleyip, karıştırın.

Hamur normal kek kıvamında olmalı. En son kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra; normal fırın tepsisi yada bir bor camın alt tarafını yağlayıp, kek karışımı dökün.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Pişip\pişmediğini aynı kek yöntemi gibi çıkarmadan önce bir kürdan ile kontrol edebilirsin.

Kek piştikten sonra fırından çıkarıp, ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Daha sonrada önceden kaynatıp, soğuttuğunuz şerbeti bir kepçe yardımı ile her tarafına eşit gelecek şekilde dökün. Sonrada ilk yarın saat tezgahta bir saat kadarda buzdolabında bekletin. Sonrada servis yapın...

Haşhaşlı revani nasıl yapılır?


Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!...
Hoşça kalın.


4 yorum:

  1. Nefis görünüyor. Bizim buralarda haşhaş çok olur . Genelde bu tatlıyı yaparlar ve üzerini kremşanti ile süslerler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet krem şanti ile de süslenir. Ama ben haşhaşın yoğunluğunu daha çok almak için kullanmıyorum.

      Sil
  2. Hashaslıyı ilk defa duydum puantiyeli gibi. Ellerinize saglıl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik revaniye göre; bence görüntü ve lezzet olarak daha güzel...

      Sil