7 Aralık 2015 Pazartesi

Çocuklar ile birlikte izlenilebilecek filmler #1

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere uzun kış akşamlarında; mısır cipsi eşliğinde çocuklar ile birlikte film izleme keyfi yapmak istediğiniz zaman. ''Acaba çocuklar ile birlikte hangi filmler izlenir ki?'' Diye arandığınız günlerde alt tarafa yazdığım filmleri izlemenizi tavsiye ederim. Çünkü bu filmlere çocuklar bayılıyor. Evet evet test edildi ve onaylandı!...

Minyonlar Filmi

Minyonlar Filmi Yorumu

Filmin yönetmenliğini Pierre Coffin ve Kyle Balda yapmış. Seslendirmeyi ise; Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton, Allison Janney, Geoffrey Rush, Steve Carell gibi yıldız oyuncular var. Minyonlar’ın Türkçe seslendirmesini ise Beren Saat ve Kenan Doğulu yapmış.

Filmin konusu: Küçük sarı, sevimli yaratıklar görüntü ve çıkardıkları sesler ile çocukların çok hoşuna gidiyor. Bu filmde o sarı sevimli yaratıklar kötü bir efendiye sahip olmak istiyorlar. Bunun için dinazorlar'dan, Firavuna, Napalyon'dan Drakula'ya kadar pek çok kötüyü deneseler de istedikleri gibi bir kötü efendiyi bulamıyorlar. En sonunda kendi hallerine yaşamaya devam ederken.

1960 yılında macera meraklı bir kaç minyon; Amerika'ya gidip, kendileri için bir kötü efendi bulmaya koyuluyorlar. Zaten macera ve aksiyonda burada başlıyor. Evet filmde kötüler sempatik gibi gösterilmiş. Ama siz bu filmi izlerken ve hatta izledikten sonra; onların gerçek olmadığını aslında kötünün iyi olmadığını çocukların anlayacağı şekilde anlatırsanız. Bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Keza aynı şekilde ben öyle yaptım.


Dedemin İnsanları Filmi


Dedemin insanları filmi yorumu


Çağan Irmak filmlerini oldum olası çok sevmişimdir. O sebepten bu film karşıma çıkınca : ''Hiç acaba güzel midir?'' Demedim.. ''Çağan Irmaksa kesin güzel ve duygusaldır'' diye hemen izlemeye koyulduk. Üstelik birde bu filmin konusu gerçek bir olayı konu aldı ise tadından yenmezdi. Öylede oldu zaten.

Filmin konusu: Ozan, Ege'de küçük bir sahil kasabasında yaşayan 10 yaşında bir çocuktur. Girit göçmeni dedesi Mehmet Bey nedeniyle arkadaşları onunla "gavur" diye alay etmektedir. Yalnız kalmaktan korkan Ozan, başta dedesi olmak üzere ailesine kızar "Biz Türküz." diyerek onlara kafa tutar.

Ozan'ın dedesi Mehmet Bey, kasaba da saygın bir adamdır. Kasaba halkına kol kanat gerer, sorunlarıyla ilgilenip, onlara yardım eder. Hoşgörüsüyle bilinen Mehmet Bey torununun bu durumundan dolayı üzülmekte ve endişe duymaktadır.

Mehmet Bey daha yedi yaşındayken, ailesi zorla topraklarından kopartılmış, Girit'ten göçmüşlerdir. Mehmet Bey'in en büyük arzusu ölmeden evvel doğduğu toprakları görebilmektir. Bu özlemle sık sık içinde mektuplar olan şişeleri Ege'nin mavi sularına bırakmaktadır. DEDEMİN İNSANLARI, küçük bir kasabada yaşayan on yaşında bir çocuk ve dedesi aracılığıyla, bir ailenin ve bir ülkenin geçirdiği büyük değişimi anlatıyor.

Bu filmi izledikten sonra Ülkemizde; doğduğumuz topraklarda özgürce yaşayabildiğimiz için ne kadar şanslı olduğumuzu konuşup. Halimize şükürler ettik. Ve bir kez daha ailecek bir birimize sıkıca sarıldık. Duygusal ve aile bağlarını konu alan bir film olduğu için. Bence çocuklarla izlenilebilecek tarzda bir film.

Arkadaşım Tilki Filmi


Arkadaşım Tilki Filmi Yorumu


Aslında bu filmi izleyeli uzun zaman oldu. Ama yinede arkadaşım tilkiyi de atlamadan bloğuma eklemek istedim. Çünkü bu film müthiş bir doğa atmosferi filmi. Özellikle günümüzün metropol çocukları gibi doğa ile pek iç içe olmamış çocuklarımız için doğa özlemi uyandıracak tarzda bir film. Bu filmi izledikten sonra çocuklarınızdan ''anne ormana gidelim!..'' Sözleri duyarsınız. Bu konuda hazırlıklı olun. Çünkü o hafta sonu hemen ormana gitmeniz gerekebilir. Hayır sadece çocuklarınız istedi diye değil. Arkadaşım Tilkiyi sizde çocuklar ile birlikte izlediyseniz. Sizde kesin doğa içine dalmayı çok isteyeceksiniz onun için...

Filmin konusu: 10 yaşlarında küçük bir kız, Fransa’nın doğusundaki dağların eteklerinde bir köy evinde yaşamaktadır. Sonbaharda bir gün, ormanın içinden bisikletiyle okula doğru giderken yavru bir tilkiyle karşılaşır. İnsanlara alışık olmayan tilki küçük kızdan kaçar.

Kızın çok dikkatini çeken, o tilki ile kız arkadaş olmak ister. Ve hemen hemen her gün ormana gidip, o tilki'yi arar. Tabı bu sahneler doğa içinde geçtiği için çok güzel şırıl şırıl akan sular mı dersin; Yoksa yemyeşil ağaçlar ile kaplı bir ortam mı dersin; cıvıl cıvıl kuş sesleri vede diğer bazı doğa hayvanlarında yer aldığı sahneleri izleyerek görsel bir şölen yaşamış olacaksınız.

Bu filmi izlerken kendinizi tamamen o doğanın içindeymiş gibi hissedeksiniz. Çünkü film çok sürükleyici ve çekici. Resmen sizi o sahnenin içine çekecektir. Özellikle o hafta ormana çıkacaksınız, arkadaşım tilkiyi kesin izleyin. Öyle gidin. Kim bilir belki sizinde doğada başka bir hayvan ilginizi çeker. Herne kadar bu bir karınca yada fare olsa dahi....

Çocuklar ile izlediğim filmler sadece bunlarla sınırlı değil. Daha çok var. Ancak şimdilik bu 3 filmi ile yetinin. Siz bu filmleri izleyene kadar inşallah yeni filmler ekleyeceğim. Bu arada sizinde çocuklarınız ile birlikte izlediğiniz filmler varsa yorum kısmında benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Hoşça kalın.

5 yorum:

  1. Minyonlar da argo kelimelerin çok oldugunu duydum goturememiştim Yağız ı evde izleticem emin olamadım. Hoş gerçi bilmedikleri kelime kalmadı artık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiki çocuklar öyle her şeyi biliyorlar :)

      Sil
    2. Ben de yazacaktım ama yazmamıştım. Bir cok sahnede çıplak popo gösteriyorlar. Mesela ilk filminde kötü olan Kışı çocuklarla tanıstıkca iyi oluyordu ama burda kötü olun Mesajı cok bariz. Sımdı unuttum ama ilk seyrettiğimde bloğumda kısaca bahsetmiştim benim cocukların bu filmi uçakta seyretmiş olması ve mudahelenedememıs olmama cok üzüldüm. Yine siz bilirsiniz tabi ama kendinadıma facia bir çizgifilm OLDUĞUNU düşünüyorum.

      Sil
  2. Çok yararlı bir paylaşım olmuş , teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl bu güzel yorum için ben teşekkür ederim.

      Sil