27 Mayıs 2014 Salı

Moliere'den Cimriyi Okudum

Yazar: Moliere

Çeviri: Levent Sarı

Sayfa Sayısı: 159

Baskı Yılı: 2010

Yayın Evi: Öteki 

okuduğum kitap, kitap yorumu, kitap önerisi, kitaplar,

Merhabalar arkadaşlar okuduğum kitaplar yazısı serisine bir yenisini daha bugün ekleyeceğim. Bu sefer ki tiyatro severler için yazılmış ünlü yazar Molierenin eseri olan cimri kitabı...

Cimri kitabı adından da anlaşıldığı üzere konusu cimrilik üzerine tirajı komik bir kitap, İsterseniz kitabın içeriği hakkında ufaktan da olsa sizleri bilgilendireyim.

Kitapta baş kahramanımız olan Harpagon çok cimri bir adam. Bütün varlığı vede yaşama amacı onun için gözü gibi sakındığı paralarıdır. Ona göre namus, iyilik gibi erdemler paranın yanında hiçbir önemi yoktur. Cimriliği öyle bir hal almış ki hastalık derecesi kadar abartılıdır. O hiç kimseye güvenmez, herkesten şüphe eder, Hatta parasını kasaya dahi koymaz. Çünkü ona göre kasalar hırsızlar için bir kolaylıktır onun için paralarını bahçede bir yere gömülü olarak saklar. 

Bu kahramanımızın 2 tanede çocuğu vardır. Bu çocuklarına dahi paranın ucundan koklatmaz... İsterseniz devamını da bu güzel eseri okuyarak bilgilenin. :) 

Bence eser çok anlaşılır vede basit konular içerdiği için, çok zevkle okunuyor. Ben kitabı okurken sanki o eseri bir grup tiyatrocu bana özel bir oyun sergilemişte bende onları izlemişim gibi bir his verdi... O derece has alarak bir solukta okuduğum kitaplardan biri idi. O sebepten sizlere tavsiye ederim bence kesinlikle okumalısınız....

Hoşça kalın.

6 yorum:

  1. bende okumuştum canım oldukça keyifli bir kitap:)

    YanıtlaSil
  2. Daha önce bende okumuştum.Gayer güzel bir kitap .
    Blogunuzu takibe aldım banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhaba.Benim de çok eskiden okuduğum güzel bir kitap.Aslında benim oğlumun da bu kitabı okuma yaşı geldi😊Bilgilendirme için teşekkürler..
    Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bloğuma hoş geldiniz. Tamam hemen şimdi geliyorum :)

      Sil