14 Mayıs 2014 Çarşamba

HZ. MUHAMMED (S.A.S)'İN EŞLERİ VE AİLE HAYATI KİTABI HAKKINDA BİLGİ

Yazar: Doç. Dr. Ziya Kazıcı

Sayfa Sayısı: 348

Baskı Yılı: 1991

Yayın Evi: Çağ yayınları

HZ. MUHAMMED (S.A.S)'İN EŞLERİ VE AİLE HAYATI KİTABI HAKKINDA BİLGİ

Merhabalar arkadaşlar, bugün sizlere yine çok güzel vede bilgilendirici dini bir kitabı paylaşmak istiyorum...

Bu kitabı yeni bitirdim ve çok etkilendim. Çünkü bu kitabı okuduktan sonra Peygamberimizin aile hayatı hakkında aklıma takılan bir çok sorunun cevabını buldum. 

Kitap ilk olarak İslamdan önce kadınına verilen değeri vede kadının yerini işledikten sonra İslamdan sonra kadına ne gibi haklar verildiğini vede çok mukaddes bir görev olan analık hakkında kadına verilen önemi en ince ayrıntısına kadar ele almıştır.

Ayrıca Hz Peygamberin gençlik yıllarında hayatının en hareketli hallerinde üstelik henüz Peygamberlik gelmemiş olmasına rağmen nasıl temiz vede namuslu olduğunu ele aldıktan sonra 25 yaşında iken kendisinden 15 yaş büyük olan üstelik 2 kere evlenmiş olan bir kadınla evlenip o ölene kadar onunla birlikte evliliğini büyük bir huzur vede saadet eşliğinde yürüttüğünü anlatıyor. Şimdi bunda ne var diyor bazı kişiler ama maalesef yanlış düşünüyorlar onlar kendi yaşadıkları ana göre düşünüp o şekilde yargılıyorlar halbuki o yıllarda memleketin örf ve gelenekleri başka kadınlar ile evlenmeye müsait idi.

Ama o öyle yapmadı... Evet daha sonraları Hz. Hatice öldükten sonra başka başka sebeplerden dolayı çok evlilik yaptı. Ama bu evliliği yapmasında hep başka sebepler vardı. Ya dini, sosyal, barışı sağlama için yapılmıştı (Cüveyriye, Safiyye ve Marie' de olduğu gibi) Yada akrabalık bağlarını kuvvetlendirmek için. (Aişe, Hafsa ve Zeynep'in evliklerin de olduğu gibi) Bir kısmı ise eşleri savaşta öldükten sonra ortada kalan kadınlara vede çocuklarına yardımcı olmak içindi. (Secde, Ümmü Habibe ve Ümmü Seleme'nin evlikleri gibi)

Hepsi Allah'ın emri vede isteği üzerine yapılan evliliklerdi... Yani öyle kadınlara düşkünlüğü oldu için değil, ki öyle olsa gençlik yaşlarında pek alada bunun alasını dul olmayan kızlar ile evlenerek yapabilirdi.

Aslında kitap hakkında konuşulacak vede yazılacak o kadar çok şey var ki şimdi hepsini buraya yazacak olursam ne bende bel kalır, nede sizde sıkılmadan okuma hali... :) Onun için ben daha fazla uzatmadan sizlere şiddetle tavsiye ediyorum. Bence her mümin erkek vede kadının okuması gereken bir kitap.

Hoşça kalın.

2 yorum:

  1. s.a. canım bloğumdaki arızalar yüzünden sona erdirmek zorunda kaldım.. yaınlar bu adresten olacak takip etmek istersen beklerim.. bir müddet sonra eski bloğumu sileceğim.. sevgiler canım
    http://saadetindnys.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil