12 Mayıs 2014 Pazartesi

Cezerye Tarifim

Merhabalar arkadaşlar! 

Bugün bloğumda ki arşivlerime bir göz attım da paylaşmam gereken tariflerim çoğalmış. Bende o sebepten sizlere buzdolabınızda kalmış son havuçlarınızı değerlendirmenizi sağlayacak olan yöresel bir tarifi paylaşmaya karar verdim...

Bu tarifi yaparak buzdolabınızın ücra köşelerinde kalmış havuçlarınızı değerlendirmiş olduğunuz gibi çok lezzetli mis gibi cezeryelere de sahip olmuş olacaksınız. :)

tokideki sesin hindistan cevizli cezerye tarifi

İsterseniz daha fazla zaman kaybetmeden sizlere tarifi vereyim de sizlerde hiç zaman kaybetmeden mutfaklarınıza gidip havuçlarınızı daha fazla çürütmeden bu tarifi yapıp, ister komşularınıza 5 çayında ikram edin. İsterseniz de akşam eşiniz vede çocuklarınıza akşam yemeğinden sonra tatlı niyetine çok ağır olmayan hafif bir tatlı niyetine ikram edebilirsiniz.... Tercih sizin... :)

Cezerye malzemeleri

  • Yarım kilo kadar havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 20 adet pötibör bisküvi
  • Yeteri kadar hindistan cevizi
  • 2 Yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
tokideki sesin hindistan cevizli cezerye tarifi


Cezerye nasıl yapılır?

 İlk olarak havuçları soyup rendeleyin. Havuç, dövülmüş ceviz ve toz şekerini bir tencereye alın. 1 su bardağı su ekleyip havuçlar macun kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Havuçlar macun kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Daha sonra bisküvileri robottan geçirip havuçlu karışıma tarçın ile birlikte ekleyip iyice yoğurun. Sonra bir borcamın altını hindistan cevizi ile kaplayıp havuçlu karışımı üzerine döküp bir ıspatula yardımı ile düzgün şekilde yayın. Sonra onun üzerine de hindistan cevizi  ekleyip cezeryelerinizi buzdolabına dinlenmeye bırakın.

Sonra istediğiniz zaman buzdolabından çıkarıp bir bıçak yardımı ile kare kare kesip servis edin... 

Yapacak olanlara kolay gelsin...Yiyecek olanlara ise afiyet olsun der ve ben kaçarım. :)

Hoşça kalın.

8 yorum:

  1. güzel bir tarifmis .ben benzer bir tarifle minik toplar yapıp kurdan batiriyordum .seninkini de denemek lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim seni yaptığın şekilde de yapıyorum ama bu cezerye olduğu için bu şekilde...

      Sil
  2. Bir ara çok sık yapıp, son zamanlarda unuttuğum ve bir o kadar da çok sevdiğim bir tatlıdır kendisi.Eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler:) o zaman benim sayemde yine en yakın zaman da bir daha yapın.

      Sil
  3. bayılırım.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil