9 Mayıs 2014 Cuma

KARADUTUN KULLANIMI VEDE KARADUT HAKKINDA BİLGİ

Allah'tan bir dua gibi Peygamber'den bir armağan gibi sevabınız bol olsun! Hayırlı Cumalar..

Bu mübarek günde sizler ile Cenabı Allah'ın bize bir nimet olarak verdiği çok güzel bir bitkiden bahsetmek istiyorum. Yaradanın bizim için yarattığı bu kara dut için bile binlerce kez şükretsek vede ibadet etsek onun hakkını vermiş olmayız. Ki düşünün bunun gibi daha nice güzellikler var....



Başlıktan da anladığınız üzere bugünkü konumuz tamda mevsimi olan bir bitki karadut...


KARADUTUN KULLANIMI VEDE KARADUT HAKKINDA BİLGİ


İlk olarak isterseniz karadut Hakkında Genel Bilgiler vereyim...

Karadut, kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitaminlerini içeren tadı ile görüntüsü ile harika bir şifalı bitkidir.


Karadut Faydaları İse:

• Karadut, sürekli kendini yorgun hisseden ya da en ufak bir fiziksel aktivite yaptığı anda son derece yorgun bitkin düşen kişiler için tam bir enerji deposudur. Günde ufak bir çorba kâsesi kadar karadut tüketen kişinin bütün yorgunluğu, bitkinliği yok olacaktır.

• Bağışıklık sisteminizin kuvvetlenmesi için, tam bir antioksidan deposu olan karadutun tüketilmesi son derece faydalı olur.

• Karadut, yaşlanmayı geciktirici etkisi ile özellikle kadınların en çok sevdiği şifalı bitkilerden biridir. Karadutun özellikle cilt kırışıklıklarında ütü görevi gören etkisi vardır.

• Bağırsak kurtlarından kurtulmak için sabahları aç karnınıza bir çay bardağının içine atacağınız karadutları tüketmeniz gün içerisinde bağırsak kurtlarını döktüğünüzü görmenizi sağlayacaktır.

• Kabızlık sorunu yaşayan kişilerin karadut tüketmeleri bağırsaklarının düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlık probleminden kurtulmalarına fayda gösterecektir.



Karadutun Zararı:

Şimdi diyeceksiniz ki ee o kadar çok faydası var peki ya zararı, bu bitkinin zararı hiç yok mu diyeceksiniz... Bende sizlere şunu söyleyebilirim ki... Olmuş, olgun bir kara dutun hiç bir şekilde zararı yokmuş. Ama sadece ham olan karadutu çok fazla tüketirseniz kabız olma ihtimaliniz yüksekmiş o sebeple aldığınız karadutun ham olup olmadığına dikkat edin.


Karadut Kullanımı:

Bu adar çok şifa kaynağı olan kara dutu başka ne şekilde kullanabiliriz diye merak edenleriniz için ise bir kaç öneri sunacağım...
1 litre suyu kaynatıp, karadutun yapraklarını parçalayıp atar ve demlemesinden sonra gargara yaparsanız ağı yaralarından ve diş eti hastalıklarından kurtulabilirsiniz.

Karadutu meyve sıkacağına atın ve bekletmeden çıkan suyu yüzünüze sürün kuruduğu zaman saf su ile yıkayın. Bu size yüzünüzdeki çizgilerin yok olması için resmen doğal botox görevi yapacaktır.

Beyaz dut hakkındaki yazımı okumak isterseniz ise sizleri buraya alayım...

Hoşça kalın.

4 yorum:

  1. çok severimmm.çocukluğum dut ağaçlarının tepesinde geçti desem yeridir.hatta bir yandan tutunup bir yandan dut yemeye çalışırken karınca yediğim çok olmuştur:))nasıl da acıdır:))

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için çok teşekkürlerr. Şimdi Olsada yesem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim :) evet demi ama, benimde canım çook istedi bak...

      Sil