16 Nisan 2014 Çarşamba

MANDIRA FİLOZOFUNU İZLEMEYE GİTTİM

Merhabalar arkadaşlar geçen pazar günü çocukları kayın valideme bırakıp mandıra filozofunu izlemeye gittik...

Film klasik türk komedisi tarzında idi ama arada bir iki küfür sahnesi vardı, bence orası hiç olmamış olmasa da olurdu. Ama maalesef Türk filmi olurda birde hele ki komedi tarzında ise küfür olmazsa olmaz olduğu için illaki öyle küfürlü sahneler ekleyecekler.

İşin komik yanı da bu küfürlü sahnelerde izleyenler kahkaha ile gülmesi :) bence çok trajik komik bir durum. Diğer sahnelerde değilde özellikle küfürlü sahnelerde insanların gülmesine bakınca da dedim ki kendi kendime '' Filmi yazan yada yönetenlerin suçu yok halk küfürlü filmlerden hoşlanıyor o sebepten onlarda illaki bir iki sahne küfür koysunlar ki filme ilgi artsın'' Maalesef yanlış ama genelleme olarak durum öyle... :/

Film hakkında bilgi vermek gerekirse, Mustafa Ali'nin içinde yaşadığı dünya düzenine karşı koyduğu tavır, onu Muğla'nın Çökertme köyünün yakınlarında, ıssız bir kulübede yaşamaya kadar götürür. Felsefe bölümü mezunu olan Mustafa Ali burada doğayla iç içe, modern hayatın getirisi olan her şeyden uzak bir yaşam sürer ve zamanının tamamına yakınını kitap okuyarak geçirir. Çalışmaya ise kesinkes karşıdır. Cavit ise kurnaz ve çalışkan bir iş adamıdır ve yeni projesi için Çökertme köyüne gelir. Amacı Mustafa Ali'nin sahip olduğu araziyi satın alıp yerine kazanç getirecek bir butik otel yaptırmaktır. Ne var ki İstanbul'dan gelen bu beklenmedik konuğun hayatı Mustafa Ali ile tanıştıktan sonra eskisi gibi olmayacaktır.

Film küfür sahneleri dışında bence iyi idi... Özellikle toplumsal mesaj veren modern hayatı eleştiren doğal hayata imrendiren tarzda bir filmdi.

Filmi izlerken sanki modern hayattan uzaklaşmış doğal hayatta gibi hissettim. Film bittikten sonra ise modern hayta istemeyerek de olsa dönmek zorunda kaldım...

Özellkle bu filmi izledikten sonra anladım ki ben köyümü çook özlemişim :(

Hoşça kalın...

2 yorum:

  1. yaa benimde bu ara sinemaya gidesim var ama kıyıp bırakamıyorum cadımı ardımda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arada bırakıp değişiklik yapmak biz anneler iyi geliyor :)

      Sil