17 Nisan 2014 Perşembe

KETEN TOHUMU TOZU MASKESİ

Merhabalar arkadaşlar bugün sizlere yine doğal yoldan yaptığım karma ciltler vede yağlı ciltler için uygun keten tohumu tozu maskesini paylaşacağım....

Bu maskeyi ben haftada bir, temiz cildime uyguluyorum...





Sonuçtan ise gayet memnunum :) Bence çok güzel şekilde cildi temizleyip gözenekleri açıyor vede ayrıca ciltte oluşan kahverengi lekeleri düzenli kullanıldığı sürece renginde açılma oluyor.


MALZEMELER 


  1. 2 yemek kaşığı keten tohumu tozu
  2. Keten tohumun üstünü geçecek kadar da gül suyu


Uygulaması ise çok basit daha önceden hazırlayıp bekleme imkanınız varsa bir kaba keten tohumu tozunu ekleyip üzerine gül suyunu ekleyip jölemsi bir kıvam olana kadar bekleyin. Ama yok öyle önceden hazırlayıp bekle sonra yap gibi ne zamanım var nede uğraşacak halim var derseniz. O zamanda bir cezveye keten tohumu vede üzerini geçecek kadar gül suyunu ekleyip jölemsi kıvam olana kadar ocakta kaynatın.

Jölemsi bir kıvam elde ettikten sonra, eğer ki kaynatıp elde ettiyseniz ılıyana kadar bekleyin. Daha sonra temiz olan cildinize elde ettiğiniz maskeyi önce yüzünüze daha sonrada boynunuza sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Zaman verecek olursak yaklaşık 20-25 dakika civarı sonra kuruyor. 

Maskeyi yüzünüzden ise ne soğuk nede sıcak su ile değil de ılık bir su ile cildinize masaj yapar gibi çıkarın. Sonra eğer ki güneşe çıkmayacaksanız argan yağı gibi organik doğal yağlar ile cildinize masaj yaparak yağı sürün ama yok dışarı çıkarım diyorsanız güneş koruma özellikli cilt kreminizinden cildinize masaj yaparak sürün.

Ben sonuçtan çok memnun kaldım. Zaten maskeyi cildine sürdükten sonra cildinde öyle bir gerilme vede kaşınma oluyor ki etkisini o anda anlıyorsun. Bence tamda yaz mevsimine girdiğimiz şu aralarda özellikle benim gibi beyaz tenli kadınlarda daha çok olan kahverengi lekelerden kurtulmak için çok güzel bir yöntem.

Argan yağı ile ilgili yazımı okumak isteyenler için bir tık yeter :)

Hoşça kalın...

6 yorum:

  1. güzel bir paylaşım.. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. evet bu sorun bende de var cildim çok nazik,güneş kremsiz çıkamıyorum sokağa,çok azda olsa leke var yüzümde denicem muhakkak canım çok sağol paylaşım için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim canım inşallah bana faydası olduğu kadar inşallah sana da faydası olur...

      Sil
  3. İlk kez duyuyorum, deniyeyim çok iyi oldu bu tarif, sevgiler:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler sevgiler benden sana olsun canım :)

      Sil