11 Nisan 2014 Cuma

BEBEK BERESİ VE PATİĞİ YAPILIŞI İLE BİRLİKTE

Kabalı vede rüzgarlı bir Ankara havasından herkese selamlar....

Bugün sizlere daha önceden ördüğüm ama paylaşma fırsatım olmadığı için arşivlerde bekleyen bir yayın ile karşınızdayım...

Bu sefer ki bir örgü... Ama bu örgü, bebekler için çok cici bir örgü, ben erkek çocuğu için ördüm.Ama sizler isterseniz rengini değiştirip sağına soluna çiçek, böcek ekleyerek çok basit şekilde kız çocukları için de yapabilirsiniz..

örgü, patiklerim, patik modelleri, erkek çocuğu patiği, bere modeli, şapka modeli, el emeği

Bereyi buradaki yazımda da bahsettiğim şekilde ördüm. Tek farkı kenarlarını patik ile uyumlu olsun diye kırık beyaz renkli ip ile geçtim daha sonrada iplerden iki tarafa saç örgüsü modeli verdim.Ve sonra mavi vede beyaz ile birde tek göz yapıp onuda berenin üzerine diktim...

örgü, patiklerim, patik modelleri, erkek çocuğu patiği, bere modeli, şapka modeli, el emeği

Patikleri ise, kolajdan da anladığınız üzere şiş ve iki renk ip ile ördüm. Önce beyaz ile çocuğunuza öreceğiniz ölçülerde göz kararı ilmek atın, sonra haraşo örgü ile yukarıda da gördüğünüz kadar örün. Baştada söylediğim gibi öreli uzun zaman olduğu için, ilmek sayısını şuanda hatırlamıyorum. Ama siz resmi büyütünce daha açık şekilde görür ve sayabilirsiniz. Ama yok ben bu modelden örmek istiyorum ama nasıl yapıldığını çözemedim derseniz o patikler halen evde olduğu için sizin için sayıp ilmek sayılarını söylerim.

En sonunda ise bir iğne alıp mavi olan ipe başladığımız yerden, o mavili ve beyazlı sırayı teğleyerek dikin. Sonra orayı sıkıştırarak büzdürün . En sonun da ise iki ucu birbiri ile birleştirip beyaz boş kısımı geri çevirin.

Vee işlem tamam ben erkek bir bebek için düşündüğüm için süslemedim bu şekilde sade bıraktım. Ama sizler isterseniz o büzdürdüğünüz yerlere fiyonk yada çiçek modeli örüp dikebilirsiniz. Eminim ki o şekilde de çok güzel olur.

 Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin...


Hoşça kalın..

8 yorum:

  1. Eline sağlık,patikten bende yapmıştım,oldukça kullanışlı.Selamlar..

    YanıtlaSil
  2. ÇOK ŞEKER OLMUŞ:)ELLERİNE SAĞLIK MAVİŞ MAVİŞ SICACIK...DUALARIMLA

    YanıtlaSil
  3. patikler çok şeker olmuş ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil