4 Nisan 2014 Cuma

BAYAT EKMEKLİ KADIN BUDU KÖFTESİ


Merhabalar arkadaşlar,
Bugün sizlere bayat ekmek değerlendirme çalışmalarımdan bir başkası olan bayat ekmekli kadın budu köftesini paylaşacağım....

bayat ekmekleri değerlendirmek, değerlendirmeler, tarifler, yemek tarifim, lezzetli tarifler, köfte, sunum, tokideki sesin mutfağından, YEMEK,

Ama ben bu köfteye bayıldııııım !......  :) Bence çok lezzetli bir şey bana kalsa yaptığım köftelerin hepsini bitirirdim ama maalesef bildiğiniz üzere şuaralar yediğim içtiğime dikkat etmem gerektiği için sadece 4 tane yedim :( Ama 4 tane ile doymadım o sebepten bu köfte aklımda kaldı böhü böhüüüü acilen kilo verip daha sonra kendime ödül olarak bu köfteden yapıp bu sefer en az 15 tane yemek istiyorum :)

Neyse ben yine konuyu fazla saptırmadan saadete geçeyim de sizlerde yapın özellikle kilo problemleri olmayanlar yapıp istedikleri kadar yerken benim içinde yerse sevinirim :)

Bayat ekmekli kadın budu köftesi malzemeleri


Köftesi için

  • Yarım kilo kıyma 
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yumurta
  • Karabiber, kimyon, tuz


Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek


bayat ekmekleri değerlendirmek, değerlendirmeler, tarifler, yemek tarifim, lezzetli tarifler, köfte, sunum, tokideki sesin mutfağından, YEMEK,

Bayat ekmekli kadın budu köftesi nasıl yapılır?


Yapılışı ise çok basit yukarıdaki resim kolaj inde de gördüğünüz üzere fazla emek istemeyen bir tarif...

İlk olarak pirinci yumuşayana kadar suda haşlayın, sonra süzgece koyun suyu süzülsün. Sonra soğanı çok ince ince doğrayın. Daha sonra ise yarım kilo kıymanın yarısını, soğanla beraber az yağda kavurun. Soğumaya bırakın.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra yoğurma kabına kavrulan kıymayı, çiğ kıymayı, haşlanmış pirinci koyun. Üzerine 1 yumurta kırın, karabiber, kimyon ve tuzunu ilave edin hepsini iyice yoğurun.  İlk başlarda köfteniz biraz cıvık bir kıvamı olur sakin endişelenmeyin o durum çok normal, çünkü sonra yoğurduğunuz köfteyi, buzdolabında 1 saat bekletin. 1 saat bekledikten sonra harcın kıvamı daha katı hale gelecek. 

Bekleme işlemini de geçirdikten sonra köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın.. Köfteleri tepsiye sıralayın, tepsinin kenarına bayat ekmeklerini bir robot ile çekerek elde ettiğiniz bayat ekmek içini dökün. Derin bir kaseye iki yumurta kırın azıcık tuz koyup çırpıcıyla iyice çırpın. Köfteleri önce bayat ekmek içlerine daha sonra çırptığınız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız köfteleri, önce kâğıt havlu koyduğunuz tabağa koyun, sonra servis tabağına alın, yanında domates, biber veya benim yaptığım gibi pilav ile servis yapın.

Sonrasında ise en güzel yanı olan afiyetle mideye indirin :)

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin...

Hoşça kalın...

10 yorum:

  1. ELİNİZE SAĞLIK NEFİS OLMUŞ ÇOK SEVERİM KADINBUDU KÖFTEYİİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :) kadın budu köfteyi kim sevmez ki :)

      Sil
  2. ellerine sağlık nefis olmuş canım

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık. Bayat ekmekli kadın budu köfte şahane fikir. =)

    YanıtlaSil
  4. of of şahane görünüyor.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık, olsa ne yerdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkürler... Şuanda olsa bende yerdim :)

      Sil