19 Nisan 2013 Cuma

SON ZAMANLARDA İZLEDİĞİM FİLMLER

Hayırlı cumalar sevgili okurlar,
Son zamanlarda izlediğim filmler arasında en sevdiğim beş filmi sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk olarak isterseniz animasyon tarzındaki çocuklarımla birlikte cumartesi sabahı izlediğim filmlerden başlayayım.


Zor hedef fare,Çocuklar ile birlikte izleyebileceğiniz mükemmel bir film. Özellikle filmde araları açık olan iki kardeşin babalarının miras olarak bıraktığı yıkık dökük bir evde birlikte yaşamak zorunda kalıyorlar. Bu evde  karşılarına çıkan fareden kurtulmak için çeşitli yollara başvuruyorlar. Ama bütün çabalarına rağmen sonucun hep farenin kazanması onları sonunda doğru yola ulaşmalarını sağlıyor. :) Çocuklarla birlikte izlerken zaman zaman kahkahalarla güleceğiniz çok güzel bir film.

İkinci film ise Terabithia köprüsü, bu filmde de aynı okula giden iki arkadaşın hayal gücü ile evlerinin arkasında bulunan ormanlıkta Terabithia adında devlerden, cücelerden ve bir sürü efsanevi yaratıklardan oluşan hayali bir krallık yaratırlar. Bu hayali krallık onlara gerçek dünyada zorluklarla nasıl savaşmaları gerektiğini öğretiyor. Buda son dere güzel bir film aksiyon vede çocukların hayal gücünü geliştiren psikolojik bir film bence, etkisinde biz büyükler dahi kalıyoruz. :)

Evett şimdi de eşinizle yada bir arkadaşınızla birlikte izleyebileceğiniz filmler....


İlk olarak yeşil yol, Bu filmde oldukça iri yarı olan bir adam iki küçük kızı öldürmekten idama mahkum olur. Ürkütücü görüntüsü yüzünden herkes onu kötü sanar ama görüntüsünün aksine oldukça ince vede karmaşık iç dünyası olan bir adamdır. Bu adam aynı zamanda bazı doğa üstü özellikleri vardır. Hapishanenin infaz odası baş gardiyanın hastalığını güçleri sayesinde iyileştirmesiyle olaylar gelişmeye başlar. Bu iri adam doğa üstü güçleri sayesinde kendi içine çektiği hastalıkları ağzından serbest bırakarak hayatına devam edebilmektedir.  Beni en çok etkileyen filmlerden biridir. Özellikle o iri adamın idam edilmesinde benim gözlerimden de yaşlar süzüldü.

 İkincisi ise, alaca karanlık serisi diyorum çünkü bunun birkaç değişik bölümleri var. Ben hemen hemene hepsine baktım. Alaca karanlıkaşk, fantezi, gençlik tarzındaki dört kitaptan oluşan ABD'li yazar Stephenine Meyer tarafından yazılmış roman serisidir. Özellikle romantik film izlemek isteyenlere tavsiye ederim. Normalde vampir filmlerini pek sevmezdim ama bu film benim vampir filmleri hakkındaki düşüncelerimi değiştirdi. İçinde büyük bir aşkın olduğu vampir bir adamla genç bir kızın aşkları için savaşmalarını anlatıyor. Çook romantik bir film tabiki vampir filmi olduğu için içinde aksiyon sahneleri de var.


Üçüncüsü ise sevgili hedefim, Bu filmde de  orta yaşlı münzevi bir hayat yaşayan bir katil, eşsiz öldürücü yeteneklerinin aksine gerçek hayatta ürkütücü bir kadın olan annesini mutlu etmeye çalışan bir evlattan başkası değildir. bu adama yine bir iş verilir bir kadını öldürmesi istenir. Bu kadın ise arsız, hırsız son derece seksi bir kadındır. bu kadınla olan serüvenlerinde o kadına aşık olur ve kadının hayatını bağışlar. Bu  sırada hayatının akışı tamamen değişir.  Buda çok güzel romantik komedi filmidir. Zaman zaman duygulandırıp zaman zamanda güldüren bir filmidir.:)

Hepinize öpücükler.

2 yorum: