13 Kasım 2015 Cuma

Tel kadayıflı kek tatlısı tarifi

Hayırlı cumalar arkadaşlar;
Bugün sizlere tel kadayıf ve kek karışımı; bir lezzet bombası olan tel kadayıflı kek tatlısı tarifini vereceğim... Wuuuu ismi bile insanı heyecanlandırmaya yetmiyor mu? Bence yetiyor. Tel kadayıflı kek tatlısı denilince insanın gözü önüne bir şekil oluşuyor; bu şekil bile ağzının suyunu akıtmaya yetiyor... ;)

Tel kadayıflı kek tatlısı tarifi

İsterseniz daha fazla ağzınızın suyunu akıtmadan hemen tel kadayıflı kek tatlısı tarifini vereyim de sizlerde yapın. Ne demişler aklında kalacağına yap; midende kalsın. Yoksa böyle bir söz yok muydu. Olsun şimdi ben söylemiş oldum. :P

Tel kadayıflı kek tatlısı için malzemeleri


Keki için:
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 kahve fincanı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 250 gram tel kadayıf
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı


Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu


Tel kadayıflı kek tatlısı nasıl yapılır?


İlk olarak bir tencere şekeri ve suyu koyup, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip, bir 5 dakika daha kaynatın. Sonrada ocağın altını katıp, soğumaya bırakın.

Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip. iyice karıştırın. Normal bir kek kıvamında akışkan bir kek harcı elde edeceksiniz.

Tel kadayıflı kek tatlısı nasıl yapılır?

Bir borcamın içini yağlayıp en altına çok ince bir tabaka halinde tel kadayıf ile kaplayın. Yukarıdaki resim kolejindeki 2. şekilde gözüküyor.

Sonrada yukarıda yazdığım şekilde hazırladığınız kek karışımının hepsini; en altını tel kadayıf ile kapladığınız borcamın üzerine boşaltın.

Tel kadayıflı kek tatlısı nasıl yapılır?

Kırık cevizleri kek harcının üstüne dökün. Sonrada kalan tel kadayıfı en üstü kaplayın. 180 derecelik bir fırında pişirin. Sonrada pişen tel kadayıflı kekinizin şerbetini dökmek için bekletin. Tatlı fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıksın. Sonrada soğuk şerbeti ılık tatlının üzerine yavaş yavaş gezdirerek dökün. Sonrada dinlendirmeye bırakın.  Yaklaşık 2-3 saat kadar beklemeden sonra servis edebilirsiniz. 

Tel kadayıflı kek tatlısı tarifi

Tel kadayıfı çok seviyorum. Tel kadayıfla bir sürü tatlı çeşitti yapmak mümkün. Benim bu zaman kadar bloğuma yazdığım tel kadayıflı tatlı tarifleri:



Şeklinde olmak üzere... Daha başka başka tel kadayıflı tatlı tariflerini inşallah bloğuma ekleyeceğim. Takipte kalın...

Hoşça kalın.

10 yorum:

  1. Merhabalar, tel kadayıflı kekiniz çok güzel ve lezzetli görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  2. İşte buna bayıldım . Çok güzel ya. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık gerçekten çok değişik bir tarif.bende seviyorum değişik tarifleri. InşaAllah en kisa zamanda deniycem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. Evet değişik bir tarif ama çok lezzetli bir tarifte aynı zamanda onun için bence biran önce dene :)

      Sil
  4. Elinize sağlık enfes. ben çok severim bunu

    YanıtlaSil
  5. Çok ilginçmiş bu... Şerbet şart mı ki ben bunu şerbetsiz de yerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım tamamen damak tadına kalmış. şerbetsiz de olabilir. Tercih meselesi. :) Hatta ben bir ara öyle şerbetsiz de yapıp, bir denerim. :)

      Sil