7 Kasım 2015 Cumartesi

Bayat ekmek pizzası tarifi

Bayat ekmekleri değerlendirme çalışmalarıma; hafta sonu kahvaltılarınıza yakışacak çok basit bir tarif olan bayat ekmek pizzası tarifini vereceğim. Bu tarifi çayı demlerken hemen 5 dakikada yapıp; sıcak sıcak servis yapabileceğiniz bir tarif çeşidi...

Bayat ekmek pizzası tarifi

Bu tarif tamamen arta kalan malzemeler ile yapılabiliyor. Üstelik çokta bereketli; bir dilimin yanında bir bardak çay kafi geliyor doymanız için. Ben bu tarifi bayatlamış ekmek dilimleri vede önceki kahvaltıda kalan peynir ile yapıyorum. Böylece hiçbir şeyi atmadan tekrar değerlendirerek bir lezzet elde etmiş oluyorum.

O zaman hemen tarife geçelim de bu hafta sonu buzdolabının ücra köşelerinde kurumaya yüz tutmuş, peynir, sucuk, salam gibi malzemeler ile bayat ekmekleri buluşturup. Bir lezzet şöleni hazırlayın. Hııı ne dersiniz güzel olma mı? ;)

Bayat ekmek pizzası malzemeleri:

  • Kişi sayı kadar bayat ekmek dilimleri
  • Sucuk
  • Salam
  • Domates dilimleri
  • Biber dilimleri
  • Kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
Bayat ekmek pizzası tarifi

Bayat ekmek pizzası nasıl yapılır?


Malzemeleri yukarıdaki listede de gördüğünüz üzere öyle miktar vermedim. Çünkü miktarını -hatta isterseniz çeşidini - damak tadınıza göre azaltabilir; ya da çoğaltabilirsiniz. Tamamen size kalmış.

İlk olarak bayat ekmeklerinizi küçük küçük dilimleyin. Daha sonra derin bir kaseye biber salçası ve zeytin yağını ekleyip, iyice karıştırın. Sonrada bu salçalı karışımı bir fırça yardımı ile ekmek dilimlerinin üzerine sürün.

Daha sonra salçalı ekmeklerin üzerine ister rendelediğiniz isterseniz de doğradığınız kaşarları yerleştirin. Daha sonrada sucuk, salam, domates ve biber dilimlerini gelişi güzel yerleştirin. Bu yerleştirme işlemlerini hatta isterseniz evde: ''Bana da BİR İŞ VER'' diye bacağınızda dolanan afacan\afacanlar varsa onlara bırakabilirsiniz. Onlar sizin yerinize; sizin gösterdiğiniz gibi tüm malzemeleri salçalı ekmeklerin üzerine dizerler.

Sonrada önceden ısıtılmış fırına gönderin. Kaşarlar eriyip, üzerleri kızarana kadar fırında tutun sonrada sıcak sıcak servis edin....

Bayat ekmek pizzası tarifi

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...

6 yorum:

  1. Bunu ben de çok yaparım, hem lezzetli hem de değerlendirmiş oluyoruz :))

    YanıtlaSil
  2. Yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz çünkü ALLAH israf edenleri sevmez ARAF suresi 31. Ayet Hazreti alinin sözü degildir .İnsanlarımız neden Kuranı kerimin türkçe mealini okumaz anlamış degilim arapça bilmiyoruz kardeşim mecbur türkçesini okumamız lazımki anlayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kur'an- Kerimi Türkçe meali ile okuyorum. Ama maalesef ki ezbere bilmediğim için böyle hatalarım olabilir. Beni düzelttiğiniz için teşekkürler...

      Sil
  3. hepimizin bayat ekmekleri değerlendirecek birkaç tarifi vardır mutlaka. bu tarifte denemeye değer ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil