4 Kasım 2015 Çarşamba

Pk (sarhoş) film Yorumu

Uzun kış akşamları geldiğine göre uzun süredir güncellemediğim film yorumları köşemi güncellemeye başlayabilirim. Aslında bun filmden önce izlediğim paylaşılmayı bekleyen daha çok film var. Ama bu filmi izleyince; o kadar çok beğendim ki. Hiç ertelemeden direk sizlerle paylaşmak istedim.

2014 Aralık ayı yapımı olan bir Aamir Khan filmi olan pk (sarhoş) isminde; çok etkileyici ve sürükleyici bir film. Eğer ki aranızda izlemeyen kişiler varsa hiç vakit kaybetmeden izlesin. Çünkü film tek kelime ile HARİKA!...

Pk (sarhoş) film Yorumu

Filmin ismi pk. Pk'nın Türkçe karşılığı sarhoş demekmiş. Şimdi bana Aamir Khan bir sarhoşu mu canlandırıyor diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Yok alakası yok isterseniz sizlere filmin konusunu yazayım da. Filmi izlemeden film hakkında azda olsa fikir sahibi olun.

Pk (sarhoş) film Yorumu

Pk Filmin Konusu

Bir uzaylıyı canlandıran Aamir Khan, keşfetmek için geldiği Dünya’da gelir gelmez soyulur ve uzay gemisini geri çağırabilmesine yarayan madalyonu kaptırır. Ülkesine geri dönmenin tek yolu o madalyon ile olacağı için madalyonun peşine düşer ve araştırırken sık sık “Sana ancak Tanrı yardım edebilir” ya da ''Senin işin Tanrı’ya kalmış'' cümlelerini işitir. Bunun sonucunda da Tanrı’ya ulaşıp kendisine madalyonu vermesi için yardım etmesini istemeye karar verir. Fakat Hindistan gibi pek çok dini inancın bir arada yaşandığı bir ülkede bu pek de kolay değildir. PeeKay’ın bir çocuk saflığı ile Tanrı’ya ulaşma çabaları, bu çabaları gösterirken yaşadığı komik ve düşündürücü olaylar çok güzel şekilde işlenmiş. Neticede insanların dini inançlarının nasıl sömürüldüğü, inançlar üzerinden yapılan üçkağıtçılıklar, dini inanç olarak yaşanılan saçmalıklar vb. konular işlenmiş. Tüm bunlar yapılırken tarafsız yaklaşılmış.

Pk (sarhoş) film Yorumu


Film aslında iki hikayeden oluşmakta; ilk başlarken esas kız olan Anushka Sharm Pakistanlı bir genç oğlana aşık olur. Ve onunla evlenmek ister. Fakat kızın ailesi özellikle babası bu evliliğe karşı çıkar. Tam nikah kıyılacağı gün kız terk etilir. Yada kız öyle sanar diyelim. Çünkü filmin sonunda peçeteleri hazır edin salya sümük ağlayacağınız çok duygusal bir sahne ile iki hikayede birleşiyor.

Aslında bu film için yazılacak daha çok olay var. Ama daha fazla yazıp, sizlerin başını ağrıtmadan postumu tamamlamak istiyorum. Çünkü geri kalanını da izleyince bizzat görün. Sonrada bana: 'İyi ki bu filmi tavsiye etmişsin. Çok beğendik' diye yorum yapın. Olur mu? ;)

Hoşça kalın.

4 yorum:

  1. Hayırlı sabahlar, güzel paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. ben izlemedim henüz:) aslında izlenecekler listesinde ama nedense izleyemedim bi türlü, ertelemiiim ben o zaman:)

    YanıtlaSil