18 Aralık 2013 Çarşamba

Çocuklarda Soğuk Algınlığı İçin Doğal Tedavi Yöntemi

Merhabalar arkadaşlar şu aralar bloğumu biraz ihmal ettim biliyorum... Ama bir sorun neden diye?... Nedeni küçük oğluşum Efe'nin hasta olması kuzucuğum pazartesiden buyana soğuk algınlığı var. Belirtileri ise, ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı derken ardından gelen öksürük şeklinde gelen 3-4 günlük bir süreçtir.

Sizlerinde bildiği üzere çocuklarda hastalık bu kış aylarında sık sık tekrarlanan bir durum olduğu için sık antibiyotik şurup içirmemeye özen gösterelim. Malum bildiğiniz üzere o antibiyotikler aslında kuzucuklar için çokta iyi değil, ben çok mecburi olmadıkça içirmemeye özen gösteririm.

Pazar günüden beri Efede grip rahatsızlığı vardı... Oğluşum bu sebepten okula göndermedim ve ben onu kendi yöntemimle tedavi ettim... Öncelikle oğluşuma antibiyotik içirmemek için doğal bir ilaç hazırladım... Aslında nasıl yaptığımı vede ilk halin olan resimlerde vardı ama maalesef bilgisayarın acizliğine uğradığı için resimler silinmiş. :(

Çocuklarda Soğuk Algınlığı İçin Doğal Tedavi Yöntemi
Yukarıdaki resimde gördüğünüz karışım 4 günün sonunda kalan son kısımları

1-Burun akıntısı ve tıkanıklığı için: Nane,limon zencefil karışımı ile yapılan çaylar iyi geliyor.Ayrıca tere de iyi gelir. Ancak alerjisi olan çocuklara dikkat,faydadan çok zarar verebilir.



2-Soğuk algınlığı için: Limon, zencefil, bal. Her derde deva üçlüyü kullandım... Balın etkisi çoğu öksürük şuruplarından daha etkin. Limon doğal bir antiseptik ve C vitamini kaynağı. Zencefil ise doğal bir antihistaminiktir. 

Malzemeler:
1 adet orta boy kavanoz
kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil
1 limon (dilimlenmiş)
yeteri kadar bal

Hazırlanışı: Zencefili küçük küçük doğrayıp kavanozun içine koyun sonra bir limonu önce bir güzel yıkayıp daha sonra kabukları ile birlikte dilimleyin. Ve son olarak üstünü geçecek şekilde balı da koyup bir güzel karıştırıp kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabının kapağına koyun... Bir gün bekledikten sonra içinde su gibi olan bal karışımını çocuklara şurup içirir gibi günde 3 defa birer kaşık içirin. Bu karışımın hiçbir yan etkisi olmadığı için hasta olmayan çocuklarınıza da yapıp içirebilirsiniz. Çünkü bu sayede çocuğunuzun bağışıklık sistemi güçlendiği için kolay kolay hastalanmaz. Bu karışımdan ben büyük oğlum Emir'e de içirdim bu sayede kuzucuğum Allah'a şükür hiç hastalanmadan atlattık. Çünkü normalde biri hasta olunca diğeri de hemen yakalanır ikiside birden hasta olurdu. Ama bu karışım sayesinde Emir yakalanmaktan kurtuldu.


Çocuklarda Soğuk Algınlığı İçin Doğal Tedavi Yöntemi


Resimde de gördüğünüz gibi içindeki zencefil vede limon dilimlerini de içinden çıkarıp bir çaydanlıkta sıcak su ile çay demleyerek kendimiz içtik... Gördüğünüz üzere bu karışımın etinden vede sütünden yaralandım :) 

Ve sonuç olarak ise oğluşum hastalıktan kurtuldu sabah okuluna gidecek... :) Hepimiz için, özellikle de çocuklarımız için hastalıklardan uzak sağlıklı bir kış geçirmek dileğiyle…

Hoşça kalın.

8 yorum:

  1. Zencefil ve bal karışımı bizim de hastalıklarda en sık kullandıklarımızdan.Size geçmiş olsun. Darısı bizimkilere...

    YanıtlaSil
  2. bnde kızıma hiç ilaç kullanmamaya gayret ediyorum
    hatta kullandığım zamanlar içinde çok pişmanım
    ama şimdi dediğiniz gibi bu tarz şeyler öğrendim ve gayet iyiyiz çok şükür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten canım her şey doğada mensup tek biz zamannında ve yerinde kullanmasını bilelim...

      Sil
  3. öncelikle geçmiş olsun,faydalı bir çay bu,deneyen arkadaşlarım var,tecrübe edilmiştir yani :) sağlıklı günler

    www.minikmini.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. zaten benim bloğumdaki şeylerde bizzat denenip öyle yaılır yani öyle başkaları gibi kopyala yapıştırma yapmam...
    ayrıca sevgili minik bir daha yorumunda blog adresini bırakmasan sevinirim :)

    YanıtlaSil
  5. doğal yöntemler her zaman hayatımızda olmalı.

    YanıtlaSil