13 Aralık 2013 Cuma

ALLAH'IN SELAMI ÜZERİNİZE OLSUN

Esselamun Aleyküm sevgili arkadaşlar, cumanız mübarek olsun...

tokideki sesin Allah'ın selamı ile ilgili yazısı

Bugün sizlerle selam üzerine bir paylaşımda bulunmak istiyorum. Malum günümüzde geçlerin ağzında pek rastlamadığımız bir söz ama ne kadar önemli vede manidar bir söz olduğunu çoğumuz bilmediğimiz için pek dikkate almayıp günlük hayatta kullanmıyoruz. Belki benim bu paylaşımdan sonra bir kişi dahi olsun ağzına selamı alırsa bu mübarek günde, ne mutlu bana...

İsterseniz önce selamın anlamını öğrenelim... Selam. bir müslüman'ın diğer müslüman kardeşi için hayır temennisinde bulunmasıdır.

Bir hadisi şerifte: ''Size aranızda sevgiyi arttıracak bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız ve verilen selamı alınız'' (hadisi şerif)

Selamdan kasıt ise Allah'ın selamı olan Esselamu Aleyküm diye söylenir. Bu selamın yerine günaydın, merhaba vb. hiçbir söz ve başka hiçbir selam şekli olmaz. Aynı güveni ve kardeşliği kalplere yerleştiremez.

''Size bir selam verildiği zaman ondan daha güzeli ile veya aynı selam ile karşılık verin. Şüphesiz Allah her şeyin hesabını gereği gibi yapandır'' ( Nisa 86)

Peygamber Efendimiz (sav) yolda oyun oynayan çocuklara bile selam verirdi. O sebepten bende buradan benim yazımı okuyan tüm kişilere ESSLAMUN ALEYKÜM diyorum... Bakalım selamımı kaç kişi alacak.

Hoşça kalın.


8 yorum: