27 Nisan 2016 Çarşamba

Herbalife Shake #1öğünlezzet Yorumu ve Rulo Pasta Tarifi

1 Nisan da FikriMühim kampanyalarından biri olan herbalife  #1öğünlezzet paketi elime ulaştı. Hatta instragram hesabımda da fazla olan 5 kilomu vermeyi hedef olarak belirlemiştim.
Doğrusunu söylemek gerekirse bu tarz karışımları daha önceden hiç kullanmamış biri olarak; biraz tedirginliklerim vardı. Hatta etrafımdaki kişilere sorduğumda da bana sürekli: ''Senin öyle abartılı kilon yok ki. Neden kullanmak istiyorsun? Bence kullanma...'' gibi cümlelerde duyunca da tırsmadım değil. Sonra bu herbalife shake karışımın içeriği hakkında geniş çaplı bir araştırma yapınca öğrendim ki....

Herbalife Shake #1öğünlezzet Yorumu
Fikrimühim kitimin içinden çıkanlar.

Neden Herbalife Shake Kullandım?

Biz toplum olarak hazır gıda tüketmeyi oldum olası sevmiş bir Ülkeyiz. Genellikle hazır gıda (fast food olarak adlandırdığımız besinleri) zamansızlıktan yada çok lezzetli olmasından kaynaklandığı için elimiz sürekli gider. Ancak bu yiyecekler bol miktarda tuz, yağ, şeker ve kalori içermektedir; vitaminler ve mineraller gibi önemli yapı taşları ise bu besinlerde nadiren mevcuttur. Buda vücudumuzun metabolizmasının çalışmasına engel olup, bize yağ ve kilo olarak geri dönmesi demek. 
Bu gibi durumlarda özellikle zamansızlıktan dolayı bir öğünü atlamak zorunda kaldığınız bir anda hemen ''250 ml. yarım yağlı süte 2 yemek kaşığı herbalife shake katıp, ister mikser ile, isterseniz de kapaklı bir kapta çalkalayarak hazırlayabilirsiniz. Paketin içinde yer alan özel herbalife hazırlama kabı ile ben çok kolay şekilde hazırlıyorum. Üstelik çokta lezzetli bir karışım. İnsan bu karışımı tiksinerek içmek yerine, zevkle içiyor. Bence buda en güzel yanı...

Böylece herbalife shake sayesinde bir öğünümü ne atlamış, nede fast food tarzı zararlı gıdalar ile geçiştirmeden gayet sağlıklı ve lezzetli bir şekilde o öğün yerine geçen herbalife shake içmiş oluyorum. 
Herbalife shake karışımlarınızı farklı tatlarda içmek isterseniz de yapmanız gereken: Karışımı hazırladıktan sonra içine yeşil elma, çilek, muz, limon gibi meyvelerden püre yapıp, ekleyebilirsiniz. Birazda buzdolabında bekletip, nane ile servis ederseniz, içtikçe içesiniz gelecek bir shake karışımı olur.
Herbalife Shake #1öğünlezzet Yorumu
Kitin içinde çıkan kabı, su şişesi olarak kullanıyorum ;)


Ben herbalife shake karışımını yaklaşık 27 gündür kullanıyorum. Peki bu kullanım sonucu -başta da yazdığım gibi- hedeflediğim 5 kiloyu verdin mi? diye soracak olursanız. Size dürüst olmak adına doğruları paylaşacağım. Vermedim. Şimdi bu yazıyı yazmak için ekran karşısına oturmadan önce tartıldım. 60 kilo geldim. İlk bu karışımı kullanmadan önce tartıldığımda kilom 62 idi. Yani anlayacağınız; sadece 2 kilo verdim. Peki ben bu sonuçtan memnun muyum? Evet memnunum. Zaten hemen 1 ay içinde 5 kilo vermek beni korkuturdu. Ki zaten normali de o. Yavaş yavaş verilen kilolar daha sağlıklı ve kalıcı olur. Biranda 5 kilo verseydim, belki ilerleyen günlerde o 5 kilo bana 10 kilo olarak geri dönmüş olabilirdi. O yüzden sonuçtan çok memnunum ve kullanmaya devam edeceğim!

Herbalife Shake Hangi Öğünde Kullanıyorum?

Sabah ilk kalktığımda 50 ile 100 defa ip atlıyorum. Çünkü doğru beslenme yanı sıra spor yapmakta kendimizi iyi hissetmek için çok önemli. Spor sayesinde kaslarımız güçlenir, metabolizma ve dolaşım sistemi harekete geçer ve bağışıklılık sistemi güçlenir.
Sonra güzel bir kahvaltı yapıyorum. Benim fazla kilo problemim olmadığı için kahvaltı konusunda çok bonkör oluyorum. Kahvaltıda kızartmadan tutunda hamur işine kadar canım ne ister ve o gün hangi gıdalar evimde varsa yerim. İyi bir kahvaltıdan sonra günlük koşuşturmalı işlerimi yaparım. Tabi bu işler arasında; çocukları okula ve kursa bırakıp, getirmek, market alış-verişi ya da fatura ödemesi gibi dışarı işleri gerektiren işlerimi de yürüyerek yaptığım için. Her gün en az 25 dakika yürüyorum.
Öğlen acıktığımda ise hemen herbalife shake hazırlayıp, içiyorum. 

Herbalife Shake #1öğünlezzet Yorumu

Günde en az 2 litre su içmeye de çok dikkat ediyorum. Çünkü iyi beslenmenin ve hareket etmenin yanı sıra, yeteri kadar sıvı alınması da belirleyici bir rol oynar, çünkü su vücut için bir hayat iksiridir. Su, vücudumuz için oksijenden sonra ikinci derecede önem taşır.

Böylece öğlen yemeğini yerine herbalife shake içerek geçiştiriyorum. Akşam ise saat 19.00 dan önce akşam yemeğini yiyorum. Benim kendime uyguladığım yöntem bu şekilde. Tabi bu yöntem benim hiç bir sağlık problemim olmadığı için bana uygun olduğunu doktorumdan onay aldığım için uyguluyorum. Sizler sağlık açısından kullanmadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın.

Herbalife Shake İle Yapılan Rulo Pasta Tarifi

Biz Ülkecek damak tadına çok düşkün bir milletiz. Özellikle tatlılara hiçbir şekilde ''hayır'' diyemeyiz. Hele ki birde tatlı krizimiz tuttu mu gözümüz kararır, o zaman bizi kimse tutamaz. 
Bu gibi durumlarda tatlı yeme ihtiyacınızı karşılayacak bir tatlı tarifim var. 
Bu tarif için malzemeler: kepekli bisküvi, kakao, süt ve herbalife shake, birde sarmak için streç film gerekli. Kerem şanti (isteğe göre)


Herbalife Shake İle Yapılan Rulo Pasta Tarifi
Herbalife shake rulo pasta

Hazırlanışı: İlk olarak 250 milim sütün içine 4 kaşık herbalife shake ekleyip, bir mikser ile çırpın. Bu karışımın içine isterseniz iki yemek kaşığı kadarda krem şanti ekleyebilirsiniz. Bu karışım tamamen sizin damak tadınıza kalmış. Ben ekledim. Bir 5 dakika kadar mikserde çırptığınız karışımı  yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
 Hazırladığınız herbalife shake karışımı dolapta beklerken sizde bir yandan bisküvileri rondoda ezin. Sonrada istediğiniz kadar kakao koyup, azar azar süt ekleyerek bisküvileri hamur kıvamına getirin. Sonrada kakao ve bisküviden elde ettiğiniz hamurlu karışımı tezgaha serdiğiniz iki katlı streç filmin üzerinde açın. Sonrada bir yarım saat kadar beklettiğiniz karışımı açtığınız bisküvi hamurun üzerine sürün. Sonrada altında bulunan streç film ile birlikte rulo şeklinde sarıp, buzdolabına atın. 1 gece beklettikten sonra çıkarıp, dilim dilim kesip, servis edin. Çok lezzetli ve hafifi bir herbalife shakeli rulo pasta elde etmiş olursunuz. ;)

Hoşça kalın..

4 yorum:

  1. Herbalife bana oldukça korkutucu gelmiştir her zaman. Ya da her yerde reklam ve fotoğraflarını gördükçe bıkmışım. Yan etikisi olur mu bilmiyorum çünkü bir yerde okumuştum verilen kilonun fazlasıyla geri alındığını. Ama eğer bir sorun görmüyorsan tabiiki kullanabilirsin canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bazı bünyelere yan etki yaptığını biliyorum. Çünkü kayın valideme de yan etki yapmıştı. Ama bende bir sorun olmadı. Bence bir öğün yerine geçen fast foodlar da daha masum. Onların içinde daha fazla kimyasal zararlı maddeler var. Ama hepimiz, çocuklarımızda dahi yemeye devam ediyoruz. :(

      Sil
  2. kullanan tanıdıklarım oldu ama ben uzak duruyorum bu tarz ürünlerden,biraz süreklilik istiyor. doğal çayları tercih ediyorum o yüzden.
    Bir de öncesi sonrası şeklin de yaptıkları fotoğraflı tanıtımlar bana inandırıcı gelmiyor çünkü o fotografları pek çok firma kullanıyor reklam bazın da biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor senin aracılığınla biz de firmaya fikrimizi söylemiş olalım:)
    sevgiler canım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik reklamlar benimde hoşuma gitmiyor. Ancak ben fasd food ile öğün atlamak yerine herbalife shake ile bir öğünü gidermeyi tercih ediyorum.

      Sil