9 Nisan 2016 Cumartesi

Düşen İlk Süt Diş

Emir'in, ilk süt dis düşme yaşı 8 olduğunu ve bu aşamada diş perisi hikayesi yüzünden oğlumun iki dişini birden söküp, elimize verişi hikayesini uzun uzun yazmıştım. Hatırlarsınız....

Efe geçen hafta: ''anne benim beslenmeme bundan sonra elma ve havuç gibi meyveler koyma'' dedi.
Ben: Nedene oğlum?
Efe: Anne, çünkü dişim sallanıyor.
Hemen çocuğun ağzı açtırılır ve dişine bakılır.
Evet diş sallanıyor. Ama, Emir 8 yaşında ilk süt dişini düşürmüştü. Efe henüz 7 yaşında. Diye düşünerek. hemen google amcaya sorulur. Ve görülur ki; "ooo benim kuzular geç bile çıkarmış. 5-6 yaşında ilk süt dişi düşen bir sürü çocuk varmış."
Ama ben diş çıkarma, diş sallama gibi eylemlerden küçüklüğümden kaynaklanan bir korku durumu var. Ne olacak şimdi? Emir bir şekilde dişlerini, kendi sallaya sallaya çıkarıyordu. Peki ya Efe ne olacak? Buyur aynı sıkıntıyı al baştan yaşa. Hayır o değil koca kişisinin durumu da benden kalır yanı yok ki. Diye kafamda bir sürü soru ile cebelleşirken.



Efe babasına dişini göstermiş. Babası da: Hani bir bakayım... Diyerek, bir iki sallarken diş elinde kalmış.
Efe ağzı kanlı, elinde dişi ile karşıma gelip: ''anne, babam dişimi çıkardı.''
Ben: Neeee! Çıkardı mı? Ne çabuk?
Sonrada kendi kendine 'Kızım deli misin? Ne yapacağım diye kara kara düşünürken, kocan seni bu sıkıntıdan da kurtarmış. Sevin sevin. Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz' diye düşünüp, pis pis sırıttıktan sonra.

Kuzumun ağzındaki kanı görüp, hemen lavaboya götürüp, elini ve ağzını yıkadım.
Böylelikle küçük kuzum da ilk dişini çıkartarak, büyümüş olduğunu bizim gözümüzün önüne fiziki olarak gösterdi. Hal bu ki ben, Efe'nin, Emir'e kıyasla daha geç büyüdüğünü düşünüp, seviniyor. Onun çocukluk hallerini sindire sindire yaşıyordum.
Sahi ya benim oğlum okuma- yazmayı öğrenen, ilk süt dişini dahi döken kocaman bir çocuk olma yolunda adımlarını teker teker atıyor ya.
Yokk yokk ağlamıyorum. Şimdi bilgisayara bakmaktan gözlerim yaşardı sadece... :/


Hoşça kalın.

6 yorum:

  1. Canım yaaa iler de nasıl önünecek bak kendim çektim diye:))Benimkiler Diş Dr. na asla açmazdı ağızlarını:) Küçük oğlum da Kadıncağız aklına gelen tüm şirinlikler ve hayvan taklitlerini yapmıştı:))) ama o ağız açılmadı.Bana yapacak bir şey yok bir iki güne düşer üzülmeyin demişti. Ertesi gün bizimki gördün mü bak kendim yapabiliyorum diye karşıma geçmişti:)))
    sağlık ve güzellikler için de olsunlar ,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Benimkiler şimdilik bu işi ikisi de kendi başlarına hallediyorlar. Gerçi Efe'nin kini babası sallarken düşmüş. Ama koca yürekli oğlum. Büyük bir cesaret ağzını babasına açmış. Yoksa benim küçüklüğümde ki gibi ağzını bir türlü açmaz ve bizi rezil de edebilirdi.

      Sil
  2. Hayirli olsun. Bizimkinin ön disi varptig icin iceri girmisti sonra ayni dis tekrar cikti. Disciye Gitmemiz gostermemiz iyi olacak cunku dis eti de cekildi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
      Canım çok geçmiş olsun. Evet diş eti çekildiyse hemen bir diş hekimine uğrayın. Umarım büyük bir sorun değildir. :(

      Sil
  3. o ilk düşen süt dişleri unutulmuyor hiç :) dişçiyi ihmal etmeyin ama geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle ilk düşen dişler hep hatırada kalıyor. :)

      Sil