12 Nisan 2016 Salı

Doğa İçerikli Filmler

Biz ailecek, doğada geçen ve içinde doğada yaşam mücadelesi veren filmleri izlemeyi çok seviyoruz. Misal çok sıcak yaz akşamlarında buz dağlı filmler izlemeyi. soğuk kış akşamlarında ise okyanuslarda yada amazon ormanlarında hayat mücadelesi veren filmleri izlemekten büyük zevk alırız. Şimdi film taslağıma baktım da benim doğa içerikli film listem kabarmış. En iyisi mi ben, bu listeyi eritmek için; ilk 3 filmi paylaşmak ile başlayayım. Belki aranızda bu filmlerden izlemeyen kişiler varsa onlar içinde fikir olur. Ve izlerler. Çünkü gerçekten de çok etkili ve güzel filmler... Benden yazması, sizden izlemesi... ;)



Doğayla mücadele film yorumu 

Doğayla mücadele film yorumu

2014 yıla ait, çocuklara doğayı sevdirmeye yarayacak bir aile filmi. 
İki kardeş ve sadık köpekleri, özel küçük bir uçakla babasının yanına gitmek için yolculuğa çıkarlar. Bu yolculuk sırasında uçak düşer. Ormanlık bir yere düşen uçakta pilot baygın, iki kardeş ve köpek hayattadır. Çocuklar pilotun kafasının çarptığını ve kanadığını görünce; pilota yardım bulmak için yola çıkarlar.  Bu esnada kendilerini vahşi doğada yaşam mücadelesi içinde bulurlar. Tek çareleri iki kardeş akıllarını ve iç güdülerini kullanarak, yollarını bulmaları gerekiyor. 
Günlük hayatlarında sürekli birbirleri ile didişen iki kardeş oldukları halde. Bu vahşi doğa mücadelesinde sürekli birbirlerine kol kanat gerip, sırt sırta vahşi doğaya karşı koyarlar. 
Ara ara heyecanlanacağınız. Bazen merak edeceğiniz tarzda izlenilebilecek güzel bir film bence. İzlemeyenler hemen ailecek izleyebilir. Filmin içinde öyle sakıncalı sahneler yok.


Everest film yorumu

Everest film Yorumu

2015 yılı yapımı, bir film olan Everest. Gerçek bir hikayeden esinlenerek çekilmiş bir film. 1996 yılında Everest dağına tırmanan 18 kişilik ekipten, 8 kişinin ölmesini anlatıyor. Film trajik ve aksiyonlu..

Everest dağına ilk tırmanan insanlardan biri olan Rob Hall; evli ve hamile bir karısı var. Ücretli olarak rehberlik yapan Rob 18 ekip ile birlikte everest dağına tırmanmak için yola çıkıyorlar. Bu 18 ekip içinde bir tanede gazeteci var. Tırmanmaya başlamadan önce yapılan bir toplantıda; tırmanacak ekibe ''Neden evereste tırmanıyorsunuz?'' Sorusuna 'acaba ne cevap verecekler?' diye pür dikkat konuşmayı dinledim. Çünkü gerçekten de bende çok merak ediyorum. Dünyanın en yüksek ve tehlikeli dağına hayatta kalıp, kalmayacağın belli olmadan -üstelik para vererek- tırmanma işi akıl karı değil gibi. Demek ki bu bizlerin anlayamayacağı derecede, büyük bir tutku olsa gerek.

Filmde rüzgar sesi ve çığ efektleri bence çok gerçekçi olmuş. Ben o sahneleri izlerken oturduğum koltukta üşüyüp, üzerime battaniye örttüm. :) Filmde çok gereksiz saçma diyaloglar vardı. O sahneler biraz bayıyor. Ki zaten eşim o sahnelerde uymuş kalmış. :D Ama ben o ekipten kaç kişinin evereste tırmanacağını? ve kimlerin öleceğini? Merak ettiğim için filmi sonuna kadar pür dikkat izledim.

İsterseniz filmdeki ekiplerden kimlerin dağa tırmandığını ve kimlerin öldüğünü şimdi buraya yazmayayım da sizlerde merak ederek izleyin.



5. dalga film yorumu

5. dalga film yorumu

2016 yılının en iddialı bilim kurgu filmlerinden biri. Zaten Rick Yancey'in 5. dalga kitabından esinlenilerek çekilmiş bir film. Kitabını okumadım. Ancak filmi çok güzeldi...

5. dalga filmi de bir uzay filmi; ancak bu filmin kurgusu biraz daha farklı. Dünyaya uygulanan ilk dalgada, dünyanın tüm güç sistemlerini yok ediyorlar. Böylece teknolojiden yoksun kalıyorlar. 2. dalgada ise, doğal afetler başlıyor. Böylece bir sürü barınak ve insanlar yok oluyor. 3. dalgada; salgın hastalık veriliyor. Böylece hayatta kalan bir sürü insan zayıf düşüp, salgın hastalık yüzünden hayatını kaybediyor. 4. dalgada ise insan bedeninde uzaylılar dünyaya geliyor. Ve böylece hayata kalan insanları kolaylıkla avlıyorlar.  İnsan görünümlü uzaylılar tarafından yapılan saldırıdan kurtulan genç bir kız, kaybolan erkek kardeşini aramaya koyulur. Kardeşini arama çalışmalarına uzaylı olup olmadığı belirsiz olan bir çocuk yardımcı olacaktır. Dünyanın sonunu getirecek olan 5. dalgadan kaçmak için başka çaresi kalmayan Cassie'nin bu yabancıya güvenmekten başka çaresi yok

Cassie kardeşini kurtarabilecek mi? Güvendiği o çocuk uzaylı mı? Yoksa değil mi? İnsan görünümlü uzaylıların tuzağına düşecekler mi? Gibi bir sürü sorunun cevabını ise en son partta anlayacaksınız.

Benim çok hoşuma giden doğa ile mücadele filmlerinden üçünü sizlerle paylaştım. Bu filmlerden izlemediğiniz filmler varsa kesin izleyin. Çünkü filmler aksiyon, macera yüklü eğlenceli filmler. Ben izlerken zevk alarak izledim.

Hoşça kalın.

0 comments: