3 Ağustos 2015 Pazartesi

Vişneli Dondurma

Meyveleri mevsiminde tüketip, onlarla ilgili tarifler yapmayı çok seviyorum. Vişneli dondurma da en son gittiğim Konya tatilinde; evimizin bahçesindeki vişne ağacımızdan toplayıp, getirdiğim vişneler ile yaptım.

Vişnenin o ekşimsi tadı nedeniyle öyle kiraz gibi sade tüketmeyi pek sevmiyoruz. Ama vişne ile yapılan her türlü tatlı, kek ve dondurmalara bayılırız... :D 

Vişneli Dondurma


Tamda çok sıcak ve bunaltıcı bu aylarda mutfağa her girdiğimde arkamdan bir kuzu girip,; ''anne bugün neli dondurma yapacaksın?'' diye ufaktan bana 'anne bugünde dondurma yap' mesajının onlarca versiyonunu veriyorlar. Onların sözü, benim için emir niteliğinde olduğu için hemen buzdolabının kapağını açıp, buzdolabında hangi meyve varsa ondan dondurma yapıp derin dondurucuya atıyorum. O sebepten bu aralar başka dondurma tarifleri de gelebilir, beklemede kalın... ;)

Vişneli Dondurma Malzemeleri

  • 1 kase vişne 
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta beyazı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti
Vişneli Dondurma

Vişneli Dondurma Nasıl Yapılır?


İlk olarak vişneleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın. Sonrada rondo da püre haline getirin. Sonra o püre haline getirdiğiniz vişneleri bir tencereye koyup, içine nişastayı da ekleyip, pişirin. Pişen nişastalı karışımı önce tezgahta daha sonrada buzdolabına kaldırıp, soğutun.

Vişneli harcı hazırlayıp, soğuttuktan sonra bir mikser ile önce krem santi ve sütü çırpıp hazırlayın. Sonrada şeker ile yumurtanın beyazını kar gibi olup, krema kvamına gelene kadar çırpın. Sonrada bir spatula yardımı ile krem şantinin içine yumurta beyazını söndürmeden ekleyin.

En son buzdolabında soğuyan vişneli harcıda ekleyip karıştırın. İsterseniz bu esnada göz kararı damla çikolatada atabilirsiniz. Çünkü vişneli karışımlara damla çikolatada inanılmaz yakışıyor.

Hazırladığınız dondurma karışımı uygun bir kaba bolşaltıp, derin dondurucuya atın. Her bir saatte çıkarıp, iyice karıştırıp, tekrar kaldırın. Bu işlemi ben 4 kez yaptım. Zaten en sonda iyice donduğu için karıştırmakta iyice zorlanacaksınız. Sonrada çıkarıp, istediğiniz şekilde servis edip, ikram edin.

Ben bu dondurmayı sade dondurma ile birlikte misafirlerime servis yapınca ev yapımı olduğuna inanamadılar... Tıp ki hazır dondurma gibi, hatta dahada iyi olmuş dediler... ;)

Limonlu dondurma tarifim burada

Hoşça kalın...

0 comments: