31 Ağustos 2015 Pazartesi

Sünnet Düğünü Telaşı

Emir'in sünneti; hastalık sebebi ile zamansız ve hazırlıksız olarak yaptırmamız sonucu (burada yaşadıklarımızı uzun uzun yazmıştım) Yakın çevrede ki eş-dosttan sürekli: ''Sünnet düğününü ne zaman yapacaksınız? Neee sünnet düğünü yapmayacak mısınız? Hiç olmazsa bir mevlüt bari okutun? İlerleyen yıllarda sizin ve çocuklar için güzel bir hatıra olarak kalır, bizden söylemesi'' diyerek herkes biz onlardan -fikirlerini sormadığımız halde- bize fikirlerini söylemeye başladılar.

Sünnet Düğünü Telaşı

Biz tüm bu sözlere kulağımızı kapatıp, hiç aklımızda dahi yokken Efe'nin sünnet meselesi ortaya çıkınca: Kocişko ve çocuklar özellikle Efe'nin ısrarları sonucu sünnet düğünü meselesini bir şartla kabul ettim. Şartım ise düğün öyle çok kalabalık olmayacak, en yakın akraba ve arkadaşlardan ibaret olacak. Öyle dıdının dıdısı şeklinde bilmen kaçıncı kuşak akraba yada doğru düzgün hiç muhabbetin olmadığı halde sırf köylün diye tanımadığımız kişileri çağırmayacağız şeklinde bir şartımın kabulü ile ''ben sünnet düğünü yapmam'' sözümü yedim. (ohhh bana afiyet olsun..)

Tamam sünnet düğününü yapma konusunu anlaştık; peki ya bu sünnet düğünü nasıl olacaktı? Bir kere öyle basık, kötü servis, kırış kırış ütüsüz masa örtülerinden oluşan ve doğru düzgün klima dahi çalıştırılmayan bir düğün salonunda düğün yapmayı kesinlikle istemiyordum. İstediğim tarzda ki düğün salonların yanına ise yaklaşmak mümkün değil. Sanki 2-3 saatlik salon kiralama değilde salonu satın alıyormuş gibi fiyat biçiyorlar.

Eee o zaman düğün salonu işi bizim için çok uzak bir ihtimal. Evde mevlüt okutma fikri çok güzel. Zaten yeni aldığımız evde iyi Kur'an-ı Kerim okuyan bir kaç hoca tarafından Kur'an-ı Kerim okunması evimiz ve ailemiz için çok iyi olur. Ya kına gecesi ne olacak? Kına gecesini de evde yapamayız ya!...

Sitenin önündeki boşlukta komşularımızın onayı ile de kına gecesi yapmak daha iyi olur. Ki zaten sitenin önünde kına gecesi yapacağımızı duyan komşular bizden çok heyecanlanıp; sürekli çocuklara: ''sünnet düğününüz ne zaman olacak?'' diye soru yağmuruna tutmaya başlamışlar bile. Kına gecesinde öyle davul- zurna ikilisi olmayacak. Saz ekibi de olmayacak. Onun yerine yeni aldığı saz ve ses sistemi ekipmanı ile küçük amca çalacak. Sanatçılarımız da küçük amca ve hala... Anlayacağınız tam aile boyu bir sünnet düğünü olacak. :)  ''Sokak düğünlerine karşıyım'' sözümü de çocuklarım sayesinde yine bir güzel yedim. :/ Annelik hakikaten de yapmam dediğin şeyleri bir güzel kendince kuplar takarak yapmak demekmiş.... Bunu bir kez daha anladım.

Peki ya sünnet düğünün de sünnet annesi olarak ne giyeceğim? Düğünde gelen davetlilere ne ikram edeceğiz? Sünnet yatağı hazırlanacak mı? Offf daha evi dip bucak temizlemedim bile!... Oysa ki bu pazar SÜNNETİMİZ VAR!... 

Hoşça kalın.

4 yorum:

  1. sunnetın hayırlı olsun saglıkla buyusunler

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı olsun düğününüz.. Sağlıkla büyüsün çocuklar...:)

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı olsun sağlıkla mutlulukla büyüsünler inşallah:)

    YanıtlaSil