Hayırlı cumalar bloggerler; bugün sizlere yine bir bayat ekmek tarifi daha vereceğim. Ama yalnız baştan söyleyeyim. ''Bunun yapması zor'' diyerek kestirip atmayın. Kesin yapın. Özellikle yaklaşan hafta sonu için; bayat ekmekli sıkma tarifi, bence çok güzel bir kahvaltı alternatifi olabilir... Benden söylemesi ;)
Bayat Ekmekli Sıkma Tarifi Malzemeleri
- Bayat ekmek
- Bayat ekmekleri ıslatmak için su
- Un
- Tuz
İç harcı için:
- Beyaz peynir
- Taze soğan
- İsteğe göre baharat çeşidi
Bayat Ekmekli Sıkma Nasıl Yapılır?
İlk olarak evde ne kadar bayat ekmek varsa hepsini geniş bir kaba koyup üzerine tüm bayat ekmeklerinizi ıslayacak kadar su koyup, ıslayın. Bir gece bu şekilde beklerse daha iyi olur. Daha sonra ıslanan bayat ekmeklerin suyunu iyice sıkıp, üzerine tuz ve un koyup, normal kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur yoğurun.
Sonra o bayat ekmekli hamurunuzdan bezeler yapıp, dinlenmeye bırakın. Bu arada dinlendirirken üzerini bir bez ile örtmeyi unutmayın. Hamurunuzu bir müddet dinlendirdikten sonra bir merdane yardımı açın. Sonrada ister ocakta bir kızgın tavanın üzerinde isteseniz de benim gibi tüplü veyahut elektrikli bir saçta arkalı-önlü pişirin...
İç malzemesi için ise peynir ve taze soğandan oluşan bir harç hazırlayın. Daha sonrada pişen küçük lavaşları önce bir tere yağ parçası ile yağlayın. Sonrada iç harçtan istediğiniz kadar koyup, sarın.
Sonrada ister sabah kahvaltısında çay ile birlikte isterseniz bizim gibi sabah kahvaltısı ve öğle yemeği arası bol köpüklü bir ayran ile afiyetle yiyin...
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...
Hoşça kalın...
Bayat ekmekli tarifler diyince aklıma sen geliyorsun artık, bu konuda uzman oldun:)
YanıtlaSil:) bu güzel bir durum. Bunu duyduğuma çok sevindim. Güzel yorumun için teşekkürler...
Silyazın ekmekler bayatlıyor sürekli, faydalı bir tarif olmuş ;)
YanıtlaSilevet öyle bayatlıyor. Bu tarifler ile bayatlayan ekmeklerin atılmasını önler isem ne mutlu bana...
SilCok güzel fikirleriniz var yüreğinize ellerinize sağlık ayrıca ekmek israfınıda önlüyorsunuz...
SilCok güzel fikirleriniz var teşekürler
Silteşekkürler...
YanıtlaSilHarika tarifler veriyorsunuz
YanıtlaSilBegenmenize çok sevindim ;)
Sil