23 Temmuz 2015 Perşembe

Limonlu Ve Salepli Dondurma

Havalar iyiden iyiye ısınmaya başladı... Hatta halk arasında ''bu günler iyi günlerimiz(miş); daha Afrika sıcakları gelecekmiş'' diye kulaktan kulağa söylemler yayılmaya başlandı bile... Böyle çok bunaltıcı sıcaklarda insanın aklına tek gelen, serin ve lezzetli bir şeyler yemek oluyor.

Siz ve ailenizde sıcaklardan bunalmış. Ama canınız da bir şeyler yemek istiyorsa size vereceğim limonlu ve salepli dondurmadan yapın. Bu dondurma çok sıcak anlarınızda sizlere eşlik eden en lezzetli dondurma çeşidi. Çünkü ekşimsi limon tadı ve buz gibi serinliği ile birlikte midenize indirirken o aldınız hissi tarif etmeye kelimeler yetmez!..

Limonlu Ve Salepli Dondurma


Limonlu ve salepli dondurma malzemeleri:

  • 1 kg süt
  • 1 yemek kaşığı salep
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Ve Salepli Dondurma

Limonlu ve Salepli Dondurmanın Yapılışı:


İlk olarak sütünüzü bir tencere koyup, kaynatın. süt kaynamaya başladıktan sonra şeker ve salebi karıştırarak yavaş yavaş kaynayan süte dökün. devamlı karıştırarak bir 10 dakika kadar pişirin. Kıvamı istediğiniz şekle geldikten sonra ocağın altını kapatıp tezgaha alın. Ara ara karıştırarak ılıtın. 

Ilıdıktan sonra içine limon suyu, limon tuzu ve zerdeçalı ekleyip, iyice karıştırın. Sonrada derin dondurucuya kaldırın. Saat başı derin dondurucudan çıkarıp, karıştırın. Bu işlemi bir 5 kez tekrarladıktan sonra 7 saat derin dondurucuda bekletin. Sonrada servis edip, ikram edin.

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...

Vişneli parfe tarifim için tık tık

Hoşça kalın.

2 yorum:

  1. Hmmmm ellerinize saglik. bizim buralar 50 derece ve dondurmada limonu cook severim... Size de afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. 50 derece sıcaklıkta bence bu dondurmadan yapıp çocukların ile birlikte sizde yiyin. ;)

      Sil