3 Şubat 2016 Çarşamba

Tahinli kurabiye tarifi

Çocuklar evde olduklarında yemek aralarında kurabiye ve kek türü yiyecekleri süt yada meyve suyu ile birlikte yemeyi çok severler. Bu 15 tatilde ben çocuklara özellikle tahinli kurabiyeden sık sık yaptım. Çünkü bu kurabiyenin diğer kurabiyelerden daha lezzetli ve kadifemsi, yumuşacık bir dokusu var. 

Üstelik yapımı da diğer kurabiyelere nazaran çok daha kolay. Aklınıza gelince hemen mutfağa koşun iki dakikada yapın. Hatta siz hamurunu yoğurun; sonra çocuklara verin. Bırakın kurabiye şekillerini onlar yapsınlar. Belki şekil olarak sizin yaptığınız kurabiyeler kadar muntazam olmaz; ama inanın daha lezzetli oluyorlar. Bizzat denenmiş ve onaylanmıştır, benden söylemesi ;)

Tahinli kurabiye tarifi

Tahinli kurabiye malzemeleri

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı şeker veyahut pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • pudra şekeri

Tahinli kurabiye nasıl yapılır?

Yukarıdaki malzemelerden de anlayacağınız üzere çok az malzeme ile hemen yapılıyor. Bir kere öyle katı yağ koymak için, en az 1 saat önceden yağı buzdolabında çıkarıp, yumuşamasını beklemenize gerek yok. Bence en güzeli de bu!.... :)


Derin bir kabın içerisine tahini, şekeri ve sıvı yağı koyup, iyice karıştırın. Sonra un ve kabartma tozunu da bir elek yardımı ile eleyerek ekleyip, yoğurun. Sonrada yoğurdunuzu tahinli kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizin ortası ile yuvarlayıp, hafif tepelerinden biraz bastırıp, şekiller verin. Verdiğiniz bu şekilleri çok az şekilde tabanını yağladığınız fırın tepsisine birer parmak boşluk bırakarak dizin.


Tahinli kurabiye nasıl yapılır?


En sonunda önceden ısıtılmış 180 dereceli bir fırına koyup, kurabiyelerin üzeri çok az pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı geçene kadar biraz bekletin. Yoksa diğer türlü elinize hemen alınca dağılır. İlk sıcaklığı geçtikten sonra bir servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri serpiştirin.

Tahinli kurabiyeyi beş çayında yada keyif kahvelerin yanında servis yapabilirsiniz. Çünkü görüntü olarak gözü doldururken, çay yada kahvenizi yudumladıktan sonra bir ısırık ısırdığınız zaman da ağzını tatlandırıyor.

Diğer kurabiye tariflerim burada

Tahinden yapılan bayat ekmekli tahin helvası tarifim ise burada

Hoşça kalın.

4 yorum:

  1. Uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence zaman kaybetmeden dene. Gerçekten de çok lezzetli oluyor. :)

      Sil
  2. En en en sevdiğim lezzet tahin 😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok severim. Her kahvaltıda özellikle tahin pekmez yemeden kahvaltı yapamıyorum ;)

      Sil