23 Ağustos 2013 Cuma

KONSERVE KUTUSUNDAN OLAN SAKSILARI SÜSLEMEK

Hayırlı cumalar sevgili okurlar, dualarınızda beni de unutmayın...

Ben bu gün sizlere ilk defa yaptığım bir şeyi paylaşmak istiyorum... Canlı çiçek diktim vede yetiştiriyorum!... :) Evet ilk defa diyorum; çünkü önceden sahte yapma çiçekleri seviyordum, canlı çiçeklerin bakımı vede etrafı pisletme olayı olduğu için daha önceden hiç canlı çiçek evime ne almış, nede ekmiştim. Ama artık tokideki ses önce çocukları, daha sonra ise ilk defa bir cici kuşu evinde beslemeye alışınca 'madem evimizde yaşayan her şey canlı o zaman çiçeklerim neden canlı olmasın, neden canlı çiçek yetiştirmeyeyim ki' diyerek Evime canlı çiçek aldım; baktım ki ben bu işi becerebiliyorum öldürmeden bakabildim ee o zaman tokideki ses durur mu?... Tabikide cıks durmaz :) işi dahada abartıp konserve kutularına kendim çiçek ektim.

KONSERVE KUTUSUNDAN OLAN SAKSILARI GİYDİRDİM...

Konserve kutularına çiçeği ekince baktım ki göze hiç hitap etmiyor. Eee o zaman ne yapmalıyım ki diye düşünürken aklıma daha önceden yabancı facebook sayfalarında gördüğüm saksıya çorap giydirme fikri geldi ve hemen eskimiş kullanılmayacak hale gelmiş, iki çorabımın alt kısmını kesip attım. Boğaz kısmını aldım. Şuanda saksı görevini üstlenmiş olan konserve kutularına giydirdim...

Gözüme yine sade gözüktü..., Sonrada kendi kendime ' ben bunu incilerle işleyerek daha çok göze hitap edebilirim' diye çorabın birini konserve kutusundan çıkarıp işledim... Bakınız altta gözüküyor, nasıl olmuş ?..

KONSERVE KUTUSUNDAN OLAN SAKSILARI GİYDİRDİM...

Sonra diğerini yapacaktım; ama yapmak zaman istediği için o an zamanım yoktu ondan daha sonra yaparım diye o gün yapmadım. Fakat sonrasında da yapmaya hiç elim kolum kalkmadı. O sebepten diğerine yapmadım. Onuda şimdilik bu şekilde kullanıyorum. Bence bu şekilde de fena gözükmüyor... Sizce? :)

KONSERVE KUTUSUNDAN OLAN SAKSILARI GİYDİRDİM...

Bu arada arkadaki çiçeğin helke sini ise memleketten getirdim sırf içine saksı oturtarak kullana yayım diye...

Benden şimdilik bu kadar, yarın sabah erkenden Bursa'ya gideceğim... Tokideki ses gezip gördüğü yerlere Bursa'yı da Allah'ın izni ile ekleyecek... Hımmm bu arada aranızda Bursalı okurlar varsa özellikle nereleri gezip görmemi tavsiye edersiniz, söylerseniz sevinirim.

Hoşça kalın.



10 yorum:

  1. Bursaya gelin gidecek bir Şeyda olaraktan Bursaya benden selam söyle o zaman =)

    YanıtlaSil
  2. ALLAH NE DİYİM KIZ,NERDEN GELDİ AKLINA BU.Alemsin valla.Ama konserve kutusunun o kötü görüntüsünü kapatmak için iyi bir yöntem olmuş.Emeğine sağlık arkadaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım, ee ben öyleyim çılgınlık benim kanımda var :)

      Sil
  3. MERHABA BAYILDIM BECERİNİZE HARİKA OLMUŞ SİZİDE BEKLERİM SEVGİLER

    YanıtlaSil
  4. hem şık olmuşlar hem eğlenceli.ellerine sağlık ve güle güle kullan.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım :) sevgiler benden sana olsun...

      Sil
  5. Yulbaşı çiçeğini nasıl köklendirdin benimki nerdeyse bir yıldır duruyor ama yaprak çıkarmadı hala nerde yanlış yaptım bilemiyorum:) çok hoş olmuş saksıların da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler. Yılbaşı çiçeği için aslında pek bir şeye gerek yok güneş gelen yere koyup ara sıra sulayınca kendiliğinden yapraklanıyor. Diğer çiçekler gibi özel bir bakım istemiyor.

      Sil