10 Mart 2012 Cumartesi

Ispanağın paydaları ve maskesi

Ispanak, kalp hastalıklarına, felce, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere, hatta pişik rahatsızlıklarına da karşı etkili bir sebzedir.

Göz hastalıklarına ve derideki lekelenmelere karşı etkili ıspanak, içerdiği iki kimyasal madde sayesinde görme bozukluklarına karşı etkili. Hafta da 6 kez ıspanak yiyenlerin yüzde 86 oranında yaşın ilerlemesi ile birlikte ortaya çıkan derideki lekelenmeler gibi bir sorunların olamayacağını gösteriyor.



Bir porsiyon ıspanak günlük demir ihtiyacımızı karşılıyor. Ayrıca ıspanak yemeğini günlük tüketmeliyiz, kalan ıspanak yemeğini ertesi gün yediğimizde ishal olma ihtimalimiz yüksektir.

Ispanakla bir sürü şey yapmamız mümkün taze yapraklarından salata, yemeği, böreği, çorbası ve hatta keki gördüğünüz gibi bir sürü seçeneğimiz var.

Bu mucizevi bitkiyi özellikle çocuklarımıza yedirmeliyiz yemiyor diyerek kestirip atmamalıyız. Benim büyük oğlanda bu yemeyenler grubundaydı her şeyini denedim ama olmadı yediremedim :( daha ki bir komşuda bu ıspanağın kekini gördüm tarifini aldım eve gelip yaptım. Üstüne de krem şanti hazırlayıp döktüm. Çünkü biliyorum ki benim oğlum krem şantiye asla hayır diyemez :) öyle ki yaş pastalarda dahi krem şantisi bol alanı bayılarak yerdi. Bende o yüzden krem şantiyi de döktükten sonra oğluma bir dilim verdim. Oğlum öyle bir iştahla yedi ki anlatamam hıhııı üstelikte gelip bana ' anneciğim bu çok güzel olmuş bundan sonra yine yapar mısın'  dedi ve beni öptü.


Gördüğünüz gibi ıspanağın paydalarını saymakla bitmiyor üstelik birde maskesi var. Suna duman kayanın önermiş olduğu süt ve ıspanak karışımından oluşan maske.

 Ispanak maskesi için malzemeler:


  • 300 gram çiğ süt
  • 1 tutam ıspanağın taze yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı

Hazırlanışı ve kullanım şekli:
Sütün içine ıspanağı katıp 3 dakika kaynatın, badem yağını ilave edin sütün içindeki ıspanağı iyice ezin. İsterseniz robottan da geçirebilirsiniz. Cildinize sürüp 15-20 dakika bekletin sonrasında ise ılık su ile yıkayın. Cildiniz pürüzsüz ve yumuşak harika bir görünüme kavuşacaktır.

Herkese öpücükler....



Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

4 yorum:

  1. Canim cocuklarla ilgili soyledigin dogru. en azindan bizler gibi elinin altimda internet olup arastirmaya musait annelerin kestirip atmasi cok yanlis. kekin cok guzel gorunuyor. tarifi vermen mumkun mu nette cok farkli tarifler var hepsine guvenemiyor insan lezzet acisindan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elbette veririm canım onun içinde ayrıca bir postla nasıl yaptığınmı gösteririm yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  2. ispanak benimde vazgecilmezim, her turlusunu yerim, ama pastasina basta cok on yargili davranmistim, ilk yedigimde ama onasil bir tat yarabbim cok guzeldi :))

    Canim sunuda soylemek isterim ki blogunun yeni ismiii coook coook guzel tokideki ses ;) ben cok sevdim hayirli olsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim kelebeğim Allah razı olsun :))

      Sil