1 Temmuz 2017 Cumartesi

Perdeden Kuş Kafesi Örtüsü Dikimi

 Çevremdeki insanlara ne kadar çok bağlı olduğumu artık anlamışsınızdır diye umuyorum. İnsanlara bağlı olduğum gibi evimde beslediğim bir balık, kuş gibi evcil hayvanlara da aynı şekilde bağlanıyorum. Hatta (kuşunu kız evladı yerine koyan ana) adlı başlıkta bir yazı yazmıştım. Okumanızı tavsiye ederim. Çünkü o zaman henüz kızı olmayan bir ananın tirajı komik bir hikayesi var. Ben şimdi okudum. Ve kendi yazdığım yazıya yine katıla katıla güldüm, iyi mi?... 😆

Bizim cici kuşun kafes örtüsü iyice eskimişti. Bende ona Efenin tabiri ile yeni bir elbise (kafes örtüsü) dikmeye karar verdim. Nede olsa önümüz bayramdı. Herkesin bayramlığı vardı. Bizim ailemizin bir üyesi olan cici kuşun neden bir bayramlığı olmasındı ki?

Perdeden Kuş Kafesi Örtüsü Dikimi

Evet çok uygun ücrete hazırlarını pet shoplar da bulabilirdim. Ama ben boş kaldığım bir zaman, elini kolunu nereye koyacağını dahi bilemeyen bir kişi olarak rahat duramadım. Ve daha önceden aklımda olan bu projeyi yapmaya koyuldum.

Kafes örtüsünü; kayın validemin verdiği eski bir mutfak perdesinden yaptım. Çünkü renk uyumu salonuma çok uyuyordu. Ben bu renk ve çiçekli bir kafes örtüsünün hazırını ne kadar arasam bulamazdım. O yüzden hemen elime makas ve cetveli alıp, eski kafes örtüsünü kalıp olarak kullanıp, kestim. Sonrada makineden önce düz dikiş. Sonrada kenarlarına, kenarlarının tifsimemesi için zikzak dikiş yaptım. Ne de olsa kumaşım perde kumaşı olduğu için makas değince hemen tifsiyor. Sağdan ve soldan ip çıkması hoş bir görüntü olmayacaktı.


Perdeden Kuş Kafesi Örtüsü Dikimi


Dikişini yaptıktan sonra ucuna hemen birde en pratiğinden ütüsünü de yapıp, örtüyü kafese geçirdim. Böylece bizim kuşa bayram henüz bayrama 1 hafa varken gelmiş oldu. :)

Böylece bir dikiş ve bir değerlendirme işlemini daha birlikte yapmış oldum. Aslında aklımda daha çok proje var. Ama malum çiçeği burnunda bir anne olduğum için biraz zaman fukarasıyım. Şimdi bu yazımı kızımı uyutunca evi dahi toplamadan hemen iki araya sıkıştırıp, yazıp,  paylaşıyorum. Bir hata yapmışsam şimdiden affola der ve ben kaçarım.... 🙋


4 yorum: