16 Şubat 2015 Pazartesi

SEVGİLİLER GÜNÜ MASAM

''Sevgililer gününü bu yaşına geldin halen kutluyor musun?'' '' Sen sevgililer günü ne için kutlandığını biliyor musun?'' '' Siz sevgili misiniz de sevgililer günü kutluyorsun?'' gibi bir sürü sorulara maruz kalsam da, ben sevgililer günü kutluyorum. Çünkü yüce yaradan tüm günleri itina ile kutlamam için bana bir duygu vermiş ki. İllaki kutlamam lazım yoksa kendimi kötü hissediyorum.

SEVGİLİLER GÜNÜ MASASI

Sevgililer günü kutluyorum!... Çünkü kalbimde sevgi var. Üstelik bu sevgi sadece eşime duyduğum bir sevgi değil. Çocuklarıma, aileme, akrabalarıma, arkadaşlarıma, tanıdıklarıma, komşularıma ve tüm müslüman kardeşlerime karşı duyduğum bir sevgi... O yüzden kutluyorum... Bence kalbinde sevgi olan, birilerini seven, insanlardan korkmamalı. Aksine kalbi taşlaşmış vede kalbinde hiç kimsenin sevgisini beslemeyen kendinden başka hiç kimseyi umursamayan insanlardan korkmalı. Çünkü bu tarz kişiler kendi nefis ve çıkarları için hiç kimseyi umursamadan incitip, harcayabilirler...

Tüm bunları bildiğim için; ben 'sevginin tüm dünyaya yayılması' için bol bol dua ediyorum....

SEVGİLİLER GÜNÜ MASASI


Sevgililer gününü 31 yaşına merdiven dayamış biri olarak halen kutluyorum. Sanırım bende ki bu heyecan vede sevgi devam ettikçe 40 yaşında belki 70 yaşında da kutluyor olacağım... Üstelik ben öyle bir gerekçe için ya da birilerini anmak için değil. Aksine şuanda dünyada olup etrafımda sevdiğim kişilere sahip olduğum için kutluyorum. Çünkü biliyorum ki bu zamanda seni seven vede senin sevdiğin kişilere sahip olmak bir lüks...

SEVGİLİLER GÜNÜ MASASI

Kutlama dediysem öyle büyük şaşa-vatlı şeyler değil... Ki zaten öyle büyük kutlamalardan oldum olası pek haz etmem. Küçük mütevazi o güne özel hazırlanmış bir masa vede yine o gün için özel olarak el emeği ile yapılmış bir küçük hediye benim kutlama anlayışım.

Sevgililer günü hediyesi

Gelelim şimdi o gün için neler yaptığıma: Sevgililer günü için, daha iki gün öncesinden hazırlık yapıp kendim özel çikolatalar yaptım. Daha sonradan da bir kutu içine koyup hediye paketi olarak hazırladım.

Sevgililer günü hediyesi

Pasta olarak ise yine aynı şekilde pandispanyası vede kremasının kendi yaptığım kalp şeklinde bir pasta yaptım. Bu arada küçük bir not pasta süsündeki pembe kremayı gıda boyası ile değil nar suyu ile yaptım. Kimyasal gıda boyalarını bu günlerde dahi olsa kullanmamak gerek biliyorsunuz....

Ben bu şekilde hediyem vede masam ile hazır şekilde kocişkoyu beklerken; bizim ki son güne hediye alma işini bıraktığı için. O günde bana layık bir hediye bulamadığı için, en son çare olarak hediye alma işini bana bırakan bir koca ile karşılaştım. 20'li yaşlarda olsa idim kızar bağırır çağırır hatta onunla kavga dahi ederdim. Ama bu 30 yaş hayatımda bir sürü şeyi değiştirip, anlayış kapasitemi genişlettiği gibi eşimden hediye bekleme düşüncemi de değiştirdi. Onun hediye almamasına değil!... Hiç olmazsa düşünmüş almak istemiş ama bulamammış bu bile onun için büyük bir şey... Önceden olsa ya unutur, yada unuttum ayağına yatardı diyerek MUTLU dahi oldum. ;)

Çünkü benim için onun varlığı zaten ÇOOOK BÜYÜK BİR HEDİYE!...

2014 sevgililer günü yazım için tık tık

2013 sevgililer günü yazım için tık tık

2012 sevgililer günü yazım için tık tık

Hoşça kalın...

4 yorum:

  1. Ya var ya yazdığın her şeyi gülümseyerek okudum.Çok da güzel yazmışsın.Do-do-doğru söylüyorsun. :)

    YanıtlaSil
  2. Yılbaşı kutlamıyorsunuz ama sevgililer günü kutluyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle... Çünkü ben sizin gibi kendini gizleyip sürekli birilerine saldıran adsız kişiler gibi sevgisiz değilim. Çok şükür.
      Allah benim niyetimi biliyor. Zaten ben yazımda da açıkladım bana saldırmak yerine bir zahmet yazımı okursanız neden kutladığımı anlarsınız.

      Sil