9 Haziran 2014 Pazartesi

TAVADA TAVUK PİRZOLA

Haftanın ilk gününden herkese selamlar!..

Bugün sizlere aniden evinize bir misafir geldiğinde hemen iki dakikada pratik olarak yapabileceğiniz basit ama çok lezzetli bir ana yemek tarifi vermek istiyorum...

Yemeğimizin adı tavada tavuk pirzola.... Kendisi benim kurtarıcı yemeğimdir... 

Bence tavuğun her çeşidi lezzetli oluyor. Mesela bir defasında farklı baharat, başka sefere farklı baharat koyarsanız bile lezzetinde farklılık olup sanki başka bir yemek yiyormuşsunuz gibi oluyor... :) Vee ayrıca ailecek en sevdiğimiz yemek çeşididir.. :)


et yemeği, lezzetli tarifler, sıcak yemek, sunum, tarifler, tokideki sesin mutfağından, YEMEK, yemek tarifim






















Tavuk pirzola malzemeleri

  • Tavuk but baget
  • Pul biber
  • Çok az köri
  • Bolca kekik
  • Toz kırmızı biber
  • Tavuk baharatı
  • Bir baş kuru soğan
  •  3 diş sarımsak
  •  Ve ayrıca tavayı yağlamak için çok az sıvı yağ

et yemeği, lezzetli tarifler, sıcak yemek, sunum, tarifler, tokideki sesin mutfağından, YEMEK, yemek tarifim





















Tavuk pirzola nasıl yapılır?

Yapılışı ise baştada söylediğim gibi habersiz ansızım evinizi basan misafirleriniz için yada çok aç olan ev ahali için hemen yapıyorsanız önce tavuk pirzolalarınızı bol suda yıkayıp sonra bir süzgeç ile suyunu süzdürün. Sonra bir tavanın tabanını çok az yağladıktan sonra tavuk pirzolalarınızın üzerine tüm baharatları ekleyip sonra kuru soğan vede sarımsakları da ekleyip üzerini kapatıp hemen buz dolabına kaldırın. Vaktiniz biraz uzunsa 2-3 saat dinlendirin. Ama yok acil yapmam gerekiyor diyorsanız bir beş dakika buzlukta durdurmanız kafi gelir...

Sonra ocağın altını yakıp tavanızı üzerine koyun. Bu arada tavanızın kapağını da kapatın ki daha çabuk pişsin. Zaten ilk başlarda tavuğun vede soğanın suyu çıkar sonra suyunu iyice çekince kapağını açıp alt üst ederek iki tarafını da kızarttıktan sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyin yada ikram edin...


et yemeği, lezzetli tarifler, sıcak yemek, sunum, tarifler, tokideki sesin mutfağından, YEMEK, yemek tarifim

Hoşça kalın.

3 yorum:

  1. hmmmmmmmmmmmm kokuyu taaaaaaaaaaaa uzakdan dogulardan aldım :) bende tavuğun her cesit yemeğine hastayimmm hergün yiğebilirim :) kirmizi et yemiyorum ama tavuk etinide hic bırseye degısmem :) ama bana yağda kızartmak yazsak :( bu pirzolada mubarek yağda kızarınca lezetli oluyor degılmı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) bunu fırında da yapabilirsin ayrıca ben hiç öyle yağda kızartmam sade çok az yağ tavaya 1 yemek kaşığı kadar koyarım başkada yağ koymam :)

      Sil
  2. hmmmmmmmmmmmm kokuyu taaaaaaaaaaaa uzakdan dogulardan aldım :) bende tavuğun her cesit yemeğine hastayimmm hergün yiğebilirim :) kirmizi et yemiyorum ama tavuk etinide hic bırseye degısmem :) ama bana yağda kızartmak yazsak :( bu pirzolada mubarek yağda kızarınca lezetli oluyor degılmı :)

    YanıtlaSil