Haftanın ilk günüden herkese selamlar!...
Bugün üzerimde bir halsizlik boğazımda bir gıcık var sanırım farenjitim arttı.. :(
Ama her şeye rağmen biz güzel havaları değerlendirmek için bu hafta sonu yine kendimizi dışarı attık... Malum önümüz Ramazan oruçlu olduğumuz zaman havanın sıcaklığı bizi sersem gibi yapacak olacağı için pek dışarı çıkamayız, Ancak akşam üzeri yürüyüş yapabiliriz ama o zamanda teravih namazı kılmak için zaman konusunda kısıtlı oluruz... Yüce Yaradan elbet bir sabır ve içimize bir serinlik verir. O yüzden açıkçası pekte korkmuyorum... Tek duam Allah hayırlı oruçlar tutmamızı, huzurumuzu vede sağlığımızı korumasıdır...
Hafta sonu eğlendik, yedik, içtik ama ya sonra eve dönüşte benimle birlikte gelen yağlı bir mangal ızgarası, karamış isli bir çaydanlık oluyor... Bu gün sizlere o göz korkutucu hatta eğlenirken onu görünce eğlencenizi bozan yağlı mangalı nasıl temizlediğimi, paylaşmak istiyorum...
Çünkü artık benin yeni bulduğum bu teknikler ile hiç zorlanmadan kolaylıkla temizliyorum o sebepten onları görünce hiç moralim bozulup gözüm korkmuyor. Artık o benden korkuyor :) hi ha ha... :)
İsteseniz ilk olarak sizlere lezzetli mangallar yaptıktan sonra ızgarada oluşan zorlu yağ lekesini nasıl yok ettiğimi paylaşayım....
Elimize önce birtane limon alıp onun yarısını kesip bir yarısını elinize alın daha sonra limonun üzerine bir çorba kaşığı kadar karbonat döküp limonlu karbonatı ızgaranın üzerine sürtün zaten bu sürtme işlemleri yaparken gözünle göreceksiniz ki kirler yağlar yavaş yavaş çözülüp kendiliğinden gidecek daha sonra ise durulayın yeter... :) Veee böylelikle hiç yorulmadan ızgaranızı temizlemiş olacaksınız bunu ister mangal yaptığınız yerde isterseniz eve gelince evde yapın tercih sizin... Ben genellikle piknikte öyle bulaşık yıkamaktan pek haz etmediğim için eve getirir. Eve gelince rahat rahat temizler kaldırırım... :)
Şimdi de sizlere benim gibi közde pişen çay vede kahve hastası olanların korkulu rüyası olan köz isini nasıl hemen kurtulacağınızı paylaşacağım....
Biz genellikle mangalımızı pişirdikten sonra yemeye başlamadan hemen çaydanlığımıza çay suyu koyup köze çaydanlığımızı koyarız ki biz yiyene kadar çayımız hazır olsun diye. :) Eeee her güzelin bir zorluğu olduğu gibi çok lezzetli çayınız olur mis gibi temiz hava eşliğinde çaylar içersiniz ama o çay pişerken çaydanlığınızda kap kara kalır... :( Bakınız alttaki resimde de gördüğünüz üzere
Gördüğünüz gibi çaydanlığımın özellikle altı kap kara oldu ben bunu hemen çaydanlık sığacak bir tencereye kaynar su koyup sonrada içine bir miktar limon tuzu atıp fokur fokur kaynatıyorum. Daha sonra ise kaynamakta olan o tencerenin içine çaydanlığımı sapı üst tarafa gelecek şekilde koyup bir 4-5 dakika kaynatıyorum zaten o sırada kirler öyle bir kabarıyor ki siz gözünüzle görünce gördüğünüze inanamayacaksınız... Sonrada tencereden çıkartıp bir bulaşık süngerine bir çay kaşığı kadar karbonat koyup sürtün. Sonra durulayın arkasındanda pamuklu bir bez ile kurulayın... Sonuç ise, çaydanlığınızın eskisinden daha çok parladığını göreceksiniz... :)
Yağlı korkunç lekeli ızgaranın kolay temizleme yolunu öğrendiniz, çaydanlıklarınızı ise eskisinden daha çok parlatmanın yöntemini biliyorsunuz... Eeee o zaman daha ne bekliyorsunuz kendinizi temiz hava vede çocukların çark şen kahkahaları ile birlikte koşup eğlenmek için daha ne bekliyorsunuz....
Unutmayın ki her gününüzü sanki bir daha hiç eğlenmeyecekmişsiniz gibi bol bol eğlenerek eğlencenin gözüne vurarak geçirin...
Huzurlu mutlu tabi ki en önemlisi sağlıklı bir hafta geçirmeniz dileği ile hoşça kalın... :)
:) aa bu yöntemleri öğrendiğim iyi oldu.Mutlaka faydalanacağım.Teşekkürler şekerim.Size de şimdiden hayırlı ramazanlar.Rabbim sağlıkla tamamlamayı nasip etsin inş.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım...Sana da hayırlı Ramazanlar.
SilÇok faydalı bir yazı olmuş..:)
YanıtlaSilTeşekkürler..
rica ederim canım... :)
Sil