Merhabalar arkadaşlar, bugün sizlere yaz tatlısı çeşitlerine yeni bir tarif eklemeye geldim. Bu tarifte vişnenin verdiği hafif mayhoşumsu tadı ile birlikte irmiğin uyumu ağızda lezzet bombası yaşatacak.
Tatlı-mızın adı:Vişneli prenses tacı tatlısı,.. Gördüğünüz üzere adı ve görüntüsü harika! Eeee bu tatlının lezzetinide biraz önce kelimelerin elverdiği şekilde anlattığım üzere enfes bir şey. O zaman ne duruyorsunuz? Vişneli prenses tacı yapsanıza! Vişneli prenses tacı yapsanıza! :P (Tamam tamam sululuğu bırakıp, tatlının tarifini vereceğim)
Tatlı-mızın adı:Vişneli prenses tacı tatlısı,.. Gördüğünüz üzere adı ve görüntüsü harika! Eeee bu tatlının lezzetinide biraz önce kelimelerin elverdiği şekilde anlattığım üzere enfes bir şey. O zaman ne duruyorsunuz? Vişneli prenses tacı yapsanıza! Vişneli prenses tacı yapsanıza! :P (Tamam tamam sululuğu bırakıp, tatlının tarifini vereceğim)
Vişneli prenses tacı tatlısı malzemeleri
Vişne soso için:
- 3 su bardağı vişne suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 3,5 çorba kaşığı nişasta
İrmikli muhallebisi için:
- 3 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Vişneli prenses tacı nasıl yapılır?
Evinizde vişne varsa bir avuç dolusu kadar vişneyi üç buçuk su bardağı suda bir kaç dakika kaynatıp, süzün. Yada benim daha önceden verdiğim konsantre vişne suyundan bir üç su bardağı vişne suyu alıp, yapın. Ben bu tarifi öyle yaptım.
Vişne suyunun içine nişasta ve şekeri de ekleyip, iyice karıştırarak ocağın üstünde kıvam alana kadar pişirin. Vişneli prenses tacının vişne sosu kıvam aldığında ocağın altını kapatıp, ılımaya bırakın. O esnada kullanacağınız kalıbı su ile ıslatın. Ben silikonlu kek kalıbını kullandım. Siz zevkler ve imkanlar çerçevesinde istediğiniz kalıbı tercih edebilirsiniz. Ilıyan vişne sosunu ıslatılmış kalıbın içine dökün. Sonra hemen buzdolabına kaldırıp, dinlenmeye bırakın.
Vişne sosunuz buzdolabında dinlenirken; sizde irmikli muhallebiyi yapmaya koyulun. Süt irmik ve şekeri ekleyip, yine karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Sonrada ocağın altını kapatıp, tereyağ ve vanilyasını ekleyip, iyice çırpın. Bu çırpma işlemini irmikli muhallebinizde topaklanma olduysa bir mikser ile de yapıp, pürüzsüzleştirebilirsiniz.
İrmikli muhallebide hafif ılıyınca, buzdolabında dinlenen vişne sosunun üzerine döküp, üzerini düzleyip, buzdolabına kaldırın. Buzdolabında 5 saat (1 gece bekletirseniz daha güzel sonuç alırsınız) kadar dinlendirin. Sonrada bir servis tabağına ters çevirip, kalıptan çıkarın.
Sonrada sıcak bir akşamda sevdiklerinize ikram edip, önce onlarda iltifatlar alıp, sonra takdirler alın. ;) Benim gibi gazla çalışan annelere duyrulur!. :D
Ellerine sağlık canım pek severim ama içimi bayar hep nedense:(
YanıtlaSilCanımsın :)
SilÇok teşekkür ederim Siyah kuğucuğum. Yaaa öyle mi, Neden içini bayıyor ki? Acaba şekerini biraz daha az koyup, yapsan yine mi için bayarmıki?
SilTokicimm bir gaz da benden sana olsun o zaman. Muhteşem görünüyor gerçekten ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım. Bu gaz bana çok iyi geldi. :) Bu gazla ben mantı dahi açarım :D
SilEllerine Sağlık Canım Benim :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım :)
SilŞu irmiği keşfedenden Allah razı olsun :) Ne kadar çok yemekte ve tatlıda kullanıyoruz. Harika olmuş, çok severim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBence de hangi tatlıya girse yakışıyor. :)
SilÇok teşekkürler canım. Keşke ikram etme gibi bir özelliği olsa da siz değerli dostlarıma birer dilim ikram edebilsem.
Serin serin harika görünüyor :))
YanıtlaSilTeşekkürler canım :)
SilEllerine sağlık, bayılıyorum böyle tatlılara.. Kalıbı ıslatmak gerektiğini bilmiyordum. Yapışmaması için sanırım. Özel bir yöntemi var mı yoksa sadece içinden su geçirip süzsem oluyor mu?
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım. Yok özel bir yöntemi yok. Sadece kalıbın içinden su geçirip, dökeceksin.
SilAdı tatlı, kendi tatlı. Eline sağlık hanımcan ❤
YanıtlaSilteşekkürler ;)
SilÇok teşekkür ederim. Evet öyle tadıda en az görüntü kadar harika! ;)
YanıtlaSilgörüntüsü çok şık eminim tadı da çok güzeldir. ellerine sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Evet öyle tadı da enfes bir şey oluyor :)
Sil