Patlıcanı özellikle kızartınca yada közleyince daha çok severim. Ancak bizim ev ahalide bir o kadar sevmez :( Eee onlar sevmiyor diye, hiç patlıcan yemeyecek miyiz? Hiç yani....
Tabi ki de yiyeceğim. Hatta bugün sizlere balık tadında, lezzetli mi lezzetli -özellikle patlıcan sevengillerin- bayılacağı bir tarif vereceğim.
Evet evet tarif başlıkta da yazdığı gibi unlu patlıcan kızartması. Ben bu yaz unlu patlıcan kızartması tarifini, favori patlıcanlı tarifim ilan ettim. ;)
Madem favori patlıcanlı tarifim ilan ettim. O zaman hemen tarifimi sizinle de paylaşacağım da sizlerde yapıp, tadına bir bakın. Bakalım sizde unlu patlıcan kızartmasını benim beğendiğim kadar beğenecek misiniz?...
Patlıcanları tuzlu suda bekletirken bir kenarda da derin bir kabın içine yumurta,un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip iyice çırpın. Kek kıvamında bir harç elde etmiş olacaksınız.
Sonrada tuzlu suda bekletip, daha sonrada süzüp, kuruladığınız patlıcanları tek teke sos bulayın...
Bir tavada sıvı yağ kızdırın. Sonrada teker teker soto bulanan patlıcanlar kızgın yağa koyun; arkalı önlü kızartın...
Arkalı önlü kızartılan unlu patlıcan kızartmaları daha sonra kağıt havluya çıkartılıp, fazla yağını çektirin
Sonrada servis yapın. Immm leziz mi leziz, unlu patlıcan kızartmanız hazır...
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...
Tabi ki de yiyeceğim. Hatta bugün sizlere balık tadında, lezzetli mi lezzetli -özellikle patlıcan sevengillerin- bayılacağı bir tarif vereceğim.
Evet evet tarif başlıkta da yazdığı gibi unlu patlıcan kızartması. Ben bu yaz unlu patlıcan kızartması tarifini, favori patlıcanlı tarifim ilan ettim. ;)
Madem favori patlıcanlı tarifim ilan ettim. O zaman hemen tarifimi sizinle de paylaşacağım da sizlerde yapıp, tadına bir bakın. Bakalım sizde unlu patlıcan kızartmasını benim beğendiğim kadar beğenecek misiniz?...
Unlu patlıcanlı kızartma malzemeleri
- 2 adet patlıcan
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Unlu patlıcan kızartması nasıl yapılır?
İlk olarak patlıcanları 'alacalı' olarak tabir ettiğimiz şekilde soyun. Sonrada yuvarlak yuvarlak doğrayın. Soyma ve doğrama işlemleri bittikten sonra patlıcanların acılığının geçmesi için tuzlu suda biraz bekletin. Sonrada kurulayıp çıkarın.
Patlıcanları tuzlu suda bekletirken bir kenarda da derin bir kabın içine yumurta,un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip iyice çırpın. Kek kıvamında bir harç elde etmiş olacaksınız.
Sonrada tuzlu suda bekletip, daha sonrada süzüp, kuruladığınız patlıcanları tek teke sos bulayın...
Bir tavada sıvı yağ kızdırın. Sonrada teker teker soto bulanan patlıcanlar kızgın yağa koyun; arkalı önlü kızartın...
Arkalı önlü kızartılan unlu patlıcan kızartmaları daha sonra kağıt havluya çıkartılıp, fazla yağını çektirin
Sonrada servis yapın. Immm leziz mi leziz, unlu patlıcan kızartmanız hazır...
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...
Evet çok lezizz görünüyor ellerine sağlık. O zaman yaz bitmeden yapmak lazım. Tarif için teşekkür ederim. Tokiye sesim duyuluyormu, duyuluyorsa sevgilerimi yolluyorum =).
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım. Eğer patlıcanlı şeyleri seviyorsan kesin yapıp bir dene derim.
SilCanım maalesef ben tokiden taşındım. Ama halen tokide oturup, bloğumu takip eden eski komşularım ve arkadaşlarım var. Onlar senin bu yazdığın yorumu okumuşlardır. Emin ol. :)
O zaman artık sana toki den taşınan ses mi diycez 😄😄
SilPatlıcan kızartmasını çok severim. Sıkça yaparım. Bir de unlu deneyeyim. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım. Unlusu daha güzel. Ben bundan sonra sürekli unlu yaparım artık... :)
Sil