Merhabalar,
Bugün sizlere mevsimi bitmesine çok az zaman kalmış olan karnı bahardan yapılan, karnı bahar kızartması tarifini paylaşacağım....Hanımlar bence zamanı geçmeden sık sık alında tüketin, yoksa sonra zamanı geçince ''bak gördün mü karnı bahara doyamadan karnı bahar zamanı geçti'' diye dizlerinizi döversiniz... :)
İşin esprisi bir yana hanımlar, ama maalesef bizim evde karnı baharı benden başka kimse sevmez :( Ama ben yinede arada kendim için bir tanede olsa, küçük boylu karnı bahardan alıp, öğlen yemeği için önce yarısını başka bir zamanda diğer kalan yarısını kendime yaparım :) Amannn onlar yemese yemesin ben ımmm diyerek büyük bir iştahla yerim :)
İsterseniz şimdi tarife geçelim...
Karnıbahar kızartması malzemeleri
- 1 küçük karnı bahar
- 2-3 yumurta
- 2-3 kaşık un
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Sıvı yağ
Karnı baharı çiçek çiçek ayırın ve limonlu kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzün. Yumurtaları çırpın ve diğer malzemeyi ekleyerek karıştırın. Karnı baharları bu karışıma bulayın ve kızgın yağda altlı ve üstlü kızartın...
- 3-4 kaşık yoğurt
- 2-3 kaşık mayonez
- Kırmızı toz biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Tüm malzemeyi karıştırarak karnı baharla birlikte bir soslukta servis yapabilirsiniz. Yada üstüne dökebilirsiniz. Tercih size kalmış...
Yapacak olanlara önce kolay gelsin daha sonrada afiyet olsun!... :)
Hoşça kalın...
karnıbahar kızartmasını ben çok severim ama yapmıyoruz gerçekten :)
YanıtlaSilBENCE ZAMANI GEÇMEDEN YAP CANIM :)
Silçocukluğumdan beri çoook severim bunu beeennn,
YanıtlaSilnefis görünüyor,ellerine sağlık
ben sos yapmıyordum,direkt gömülüyordum,soslu da deneyeyim bari :)
sevgiler
teşekkür ederim canım bence sosoluda dene :)
Silsevgiler benden sana olsun....
cok leziz görünüyor :) ve haklısın mevsimi bitmeden daha fazla tüketmek lazım, ben bayılırım karnıbahar ve brokoli ye encokda salatalarına aayy acıktım ben sanki
YanıtlaSilo zaman hiç zamn kaybetmeden yap :)
Silçok severim kızlarımda bayılır çok yaptığım yemekler arasında:)
YanıtlaSilne güzel çocuklarının sevmesi malesef benimkiler sevmez :(
Silellerinize sağlık, çok severim karnıbahar kızartmasını ama eşim pek sevmediği için yapamıyorum
YanıtlaSilolsun sen kendim içinde olsa yap :) çünkü bizim evde de benden başkası sevmez :(
Silellerine sağlık ben de çok severim hatta kış sebzelerinden karnabahar kızartması ve lahana sarma haricini yemem diyebilirim.sevgiler
YanıtlaSilama bak buda kötü canım bence hepsini tüket hepsinin ayrı bir tadı vede faydası var :)
Silben sosunda mayonez kullanmıyordum :) bıde oyle deneyeyım :)) ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilteşekkür ederim canım :)
SilÇok güzell.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Bu arada blogları canlandırma adına etkinlik başlattık.Artık blogları ziyaret ediyoruz ve yorum bırakıyoruz.Umarım katılmak istersin.
Sevgiler
teşekkür ederim, fırsat oldukça ben zaten bloglara yorum bırakıyorum canım :)
Silçok severim,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilteşekkür ederim canım :)
Sil