6 Mart 2014 Perşembe

KARNI BAHAR KIZARTMASI

Merhabalar,
Bugün sizlere mevsimi bitmesine çok az zaman kalmış olan karnı bahardan yapılan, karnı bahar kızartması tarifini paylaşacağım....Hanımlar bence zamanı geçmeden sık sık alında tüketin, yoksa sonra zamanı geçince ''bak gördün mü karnı bahara doyamadan karnı bahar zamanı geçti'' diye dizlerinizi döversiniz... :)
İşin esprisi bir yana hanımlar, ama maalesef bizim evde karnı baharı benden başka kimse sevmez :(  Ama ben yinede arada kendim için bir tanede olsa, küçük boylu karnı bahardan alıp, öğlen yemeği için önce yarısını başka bir zamanda diğer kalan yarısını kendime yaparım :) Amannn onlar yemese yemesin ben ımmm diyerek büyük bir iştahla yerim :)


İsterseniz şimdi tarife geçelim...

Karnıbahar kızartması malzemeleri


  • 1 küçük karnı bahar
  • 2-3 yumurta
  • 2-3 kaşık un
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ


Karnı baharı çiçek çiçek ayırın ve limonlu kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzün. Yumurtaları çırpın ve diğer malzemeyi ekleyerek karıştırın. Karnı baharları bu karışıma bulayın ve kızgın yağda altlı ve üstlü kızartın...
Sosu için:
  • 3-4 kaşık yoğurt
  • 2-3 kaşık mayonez
  • Kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz


Tüm malzemeyi karıştırarak karnı baharla birlikte bir soslukta servis yapabilirsiniz. Yada üstüne dökebilirsiniz. Tercih size kalmış...
Yapacak olanlara önce kolay gelsin daha sonrada afiyet olsun!... :)
Hoşça kalın...

18 yorum:

  1. karnıbahar kızartmasını ben çok severim ama yapmıyoruz gerçekten :)

    YanıtlaSil
  2. çocukluğumdan beri çoook severim bunu beeennn,
    nefis görünüyor,ellerine sağlık
    ben sos yapmıyordum,direkt gömülüyordum,soslu da deneyeyim bari :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım bence sosoluda dene :)
      sevgiler benden sana olsun....

      Sil
  3. cok leziz görünüyor :) ve haklısın mevsimi bitmeden daha fazla tüketmek lazım, ben bayılırım karnıbahar ve brokoli ye encokda salatalarına aayy acıktım ben sanki

    YanıtlaSil
  4. çok severim kızlarımda bayılır çok yaptığım yemekler arasında:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel çocuklarının sevmesi malesef benimkiler sevmez :(

      Sil
  5. ellerinize sağlık, çok severim karnıbahar kızartmasını ama eşim pek sevmediği için yapamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsun sen kendim içinde olsa yap :) çünkü bizim evde de benden başkası sevmez :(

      Sil
  6. ellerine sağlık ben de çok severim hatta kış sebzelerinden karnabahar kızartması ve lahana sarma haricini yemem diyebilirim.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama bak buda kötü canım bence hepsini tüket hepsinin ayrı bir tadı vede faydası var :)

      Sil
  7. ben sosunda mayonez kullanmıyordum :) bıde oyle deneyeyım :)) ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Çok güzell.
    Ellerine sağlık.
    Bu arada blogları canlandırma adına etkinlik başlattık.Artık blogları ziyaret ediyoruz ve yorum bırakıyoruz.Umarım katılmak istersin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, fırsat oldukça ben zaten bloglara yorum bırakıyorum canım :)

      Sil
  9. çok severim,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil