10 Ocak 2014 Cuma

Oğlumun Babası İle Röportajı (Performans Ödevi)

Performans ödevleri, bizim zamanımızda öyle her ders için performans hazırlamak yoktu şimdiki zamanda daha 2. sınıfa giden çocuğa bile performans ödevi veriyorlar...

Bakınız buradaki yazımda da türkçe performans ödevi olan hikaye kartlarını paylaşmıştım... Ve bakıyorum da benim gibi performans ödevi için bir örnek arayan o kadar çok insan var ki o postum halen tıklanıyor... 

Bende ileri ki günler için çocuklarıma bir hatıra olabilmesi vede hazırlayacak olanlara ise bir örnek olması maksadı ile bu performansı da bloğumda yer vermek istedim.... :)

Oğlumun Babası İle Röportajı (Performans Ödevi)

Bu seferki performans hayat bilgisi dersinin performansı idi. Konusu ise, etrafınızdaki kişilerden her hangi bir meslek sahibini seçip onunla röportaj yapmaktı...

Oğluşum babasının mesleği olan muhasebe mesleğini seçip babası ile röportaj yaptı... Bakalım nasıl bir röportaj olmuş?.. Daha yakından bakmaya ne dersiniz?...

İlk olarak performansın kapağı ile başlamak istiyorum...

Oğlumun Babası İle Röportajı (Performans Ödevi)
Kapağı ben yaptım oğluşumun resmini kara kalem ile çizmeye çalıştım :)

 Şimdi de röportajının ilk soruları ile röportaja başlayalım... Resimler akşam çekildiği için yazılar pek okunmuyor o sebepten her resmin altına ne yazdığını yazacağım...

Oğlumun Babası İle Röportajı (Performans Ödevi)
1-Adınız soyadınız: Regaip.....

2-Yaşınız:31

3-Mezun olduğunuz okul:Anadolu Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi

4-Mesleğiniz: Muhasebeci

5-Mesleğinizin özelliği:Ticari işletmeler ile devletin koyduğu ilgili kanunları uluslararası standartlara uygun bir şekilde uygulamak ve hesaplamak, analiz etmek, yorumlamak ve ilgililere raporlamak muhasebe mesleğinin özelliğidir.

6-Mesleğiniz mezun olduğunuz okul ile mi ilgili?... : Evet... Selçuk üniversitesi bilgisayarlı muhasebe bölümünden daha sonrada Anadolu üniversitesi işletme bölümünü bitirdim.

7-Bu mesleği isteyerek mi seçtiniz?..: Evet

8-Bu mesleği isteyerek seçtiyseniz neden bu mesleği seçtiniz?..:Hesaplama işlemlerini çocukluğumdan beri sevdiğim için.

9-Kaç yıldır bu mesleği yapıyorsunuz?..: 13 yıldır.

10-Mesleğinizin zorlukları var mı varsa nelerdir?...:Her meslekte olduğu gibi çok zorluklarla karşılaşıyoruz. Özellikle yasa ve mevzuatların sürekli değişmesi, işletme sahiplerinin zor istekleri, devlet ve insanlar arasında köprü olmak en büyük zorluktur.

Oğlumun Babası İle Röportajı (Performans Ödevi)
11-Sizce sizin mesleğinizi  başka kişiler seçmeli mi? Seçen kişilere ne tavsiye edersiniz?...: Evet seçmeliler. Çünkü her ne kadar zor olsa da mesleğimin saygınlığı tartışılmaz. Bu mesleği seçecek kişilerin özellikle ilgili lise ve üniversiteleri bitirmesini, staj dönemlerini meslek mensuplarının yanında geçirmelerini ve işe en alt seviyeden başlamalarını tavsiye ederim.

12-Hayalinizdeki meslek ne idi? Hayalinizdeki mesleği mi yapıyorsunuz?..:Polislikti... Hayır sağlık nedenlerinden dolayı polis olamadım.

13-Meslek seçerken insanlara neye dikkat etmelerini önerirsiniz?.. :Evvela istedikleri işi benimseyerek seçmeliler, mesleğin istihdamını ve gelir durumlarına bakmalarını ve sürekli yükselmeyi ve başarıyı arzu edecekleri, kendilerini geliştirebileceklerine inandıkları bir mesleği seçmelerini tavsiye ederim.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Allah'ıma binlerce kez şükür olsun ki, bu ödevi de çok güzel şekilde kuzucuğum atlattı öğretmeni 100 vermiş :) Oğluşum öğlen yemeği için eve geldiğinde yüzünde güller açıyordu :) ''anne öğretmenim röportajımdan ara ara sorular sordu hepsini kağıda bakmadan cevapladım... Sonrada bana Emir'ciğim röportajını çok beğendim o sebepten 100 verdim dedi'' diye havalara uçarak anlattı... :)

Hoşça kalın...

14 yorum:

  1. Aferin bıdığa:)
    Ah o performans ödevleri...bizimde sağımız solumuz performans ödevi bu ara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederiz... Evet şuaralar tüm anne ve babaların baş belası o performans ödevleri...

      Sil
  2. Bravo oğluna ama içinde sanırım anlayamayacağı kelimeler var :) mevzuat,staj,işletme falan :) derken biraz zorlanmıştır ama siz gerekli biçimde açıklamışsınız. Aferin benden 100 puan paşaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım anne ve baba muhasebeci olduğu için o kelimeleri oğluşum zaten biliyor mevzuat hariç diğerlerini sürekli konuştuğumuz birer kelime o yüzden pek yabancı değil :)
      ayrıcada 100 puan verdiğin için teşekkür ederim :))

      Sil
  3. daha neler çekeceğiz bakalım bu ödevlerden :) bravo gerçekten nasıl güzel hazırlamış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet aynen öyle daha yolun çok başındayız... ayrıcada teşeekkürler :)

      Sil
  4. BEN EVET HAYIRLI ARIYORUM YİNE DE ÇOK GÜZEL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Öğretmeni biden bu şekilde istemişti. Bizde o yüzden böyle yapmıştık.

      Sil
  5. odevimi çok yardımcı oldunuz. Çok Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. :) Bende zaten birilerine faydası olsun diye eklemiştim...

      Sil
  6. o proje odevınde meslegin ne oldunu yazcazmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorular içinde yazılıyor. O yüzden mesleğini kapağına yazmanıza gerek yok. Ki zaten burada önemli olan mesleğin ne olduğu değil. Çocuğun nasıl sorular hazırlayıp, neler sorduğu önemli. Yoksa her türlü meslekteki insana soru sorarak performans ödevini hazırlayabilir.

      Sil