18 Mart 2014 Salı

ÇOCUKLAR İÇİN AYAKKABI ŞEKLİNDE PATİK MODELİ (RESİMLİ ANLATIMLI)

Merhabalar arkadaşlar!...

Bugün sizlere çocuklarınızın ayakkabı şeklinde ayaklarına giyebilecekleri patik modelini paylaşacağım....

Bir önceki postumda da belirttiğim üzere hafta sonu kuzucuklarım hasta idiler bende onların ayaklarını sıcak tutmak için kendi ördüğüm patikleri giydirdim... Çünkü bana göre elin ile ördüğün patik kadar hiç bir şey bir çocuğun ayağını sıcak tutmaz... :) O patikleri kuzucuğun ayağına giydirdiğinde sanki o minik ayakları avucunuzun içine alıp pohhh yapmış gibi bir his veriyor :) En azından benim için öyle... Ben onların patiklerini severek okşayarak örüp onlara giydiriyorum :) 
Vee benim kuzucuklarımda öyle severek giyiyorlar hatta Emir başka patik modellerinden sipariş verdi :) En yakın zamanda ondan da öreceğim :))

Tamam taamam yine çenem düştü... Ben iyisi mi ayakkabı modelli olan patiklerimi nasıl yaptığımı anlatayım :)


Yukarıdaki resimde de gösterdiğim üzere önce burnundan başlayıp örmeye başladım... Sonra ise yukarıdaki sıralamayı takip ederek örmeye devam edin. 6. sırada gördüğünüz gibi tüm işlemleri yaptıktan sonra iki ucunu birleştirip alttaki işlemleri yapmaya devam edin... :)


Vee sonraki işlem kenarını geçip uçlara ip geçirmek kalıyor  :)

Örgü örmeyi bilen kişiler eminim ki resimlerden modeli çıkarır diye düşündüğüm için fazla anlatmadım... Ama yok şurasını yada burasını anlamadım derseniz bana sorabilirsiniz. Sizlere zevkle anlatırım :)



Hoşça kalın..

4 yorum:

  1. çok beğendim . kendim içinde yaparım ben bundan ama zor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim : hayır bence zor değil aslında çok basit :)

      Sil
  2. harika olmuşlar yaa.çok beğendim.hele daha kalın iple yapılsa tam ayakkabı olur.hatta altlarına keçe taban yada deri taban bile yapılabilir değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım :) evet çok güzel olur aslında o şekilde bir tanede kendim için evde giymek için yapmayı düşünüyorum :)

      Sil