12 Mart 2014 Çarşamba

BAYAT EKMEKLİ TAHİN HELVASI

Merhabalar arkadaşlar havanın düzensizliği yüzünden benim büyük tosunum Emir mide bulantısı yaşadığı için okuldan öğretmeni aradı bende gidip, aldım, geldim. Şimdi biraz daha iyi Allah'a şükür dinlenmek ve nane limon ona iyi geldi....

Son olarak ateşine baktığımda da ateşi 34 olmuş o sebepten yatağından kalkmasına izin verip kardeşi ile oynamasına izin verdim...

Onlar abi kardeş oyuna dalmışken bende beklemede olan bayat ekmekleri değerlendiren tariflerimden bir başkası olan bayat ekmekli tahin helvası tarifimi sizler ile paylaşmak için ekran karşısına oturdum....

Ve da da dammmm!... Karşınızda bayat ekmekli tahin helvam...


Arkadaşlar öncelikle itiraf etmeliyim ki ben sonucun bu şekilde olacağını hiç tahmin etmiyordum... Sonuçtan pek emin değil şekilde sırf denemek için yapmıştım ama sonucu görünce ola lla laa :) diye çığlıklar atarak sevindim...

Hatta derin dondurucuda beklemede olan bayat ekmeklerimden bu tatlıdan bir tane daha yapıp kayın valideme götürmek istiyorum... Çünkü eminim ki onlarda bu tada vede görüntüye hayran kalacaklar...

Tamam tamam yine çenem düştü en iyisimi ben susup tarifi sizler ile paylaşayım da bu mükemmel tat ile sizde tanışın....

Bayat ekmekli tahin helvası malzemeleri


  • Yarım bayat ekmek
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı tahin helvası

Üzeri için ise:

  • Bir paket çikolata yada pudra şekeri

Bayat ekmekli tahin helvası nasıl yapılır?

Öncelikle bayat ekmeklerinizi alıp bir robottan çok ince şekilde geçirin. Sonra tahin helvasını da robotun içine katıp bayat ekmeğe karıştırın ben tüm bu işlemleri robotta yaptım ama siz isterseniz bir kaba alıp elinizle yada mikserle karıştıraraktan yapabilirsiniz. Bayat ekmek ile tahin helvasını iyice birbirine yedirdikten sonra diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştırın...


Sonra yukarıdaki resim kolajında 1 olarak yazdığım yerde de gördüğünüz gibi önce tabanını yağladığınız bir bor cama elinizi ıslatarak karışımdan alıp iyice yayın...
2. işlem ise önceden ısıtılmış 170 derece deki fırında üzeri kızarana kadar pişirin...
3. İşlem olarak ise bir cezveye çikolataları koyarak sıcak suyun üzerine alıp benmari usulü eritin. 
 4. Eriyen çikolataları hemen alıp sıcak sıcak hazırladığınız bayat ekmekli tahin helvasının üzerine yukarıdaki şekilde dökün...

Sonra biraz dinlendirin ılık şekilde yada soğutup soğuk şekilde servis yapıp afiyetle yiyin...

Gerçi bizim aile biraz bekleme özürlü olduğu için biz ılık ılık yedik  :) O gün tatlının yarısı bitmişti alttaki resimde gördüğünüz kısmı kalmıştı onu da ertesi güne sakladım. Ama şunu söylemem gerekiyor ki ertesi günde çok lezzetliydi hatta üzerindeki çikolatalar iyice donduğu için başka bir hava katmıştı...


Biz iki halini de çok sevdik ama siz isterseniz çikolata yerine pudra şekeri serperekte servis yapabilirsiniz...
Yine her tarif de de söylediğim gibi tercih sizin göz zevkiniz vede damak tadınıza kalmış...
Hoşça kalın...

4 yorum: